Поет, планинар, полиглот – фенът на Орешарски

Кольо Колев не е членувал в партии, но харесва премиера
Обновена: 6 яну 2014 11:12 | 6 яну 2014 10:51,
48
Поет, планинар, полиглот – фенът на Орешарски
Кольо Колев. Снимка: YouTube

72-годишният Кольо Колев от Котел, който възпя в ода премиера Пламен Орешарски, никога не е членувал в партии, но признава, че има леви убеждения.

За пръв път пише за политик. Харесва Орешарски, защото смята, че е честен и не дава празни обещания.

Планинар, естет, полиглот, фармацевтът обича да чете и скоро е започнал да учи шести чужд език. Увлича се и по акробатиката и бойните спортове. Ергенът е един от колоритните образи в подбалканското градче.

Денят му е поделен между аптеката, в която работи, и различните му интереси. Странстващ фармацевт - така нарича себе си Кольо Колев. Тръгнал от ямболското село Недялско, в последните 50 години е живял в Елхово, Тополовград и Ямбол. Котел е последната му спирка засега.

На 31 декември, докато чака клиенти в аптеката и подтикнат от думите на свой познат: "Защо не напишеш нещо за Орешарски?", той създава своята "Ода за един достоен премиер". Така се ражда най-популярната му творба, за която Dnes.bg вече писа.

"Пламенчо, юначе!
Накара Бойко да заплаче.
Завижда ти безмерно,
пред очите му е черно -
ден и нощ гадае
и не може да узнае
как социалната реформа
набързо сложи във форма", рецитира Колев пред bTV.

Мъжът допълва, че е стар ерген, но това не му пречи да е вечно влюбен и да посвещава стихове на хубави жени. Последната му муза е млада сервитьорка от Ямбол.

"На поклонение в храма неосквернен на любовта, както бурята и морското вълнение прочистват дълбините от смъртта", рецитира той и признава, че тези стихове звучат много романтично на фона на много по-прагматичната ода за Пламен Орешарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
кук преди 10 години
тоя динозавър утепа коня с тия бисери и ке влее в световната класика. То бива циркаджилък и любвеобилност ама чак такова *** ......забрави накрая да добави че лекарствата дето ги продава са от 10 до 16 ПЪТИ по сочни от съседни нам страни
38
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ..33Като чета това ,което си "сътворил" имам чувството ,че си от втората група.
37
1
 
1
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Изключително *** народ.. нямаме какво да ядем ония още се заяждат на селяни и на граждани.. простите ни политици направиха така,че да се мразим едни други.. от къде на къде думата селянин ще е обидна.. що за малоумие е това живеещите в големия град да се подиграват на тия в по-малкия,че нямат пари.. въпреки че са един народ и ги разделят някви пикливи 20 30 км счупени пътища.. местоживеенето ли е основополагащо за това кой става и кой не.. аман от ***
36
3
 
6
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Този *** може да издаде стихосбирка .На въпроса на журналиста "Защо сте писал поема и за Костов ?!" този отговори"Ми ни помня" Ха ха ха отрудените и честни андрешковци.Мат,риялееееее !!
35
5
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Това е някакъв дядо от село долно нанагорнище.. вие какво искате бе да е с 3 висши образования ли.. ми няма как всички да са умни красиви, образовани и можещи като вас.. в България има и такива хора - селяни, както обичате да ги наричате.. и какво от това човека е работил цял живот.. не е трагедия,че някакъв дядо от някое село не е образован.. трагедия е когато такива хора със същото образование като дядото станат премиери.. тогава не ревахте.. сега ревете.. ***
34
4
 
4
 
! Отговори
Да живееш извън Сф? преди 10 години
Като чета "остроумните" коментари, виждам, че у нас има както селяни, така и много откровени простаци. Като цяло бих посъветвал последните първо да се смеят на себе си, а после на обикновените хора. Аз не смятам, че да живееш на село е престъпление. Напротив, там хората са винаги по-честни.
33
2
 
7
 
! Отговори
ds преди 10 години
Е накарахте ме наистина на глас да се смея. Скоро така не се бях смял! Ей тва е управление майка! Едните болни в главите комунисти ни карат да плачем всеки ден със заеми и нови управленченски тъпотии, а другите ни карат да се смеем на глас с безнадежна идиотщина! "Ся и ба'а Пиенка ку прупее за Местаноглу и Съселу и шай по щастлиа гудината"
32
4
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Поет, планинар, полиглот... и ***.
31
2
 
18
 
! Отговори
... преди 10 години
А после се сърдят, защо разправяме че от едната страна са образовани хора а от друга пълни селяни, които с носталгия си спомнят татово време и как един работи а други 9 чакат на готово...
30
14
 
5
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Много точно, господин Колев!
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един пример за много лош човешки материал... за съжаление такива като този има прекалено много в България...
28
5
 
31
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Типичен електорат на БКП.Ако беше читав нямаше да смени 5 населени места този стар ерген. За 72 години не можа да си намери булка и е влюбен само в Партията променена и Вожда.
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От къде ги копат такива зюмбюли ????
26
6
 
31
 
! Отговори
Германеца преди 10 години
Това е типичният електорат на БСП!!!
25
3
 
25
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Нищо лично, но за да подкрепяш тая пародия на мин. пред., няма начин да не си пълен *** или платена марионетка, както между впрочем и другарката гергова, разни ***, шамандури и почие русофилски кратуни.
24
7
 
46
 
! Отговори
алт преди 10 години
Точно заради такива като тоя сме си на тоя хал.
23
4
 
47
 
! Отговори
Комсомолец преди 10 години
Виждате докаде води злоупотребата на домашна ракия по празниците.
22
5
 
49
 
! Отговори
изкукуригал гей преди 10 години
Пламенчо, юначи!Защо така се разкрачи?Серж завижда ти безмерно,пред очите му е черно -ден и нощ гадаеи не може да узнаекак грабна сърцето на Доганяи за него обич не остана!
21
5
 
50
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Поет, полиглот, и кръгъл ***
20
14
 
14
 
! Отговори
БСП са много назад:) преди 10 години
Този е на нивото на плевенската певица Цеца Цачева и хита и "ЦъФнал герб". Други класици на жанра са Веско Потния с "Нашата милиция ни пази" и безизвестното Сонче с "Гербер". В изобразителното изкуство също имаме примери. Русенецът Спиро, които изографиса лика на Вожда на капака на 10 годишния си Опел.