Още търсят кой извади Ботев от учебниците

Проверката ще приключи тази седмица, увери министър Клисарова
95
Още търсят кой извади Ботев от учебниците
Анелия Клисарова обеща да оповести резултатите от проверката. Снимка: БТА

Резултатите от проверката по случая с проекта за промяна на учебните планове и програмата по български език и литература още не са готови. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от БТА.

Тя добави, че тези резултати ще бъдат представени на нарочна пресконференция през тази седмица.

До проверката се стигна, след като лично просветният министър разясни как се обмисля романът "Тютюн" на Димитър Димов да отпадне от учебната програма и да бъде заменен с "Осъдени души", a учениците няма да учат някои от емблематичните стихотворения на Христо Ботев, а ден по-късно тя обяви, че всъщност ще уволнява "виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове".

Още по темата

Намерението на кабинета за програмата по литература в родното школо беше посрещнато с бурно неодобрение в социалните мрежи и може би това стана и причината проф. Клисарова да размисли.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици”, отсече тя и разпореди проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. Тогава министър Клисарова заяви също, че след проверката "ще уволни виновните и ще даде пресконференция по случая".

Попитана днес от журналисти дали ще има уволнения по случая, министър Анелия Клисарова отговори: "Нека да приключи проверката, всичко ще знаете и ще кажем".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
пони преди 10 години
"..всичко ще знаете и ще кажем".Да и имам изказа ... Грешка, добре, че го нямам.
84
0
 
0
 
! Отговори
льольо преди 10 години
важно е много повече да прочетем творчеството на Ботев.Чудя се,колко от тези,които са го учили,нещо са запомнили,и още повече,осъзнали са го?Защото Ботев е нашата Библия,нашият катарзис,все неслучил се.Прочетете го,вместо да си чишите езиците,и ще осъзнаете,че пише и за нас!А горките ученици,които излизат неграмотни от 12-ти клас-на тях все им е едно ,дали са го "учили",или не!
83
1
 
1
 
! Отговори
Кънчо П.Д. преди 10 години
В това министерство няма виновни , вероятно някой Гербер от старото правителство го направил , за да омаскари новата министърка .
82
0
 
3
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
Това е шамар за българина,силна плесница за всички нас.Те не са неграмотни и не знаещи ,това си е чист сценарий за подмяна на историята ни,прави се целенасочено и упорито.Започна от НДСВ,БСП и ДПС,за един "цар" -които ни оправи за 800 дни,за лицемери родени извън страната,за гласоподаватели от близки страни.Подменят нашата история - срещу ВЛАСТ.
81
0
 
0
 
! Отговори
Даскал преди 10 години
До ВъзмутенЗащо "неграмотна"?
80
0
 
5
 
! Отговори
Кънчо П. преди 10 години
Бе тя е дохторка, а не просветителка, кво искате от нея... Да отнася пешкира, който я е назначил. Само в България е възможно това - да те назначават за министър в област, дето изобщо не я разбираш, камо ли да имаш комметенции.
79
1
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Гледам и не вярвам на ушите си, че това неграмотно създание ни е просветен министър... То не че другите бяха "засвет", ама тая съвсем ни "светна"...
78
0
 
7
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
Клисарова, много си забавна, но е време циркът да свърши!
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как може да се разпишеш такъв документ и да не знаеш от кой е и да не знаеш какво пише в него....егати държавата егати и министрите
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 80 случайно да си забелязал че се протестира извън работно време.точно тези които протестираме сме бачкаторите.то затова на тези кратуни не им пука защото когато протестираме тях ги няма...май трябва по сериозни мерки да се взимат.
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щяла да уволнява...хайде уволни Доган,той махна Ботев.Хайде марш навън *** МЪРЛО!ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА И ТУРСКИ ***!
74
0
 
12
 
! Отговори
Нека позная ! преди 10 години
Чистачката ?
73
0
 
21
 
! Отговори
darcas преди 10 години
*** нещастни, гаврят се с нас, а ние се разхождаме като овце покрай народното събрание. ПЪЛНА ОКУПАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТА!!!!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До феникс .......И ДА ВЪРНЕМ СДС И ГЕРБ НА ВЛАСТ .....САМО ТАКА...ПИЕНЕ НА КАФЕ И ПОДСКАЧАНЕ ДО ДУПКА..А КОЙ ЩЕ БАЧКА..БАЛАМИТЕ!!!!!!!
71
9
 
6
 
! Отговори
е как преди 10 години
Е как кой, Цветанов! Веднага да му се свали имунитета и да се прати да пише преразкази с елементи на разсъждение в Белене
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Още търсят кой извади Ботев от учебниците"Като го "открият", 20 тояги на голо пред протестиращите!
69
2
 
21
 
! Отговори
феникс преди 10 години
КОЙ ЛИ ИМА ИНТЕРЕС ДА ИЗВАДИ БОТЕВ ОТ ИСТОРИЯТА??? РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ДПС! НОВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ НЕ СИ ПОПЛЮВА! ЗАТОВА НЕКА Я ЗАПЛЮЕМ И ПРОГОНИМ!
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лелееее и на тая яко и се е разтропало душамето. Абе как един нормален нема бре. Това който и западен журналист да дойде и да поседи и да напише. Грабва пулицър и нобел наеднъж. Дема такива *** в тая част на Галактиката. Нема.
67
0
 
17
 
! Отговори
Роси преди 10 години
До ДраганСъгласна съм. Днес бях в НОИ и с е изумих от мързела на дежурните инспектори, нямаше чакащи, отваряш вратата виждаш скучаеши служители, питаш може ли да влезеш - отговор няма, само свирепи погледи!
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАХ ТЕЗ МИНИСТРИ ,СЕЛСКИ ГАДНИ,ПРОДАЖНИ ГРОЗНИ КАТИЛИ.