Почина и самозапалилият се мъж от Раднево

Човекът издъхна в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив
10 мар 2013 10:48, Петя Славова
306
Почина и самозапалилият се мъж от Раднево
Снимка: Булфото

В Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив в 4,05 часа тази сутрин почина 53-годишният Венцислав Василев от Раднево, който се замозапали пред общината в града. Това съобщиха от пресцентъра на болницата, пише БТА.

Причинита за смъртта са несъвместими с живота дълбоки изгаряния, които са покривали 75 на сто от повърхността на кожата му. Той бе приет в пловдивскатаклиника на 26 февруари в кризисно състояние, през което време лекарите се бореха за живота му. Пациентът бе и в тежък шок и вдишване на топли пушечни газове, припомнят от клиниката.

Още по темата

На 28 февруари на Василев са направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. До последно той бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол, уточниха от болницата.

На 3 март почина и Пламен Горанов. Мъжът се превърна в символ на протестите във Варна. Той се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е истината за голяма част от народа - просто си драскаш клечката, без лозунги, без искания, без надежда.
207
4
 
14
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Поклон пред тези смели хора!Дано тяхната смърт да не отиде напразно и да събуди заспалата ни нация!
206
5
 
9
 
! Отговори
будист преди 11 години
САМО ГЕРП И БУДА !
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Состин явно се поучи от коментара ми и сега го каза по вярно.Обаче хората имат разум.съвест.преценка. не би трябвало да се водим по законите на джунглата
204
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В най-новата медийна среда, Интернет, коментарите са обезсърчаващи. Самоубийството е грях. Слабост. Грешка. Дори предателство. То не заслужава съжаление или дори премълчаване , а директно ругателство. Мъртвият все още ни е враг. Та как смее някой да се самоубива, когато Родината е щастлива (или поне скоро й предстои да стане такава). Такива реакции има и по отношение на емиграцията. Емигрантите също са страхливци, бегълци, дезертьори, предатели, комунисти (или седесари, зависи кой е на власт в момента). Нищо не е жест, всичко е лудост. Това силно прилича на тоталитарната пропаганда, каквато я
203
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ убиват България
202
0
 
1
 
! Отговори
Dino преди 11 години
До до 239 Mn si Prav 4ove4e..mn kadurni bulgari ima ,no sa sviknali nqkoj drug da nosi otgovornost...i samo se oplakvat....taka e nai lesno...i se vajkat 4e polu4avat malko pari....a ako sa na Tvoe mqsto pove4e li 6te davat
201
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, не се палете! Подпалете когото трябва! Защо вашите деца да страдат!
200
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато говориш за неграмотност,даваш ли си сметка,че и ти си в тази категория?Очевидно-не.А по отношение на проблема с ***,той няма да се реши като се насочим към *** гета за директна саморазправа.Проблема е създаден от управляващите ,а те не желаят да го решат,защото това са реалните им избиратели.Разбра ли сега?
199
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успеха на политиката на всички управляващи се съизмерва със социалния статус на народа.Когато само в столицата от началото на годината са се самоубили 130 човека(ще посмее ли някой да покаже статистика за цялата страна)това означава тотален провал на политиката на управляващите и знак за цялото общество:ВНИМАВАЙТЕ КОГО ИЗБИРАТЕ!!!АКО ОТНОВО НАПРАВИТЕ ГРЕШКА ЩЕ СЕ СЪРДИТЕ САМО НА СЕБЕ СИ!!!
198
10
 
5
 
! Отговори
sostin преди 11 години
В природата има ено нещо наречено естествен подбор, оцеляват силните , задружните , умните и приспособимите , не слабите, безхарактерните, хаотичните и неграмотните. Да и аз съм недоволен от много неща в скапаната ни държава , но неходя по улиците кат гламав без цел и посоко и без ясна представа кво искам. Що не се замислите колко пари изчезват, колко милиони изчезват от дребния факт че ромите се роят като ***, че им плащаме сметките, издръжките и тн. ми рънзате за неща дет неразбирате ?
197
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко ли трябва да си *** и безотговорен към семейството си за да се самозапалиш вместо да се бориш за тяхното благоденствие? По-скоро на човека с лабилна психика са му промили мозъка комунистите с истеричната апокалиптична картина която рисуват всеки ден по всички медии. Вече 23 години има много бедни хора, има доста по-бедни и от тоя но никой не се е запалил. Значи самоубийствотто не е функция от бедноста а от промиване на мозъка.
196
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Аз съм жената на Василев, Бойко обичам те искам да ти родя малки ***
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 252Уви, трябва да си поискаме и да си получим държавата. Но уви не го правим. Чужбина ама и там не ни искат вече.
194
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слабите задружно повалят и най-силния
193
12
 
3
 
! Отговори
sostin преди 11 години
Абе , кво ми героизирате некви *** *** дет се правят на герой а ? Кво ми героизирате некви *** дет си мислят ,че е много лесно човек да се запали и после да се огаси а ? Тва е все едно да правим герои от ония *** дет се обвързват с динамит и се взривяват някъде си избивайки свет невинни жертви , и ония имат кауза и се борят за нещо. Много прости хора сте и явно за това си заслужавате всичко което ви се случва.
192
0
 
10
 
! Отговори
до243 преди 11 години
Има малко щастливи изключения когато работодателите мислят за работниците си като за хора(говоря за България). Нима са рядкост стотиците шивашки фирми , които са договорили 150-200 лева , но и тях не дават...Ако живеех в България щях да убия някого вероятно и след това себе си, защото не понасям унижения. С лека ръка нашите политици продадоха народа на разни измислени фирми, които правят каквото си искат....дори през Турско казват, че било по в закона. Само работа в чужбина е алтернативата, уви!
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
slabite ymirat parvi,zakon na djynglata ,no sa vinovni oligarsite.
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къф си ти бе Василев ние не щем държава в която само безчовечни *** като теб са се замогнали. И ти ще отнесеш любовта на народа като едно време фабрикантите.Какви заплати плащаш бе малък цецко.И кой ти даде заемче и какво като си бил фалирвал.
189
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб вече звучи като *** дума. Дума за мафия и геноцид...