Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!

Той е с шлем, каска и щит, не пропуска протест пред парламента
Обновена: 18 ное 2013 14:32 | 18 ное 2013 10:04,
206
Наричат ги "робокоп"-и, но те работят: Много рядко бием!
Робокопите пред НС. Снимка: архив, Булфото

Той работи в жандармерията -  на протестите е с каска, шлем и щит.

Протестиращите на галено го наричат "робокоп". От началото на протестите е имал повече от 250 извънредни часове в редиците на живите вериги пред парламента.

Работата му е да пази обществения ред. Когато има напрежение и безредици - да ги овладява. Преди месеци е получавал вода и цветя, днес вече не е така.

"Може би те се измориха, може би се озлобиха спрямо нас. За тях ние сме хора, които пазим престъпници. Може би защото като цяло ние се налагаме да наложим някакви правила. Ходим с оборудване, което на някои се струва агресивно и от тези фактори се остава грешното впечатление, че сме агресивни, а ние искаме, по-скоро охраняваме обществения ред", разказва той пред БНТ.

Твърди, че целта им е да няма провокации, всичко да става с мирни средства, признава обаче, че е нормално, когато има някакъв контакт между полицаи и протестиращи, да има и леко ранени.

"Много рядко бием, много рядко. Това става, когато започнат да ни замерят с бутилки, псуват ни, идват и ни казват, че сме убийци, еничари. И като не може да се овладее вече тълпата..."

Предполага, че някой има интерес от цялата тази ситуация – протести с месеци. Но всички искат нещата да се променят за по-добро.

"Ние не сме изроди, ние също сме нормални хора. Имаме семейства. Трябва да се намери решение, трябва да има консенсус. Не може да блокираме една столица за такъв дълъг период от време", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Убивате България с престъпленията, КОИТО ИЗВЪРШВАТЕ ЕЖЕЧАСНО. вие, които сте от квотата на турската партия в България. Чии интереси защитавате еничари мръсни? МАХАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА ОТ ВЛАСТТА НА СТРАНАТА. НИТО СТЕ ИЗБРАНИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ. НИТО ИМАТЕ МИНИМАЛНАТА ПОДКРЕПА. ВЕДНАГА ДА СЕ МАХАТЕ!
168
1
 
1
 
! Отговори
87 преди 10 години
До азИма едно лошо нещо в тези закони,ако не съм агресивен и си стоя и си викам ако започнат да ме ритат и блъскат е противозаконно да им отвърна,иначе колко бой ще хапнат тези момчета бедна им е фантазията ще станат само на жандармерия ама пусти закони!
167
10
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ох, направо сълзичка ми потече. КЪДЕ СА ВИ ИДЕНТИФИЦИОННИТЕ НОМЕРА? Защо не се легитимирате? Защо носите маски?Не се правете на госпожици. Съзнателно нарушавате законите на България, после се правите на ударени.
166
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До РАД Бедният се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.;-)
165
2
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
"..И още нещо - от кога е недостатък човек да има политически виждания.различни от тези на управляващите..."...Откогато управляващите завзеха пътищата към своето Его...;-)
164
3
 
8
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До Гражданин на РБПо-политически и платен протест от този на БСП и ДПС в София и този на ГЕРБв Пловдив в последните 5 месеца нямаше :) Самите фенове на БСП се радват по телевизията и по форумите колко "добре и със стил бил организиран" :)Далече по-нормални и непринудени са всички тези протести,които събраха спонтанно десетки хиляди хора през лятото след безобразията и арогантността на властта!И още нещо - от кога е недостатък човек да има политически виждания.различни от тези на управляващит
163
2
 
12
 
! Отговори
редник преди 10 години
На 19 години бях редник в казарма като всички мъже тогава.Една вечер бях постови и около оградата се чу тропане и в тъмното нечия сянка влезе в поделението.Според устава трябваше да стрелям,но аз изчаках и видях кой е влязъл-пиян войник съгражданин.Обадих се и двама войници го сложиха да спи.Така,че уважаеми робокопе избери си как постъпваш-изпълняваш сляпо чужди заповеди или действаш умно.Постъпи умно и остани уважаван!
162
7
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До РАД"...За съжаление явно тази власт не разбира от нормални европейски протести,а напротив..."Кое наричаш "нормални европейски протести?"... Политически инспириран и платен протест?М?;-)
161
3
 
8
 
! Отговори
РАД преди 10 години
За съжаление явно тази власт не разбира от нормални европейски протести,а напротив.Когато през лятото излизаха по 25 000 - 30 000 човка, управляващите се присмиваха , обиждаха и разправяхе,че "няколко хиляди" не представлявали народа. Приказката се смени като докараха няколко хиляди от техните.Започнаха да разправят,че "тази подкрепа на народа им давала сили и те с отговорност щели да продължат да работят за хората".Явно от европейски протест не разбират,та ще трябва малко по-балкански...
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е в това да сравняваш едните и другите. Тези които са в НС трябва да мислят за народа, не за техните изгоди. Нито Дянков, нито Орешарски с тая политика. Те трябва да са в НС, за да гласуват закони, а не да се оплюват един друг
159
2
 
2
 
! Отговори
Вальо преди 10 години
До БОР-ЧВОРСамо кайи къде и кога комплексарче такова
158
3
 
3
 
! Отговори
МНОГО ИЛИ РЯДКО преди 10 години
КАТО ГЛЕДАМ КАДРИТЕ - ТОЧНОТО СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ Е: "МНОГО ЛОШО БИЕМ"БИХ ДОПЪЛНИЛ И НЕ КОГОТО ТРЯБВАДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА ИЗЛЕЗНАЛИ И КАЗВАТ НЕИСКАМЕ - И ТЕ САМИТЕ НЕЗНАЯТ КАКВО НЕ ИСКАТ И КАКВО ИСКАТ, ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕИСКАТ, ЧЕ ИМ Е ПЛАТЕНО И ЧЕ ИСКАТ ТОВА ИМ НЕИСКАНЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ВЕДНАГА, АМА КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД ТОВА И КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ТОВА, ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАДА ДЕ, АМА МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА, ЩОТО АКО АЛТЕРНАТИВАТА Е ОРЕШАРСКИ ИЛИ ДЯНКОВ, ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ИСКАМ ДЯНКОВЗА ВАС НЕЗНАМ
157
5
 
3
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До БОР-ЧВОРхаххахахахха,маршшш куче!
156
3
 
5
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
чвор ,дръпни у лево ,баце..че ако ти го начворам ще се разтеменужиш или пък ще цъфнеш като майска роза цялата обляна в....сълзи)))))))))))))0
155
4
 
3
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
суз бе,керата:)
154
2
 
2
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До Анонимен;)
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-н ТауБор Чвор е гола вода с малко консерванти и мазнинка. Явно не е ял бой, щом се пеняви :)
152
2
 
2
 
! Отговори
Риформата на ЦвъЦвъ преди 10 години
В България НЯМА Жандармерия!ЦвъЦвъ закри българската Жандармерия през 2009-та!Надписите "жандармерия" все още си стоят, защото ЦвъЦвъ не се сети, че трябва да осигури средства и за пребоядисването на надписите на "специализирани полицейски сили"!
151
2
 
3
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До БОР-ЧВОРей Елена винаги ще ви бие на кисело мляко...чворовци такива;)
150
3
 
2
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
кво се пените бре,не скибахте ли това много важно изречение"Предполага, че някой има интерес от цялата тази ситуация протести с месеци"...замислете се малко има една приказка "Дръж приятелите си близо а враговете съвсем близо"