Повече средства за животновъдите от тази година, обеща Танева

Ваксинацията срещу син език ще започне на 1 март
10 фев 2015 19:22, Красимир Ангелов
17
Повече средства за животновъдите от тази година, обеща Танева
Десислава Танева. Снимка: БТА

От тази година, независимо от броя и вида животни, които отглеждат, животновъдите ще получават повече средства, отколкото досега, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на заседание на Консултативния съвет по животновъдство, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

По-високи ставки на подпомагане ще се получават от фермери, които отглеждат крави, овце и кози под селекционен контрол. По схемите за обвързано подпомагане само за директните плащания, общият финансов ресурс заделен за подпомагане на сектора, е в размер на около 122 млн. лв., уточни Танева.

Тя допълни, че на извънредно заседание на парламентарната Комисия по земеделие и храни са приети на второ четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Веднага след приемането му на второ четене, ще започнат и процедурите за разпределяне на пасищата, отбеляза Танева.

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов каза, че ваксинацията срещу син език ще започне на 1 март от районите на южната граница. Тя трябва да бъде извършена в срок от 8 до 20 дни, а втората ваксинация се предвижда да е през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
СОПОЛА преди 9 години
ПО СТЪПКИТЕ НА МИРО МЪРШАТА..........
10
1
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Както върви животни няма да има за подпомагане. За 4 год. управление ГЕРБ ликвидираха животновъдството с бюрокрация и незнания сега е ред на земеделието. Някой задава ли си въпроса защо не е установена туберколоза в големите ферми а се установява в малките и защо се заплаща ст. на кг. В сектора необходимо компетентни проверки от всички служби.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМ ЧЕ ТЕ КРАВИТЕ МИ СДАДОХА БАГАЖА. УМРЯХА ОТ ГЛАД. ВЕЧЕ НЕ МИ ТРЯБВАТ ПОДАЯНИЯ. НАЙ ДОБРЕ СИ ГИ ДЕЛНЕТЕ МАНГИЗИТЕ И СИ КУПЕТЕ ПО ЕДНО БЕНТЛИ.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименGARANTIRANO 100%--VSICKI GIVOTNI OT STOLIPINOVO STE SI POLUCAT POMOSTITE,TEHNITE KRAVI RAGDAT PO10-15 TELETA ZATOVA TEHNITE POMOSHTI SA GARANTIRANI
7
1
 
3
 
! Отговори
Мафия преди 9 години
Хахаха ... и кои млади ще се хванат за 150 лева работа бе ??? Онези мрънкащи мамини синчета,свикнали да спят до 10-11 и всичко да им е месено и обесено ли ??? Наясно ли си каква дисциплина се изисква на подобна работа ? Колкото до другия многознайко - имал съм работа с търсене на права и ако не знаеш-да ти кажа,че после те вкарват в един черен списък.И сам се сети дали скоро ще си намериш работа.Айде да не навлизаме в схемите на държавните структури и кой къде снася инфо !!!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МафияAMI BASHTA TI DA NAPUSNE--TOVA E PAZARNA IKONOMIKA.NE MOGE NEKADARNIZI SLED 50 G.VAZRAST DA POLUCAVAT ZAPLATI A MLADEGITE DA SA BEZ RABOTA
5
1
 
0
 
! Отговори
Мафия преди 9 години
Абе човек .. преди малко говорих с баща ми,който работи на ракетната и ми каза.Регионалната шефка им е казала,че недостигат парите и от март ще са на 150 лева.В Раковски са им свалили с 20 лв заплатите.Това е в национален мащаб.И нищо общо няма Миков и БСП.Те са ми по-противни и от ГЕРБ !
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAZI NA FOTOTO OLIZETVORIAVA LIZETO NA CUMATA PREZ 21 VEK
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRISTI HEORHIEVA SE OBADI KAGETE KOLKO PROZENTA ZA MEN I STEVI POMOGNEM
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така, така приказки на едро и дето се казва "трай коньо за зелена трева"!Ще дават даже неброени ще ви ги раздават!
1
2
 
3
 
! Отговори
Мафия преди 9 години
А защо не казва нищо за 'Борба с градушките' ? И за това,че орязват яко парите на служители по площадки и,че заплатите на стотици от тях ( със сигурност във Видинско ) от март ще бъде 150 лева ??? Как се живее със 150 лева и то на държавна,отговорна работа ? Докъде я докарахте ? Обричат хората на нищета и мизерия !!! Ееееей, тия политици живи ни дерат ! Родителите ни се мъчат като грешни дяволи, няколко години преди пенсия ..... реве ми се като се сетя !!!