Забележителните личности, които си отидоха през 2014 г.

В България и по света загубихме даровити хора
29 дек 2014 18:05,
53

Валери Петров си отиде на 27 август. На 94-годишна възраст почина големият български поет, сценарист, драматург и преводач. Валери Петров превежда от английски, немски, руски, италиански и испански, най-известен е обаче с преводите си на произведенията на Шекспир. Автор е на лирична и сатирична поезия, книги за деца, сценарии за филми и няколко пиеси. Снимка: Булфото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маркес е велика личност също. Истински човек.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сте ли забелязали, че когато някъде се решава някакъв въпрос има една типична българска дума Трябва да се, а никой не казва това кой, с какви средства и кога трябва да направи това нещо.Джоко Росич.Само че думата не е българска, комунистическа е.
5
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Българите са дали на света изключителни личности, които други не така алтруистични народи биха запазили за себе си, но и какво говоря те дори биха си измислили личности за своя прослава. Българите не направиха така.
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Когато някой ми каже: Абе, няма вече добри хора..., това е толкова смешно, отвратително, нихилистично. Страната се пука по шевовете от добри хора! Кофти е това, че ние се вглеждаме в утайката. Пишем за утайката, четем за утайката, правим филми за утайката. И ни се струва, че всичко е ***, а то не е така..."Джоко Росич.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България няма да се свърши, българският народ няма да се свърши, за Бога Господи.Джоко Росич.Поклон.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Джоко Росич е велик.
1
12
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Валери Петров е истинска световна личност на 20 век. Постигнал го е с таланта си, не с тарикатлъци и нагласени класации.