"Ламборгини" по време на чума

Има ли смисъл от смъртта на загиналите миньори
Обновена: 7 авг 2013 07:18 | 7 авг 2013 07:12, Петя Славова
102
"Ламборгини" по време на чума
Снимка: Булфото

"Карането на "Ламборгини" по време на чума трябва да стане срамно", коментира "Сега".

След деня на траур, в който цялата страна почете паметта на загиналите миньори от рудник "Ораново", е време да бъде обявен и Ден за национален размисъл.

Има ли някакъв смисъл смъртта на 35-годишния Иван Лазаров, на 42-годишния Николай Михайлов, на Асен Стойнев и Христо Младенов? Какво значи миньорите да бачкат в шахтите за по 500 лв. на месец, докато синът на концесионера кара "Ламборгини" за 800 000 лв.?

И що за концесионер изобщо е пернишкият бизнесмен Красимир Михайлов, който се кри цяла седмица от следствието, а накрая се изтъпани пред микрофоните в съдническа поза срещу министрите, дошли на мястото на трагедията?

Кой позволява на хора с подобен манталитет да се изживяват като благодетели, които дават хляб на"тия хорица", по израза на концесионера? Какво значи условията на труд в мината да са като в "Жерминал" и да няма нито един наказан за непрекъснатите аварии?

Означава очевидно едно - това е поредният пример за отчайваща несправедливост в нашата страна. И нещо друго - липсата на общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
До 93 преди 10 години
Това което си написал е само едната страна на капитализма. Съгласен съм с нея. Другата обаче е като стане сакатлъка и шефа плаща по x милиона обещетение на близките на загиналите и след това отива да лежи в затвора. Разбираш ли двете страни на монетата? от едната като ри вървят нещата и всичко е на 6. Другата като не ти вървят нещата и ... Си е е$бало майката.
83
0
 
2
 
! Отговори
все тая преди 10 години
Прав си,Анонимен! Ние сме една много мизерна нация,разцепена на агитки, от рода интелигенция,политици,средна класа,клошари,на едните им пука,на другите - хич,на мъже и жени и всичкото това се нарича български народ-пълни глупости-всички са си в своя малък свят и никой не иска да си го развали,докато го има.Сега се явиха протестиращи...Един ден минавах покрай университета.Минаваше тролей посред бял ден.Легна един пред тролея ,за да го спре.Стоях и гледах този човек...Той беше всичко,но не Вие!
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да прости загиналите, но според вас кво излиза - собственикът на мината сам ли да си копа въглищата? Нали смисълът на капитализма е именно един да кара Ламборгини, а 1000 да копат ***? Нали затова крещяхме по площадите? А??
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е тая олигархия-дай да я видим.Много пишем пък нищо не казваме.Собственика на "Сега" какъв е?Представителя на Газпром у нас.Туй не е олигархия.В Русия и цял свят може да е ама тук не е.Тук само Пеевски е олигарх.Хр.Ковачки дето тоз с Ламборгинито работи за него и Иво Прокопиев дет президента ни бачка за него и те не са олигарси,понеже са основни "спонсори" на симпатичния протест.А В.Златев и Лукойл дето съвсем честно ни взимат по 25ст. отгоре на всеки литър гориво и те не са олигархия нали!
80
1
 
1
 
! Отговори
DJERI преди 10 години
V BYLGARIQ OLIGARXIQTA SRAM I SYVSET NQMA.SYZDADENA OT BKP .4ERVENATA XYDRA SEE VPILA V NE6TASTNIQ I BEDEN NAROD I SMU4E LI SMU4E.AKO NE GI LIKVIDIRAME ZAGIVAME NIE.ILI TE ILI NIE.NOJYT OPRQ DO KOKYLA .TOVA E
79
17
 
3
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 10 години
В цял свят има класово неравенство. Не е само в България! Но у нас по стар комунистически навик се търси такова. Трябва всички да са равни. Ако е искал тоя собственик на мина да бъде работник е щял да бъде такъв, сега в демокрацията поне има избор. и той е избрал пътя на бизнеса. Пътя по който да печели. И е успял. А как ще харчи парите от спечеленото си е негов проблем. Дали Ламборгини или друго проблема си е негов. Друг е въпроса че държавата му е оставила толкова % печалба и там е вината !!!
78
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
А държавата кога ще започне да си плаща,че май само работодателите плащат заплати.От държавата само голи обещания
77
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунист бизнесмен няма - те са робовладелци, представящи се за благодетели. Ако не сте го разбрали това досега значи, че нещо ви куца здраво.
76
0
 
49
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Този и синът му да ги вкарат в мината да работят, само двамата. Не е нужен затвор, да работят там 20 години при същата норма и за същите пари и при същите условия.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с това "който и да е същото ще е" Не не е така ако има ясно разписани и всеки си върши работата съвестно няма да е така. А и най-малкото всички концесии трябва да се правят на принципа 40 % от крайната печлба да влизат в държавата останалото за концесионер защото иначе е точно това което виждаме 180 000 лв концесионна такса на година а само ламбото на синчето 400 000 примерно
74
9
 
5
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Който и да е концесионер все ще е същият българинът нрава си не променя така че не съдете хората защото всички сме такива личи по всичко и по това във какъв *** живеем нали така.
73
0
 
6
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
До StealthДа не може да сме кухненски революционери и трябва да изразяваме гражданската си позиция, но промяната няма как да дойде от улицата само, тя може да бъде началото, тласъка...но в Бг, където и да пипнеш, нещата са прогнили. Фактите ги знаем всички, но какво да направим да влезем в ролята на Робин Худ, да му вземем парите и ламборгинито и да ги дадем на бедните ли? В 21 век, има доказали се във времето в цив. свят начини законите да се спазват, ако не ги спазваш има последствия...
72
5
 
4
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
До Daniel_BG: "Общество има и го доказват протестите от последните близо 2 месеца."Гражданско общество няма и това го доказват милионите хорица, които си седят вкъщи тези 2 месеца пред телевизора, четат вестниците на Пеевски и не си мръдват пръста за каузата. И докато става така - така ще бъдем. Протестите са много хубаво нещо, но когато не усещаш подкрепа от другите населени места, и когато супер много хора са за запазване на статуквото, защото са отчаяни и апатични, нищо няма да мръдне.
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
румен221 е от типа хора, които се толерират тук.Идва, пляска някави "факти" и изчезва. Селяците аплодират, никой не го еня дали е вярно или не.Дори и да го обориш, следва спам на килограм, мнението ти отива на n-та страница, румен пак пляска "факти" и цикъла се затваря.Модерацията е анонимна, правилата удобно се заобикалят, а за определени коментари се прилагат повече от строго.Но както казах, селяците слабо се вълнуват, дай им хляб и ракия и са доволни.
70
0
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
Българи погубват и убиват Българи,то и враговете убиват отсрещния но по време на война.А ние се убиваме помежду си и то в мирно време,вината е в нас господа ние го позволяваме тия убийци да ни влияят всякакси на живота ни ,да мизерстваме да търсим някаква вина ,но не във тях ,да обвиняваме съдбата и какво ли още не.За всичко това сме виновни ние не се ли събудим и тотално да изчистим България ,ще сме цял живот мъртъвци
69
0
 
20
 
! Отговори
Васо преди 10 години
Понеже Тренчев се изказа вчера, че преди да се фалира въгледобива "ще се посбием малко", да си помислим не е ли и той за бой. Щото и той е от това 24-годишно статукво.
68
0
 
6
 
! Отговори
четящ примат преди 10 години
До rumen221Кой е твоя човек във форума тук ? ЧАСТ от коментара ми (35) беше изтрит !!! Не целия но интересно как се случват тук нещата. Нищо нецензурно нямаше просто един линк откъде съм взел данните : tso.bg/default.aspx/page-707/bg. Не защитавам Цветелина Бориславова но 3 милиарда пак се изхвърляш !!! Този път без линк ;-) И без това се трият. Че то за най голямата инвестиция във ВЕИ няма и 1/5 от тази сума вложени ! И то само за нея която е вятърен парк малко над 200 MW.
67
2
 
19
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
На оръжие, братя!Не се крийте до полите на жените си, а като мъже се борете за децата си и родината си.
66
1
 
47
 
! Отговори
Срамна работа преди 10 години
Синът на концесионера кара Ламборгини за 800 000 лв. А татко му не плаща заплати и концесия ???? А онези мишоци Станишев и Бойко се дърлят в парламента като малки момиченца! Гнусни популисти са всичките до един, затварят си очите за престъпленията вършени от техните приятелчета !!!! Съсипахте тази страна скапани неуважаеми политици !
65
9
 
13
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
Как искам да се върне времето когато всички бяхме равни (със съвсем малки изключения (партийни)) и не се пишеше в новините за такива несправедливости. Тогава и журналистиката беше по-добра, пишеше се само за успехите на пролетариата и светлото бъдеще.