След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
21
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
Стига с тези протести за щяло и нещяло! И да, не бива бебетата да се кърмят на обществено място. Най-напред, поради специфичните хигиенични изисквания както към майката, така и към бебето. Всеки, който решава да си има детенце, ще трябва да се откаже от някои неща, докато то порасне. Включително и ходенето на ресторант: особено до навършването на една определена възраст. За каква дискриминациа става тук въпрос, за каква комисия? Да си родител е отговорност!
133
5
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 години
До Анонимен 178То в Дубай не можеш и жена/мъжа си да целунеш на публично място, защото те грози глоба ама това забрави да го кажеш :D
132
4
 
8
 
! Отговори
MadSlav преди 9 години
До 178 Анонимен:Няма база за сравнение, тук говорим за хранене, а не за клубове и барове. Това, което е било във вашия случай е политика на заведението и е нормално. Ако в обявата на Хотел или къща за гости е написано "Без деца в ресторанта", няма кои да се сърди. Този, частен случай си е манталитет !!!
131
3
 
11
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Дубаеца...ти на ресторант ходиш да пиеш ли? Българските с арабските закони ли ще сравняваш? Никъде в темата не е написано че се възпитават децата по заведения и молове, това че болния ти мозък има нужда да избие комплекси е друг въпрос. Тук става дума за ресторант, място където излизаш със семейството си и бебето е част от него! И не ти позволяват да влезеш, без да е описано някъде и ти дават *** аргументи... РЕСТОРАНТ не е равно на БАР/ЗАВЕДЕНИЕ!!!
130
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че останаха "мъченици" да създават деца, да ги отглеждат и "възпитават" по молове и заведения. Колкото до сравненията с животинския свят, те и животните си кърмят малките където им падне. Ако това е бъдещето на тази държава, по-добре да се закрива. Само за информация - Дубай, издържащ се основно от туризъм, в бара на един от най-елитните хотели не ни позволиха да пием по питие, защото 11-годишната ни дъщеря беше с нас. Заведение, в което се сервира алкохол, не е за деца. И ние се "лишихме"
129
4
 
16
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
Има такива, които забраняват бебета в ресторанта, нормално е бил съм във Франция свидетел на такъв ресторант с чужденци с бебе, но те разбраха, не са ги гонили, просто им обясниха какви са "правилата". В други ресторанти пък осигуряват столче, защото бебето е ЧОВЕК и заслужава отношение като към такъв... Голямо удоволствие ми достави когато ми донесоха столче в ресторант във Варна и малкия цяла нощ беше нахилен и не е ревал :) беше му удобно и той вечеря с нас... но псевдо "хотелиерите"....
128
4
 
12
 
! Отговори
MadSlav преди 9 години
ТОВА СИ Е ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!! ЗА Г-ДАТА ХОТЕЛИЕРИ, КОГАТО НЕ ИСКАТЕ ДЕЦА ДА ВИ ПОСЕЩАВАТ "РЕСТОРАНТА", ПОСТАВЕТЕ ИЗИСКВАНИЯ В ОПИСАНИЯТА НА ХОТЕЛА "БЕЗ ДЕЦА"!!!СПОРЕД ВАШАТА ЛОГИКА, МОЖЕ ДА СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ ДА СПИТЕ ПРИ НАС, А АКО СТЕ ГЛАДНИ СЕ ОПРАВЯЙТЕ!!! В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ: С КУЧЕ, С ДЕТЕ...ТО ПО ДОБРЕ ДА НЕ ХОДИМ...ТОВА В ЧУЖБИНА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН ТОЗИ ХОТЕЛ!!!НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ НЯМАЛО ХОРА?НАПИШЕТЕ КОИ Е ХОТЕЛА ЗА ДА НЕ ГО ПОСЕЩАМ!
127
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципно по света има хотели, в които не се допускат бебета и малки деца. Да има и такива ресторанти по света, но това е ясно регламентирано още като си правиш резервацията. Но в случая няма такова нещо и родителите са допуснати до настаняване заедно с бебето си. След това без никакъв регламент и по осмотрение на персонала родителите биват приканвани да напуснат ресторанта. Така, че са в пълното си право да подадат не само жалба, но и да получат обещетение.
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мда ,явно в БГ -гетото децата вече са срамно нещо ,пречат ти в МОЛА ,пречат ти на обществени места ,пречка в живота ...мда естествения подбор действа ,Бг -държавата с най бързо застаряващо и намаляващо население в света.споко скоро рядко ще виждате деца/освен в София /..
125
6
 
14
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До до 67до бабето...Никой не спори кое какво е, но не можеш да забраниш на хората да правят това, което искат... В ресторантите пише без животни и тн... Бебетата животни ли са? Като излезете да се разхождате в парка с дядото пак на спокойствие и децата около вас си играят пак ли ще пишете по форумите че трябва да им се забрани?! Бебетата са част от ежедневието ни, вместо да злобеете че бебето плаче, отидете при майката, дайте и съвет, две поколения сте отгледали...
124
10
 
21
 
! Отговори
до 67 преди 9 години
Браво за отношението към децата ти. Но аз съм баба и излизам да вечерям в ресторант, за да се оттърва за час от бебешкия рев.Но попадам отново на такъв.Вижте, отглеждането на бебе си е вид героизъм, но то е радост за родителите. Нека не вменяваме на останалите хора, че с нещо са ни длъжни. Бебето не е задължение. То е наш избор и сме длъжни да се съобразяваме с ограниченията, които ни налага този наш личен избор
123
6
 
17
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
Конкретната случка няма да коментирам... Преди седмица пътувах София - Варна със самолет, едно бебче не спря да реве... НИКОЙ нищо не каза, не направи забележка, не си позволи да направи реплика, освен един див селянин, който се възмущаваше през цялото време... попитах го "имате ли деца?" Отговора беше "не". Тогава стюардесата каза "тогава замълчете..."
122
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
пак се започна!
121
5
 
8
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
Калино, да ти пикая на коментара! Да не би ти да си центъра на света и да се съобразяваме с тебе кога имаш празник и кого от кога не си виждала?! Аре у лево! Като си искала да видиш децата си, да ги беше поканила у вас. На ресторант дали бебе или възрастен, винаги има неща които да разконцентрират "семейната ти сбирка"
120
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип изобщо не е приемливо с 6 месечно бебе да ходиш на почивка. То по принцип с бебе почивка няма. Но пък ако няма на кого да го оставиш и нямаш друг избор отиваш с него. От глредна точка на хотела, знаете, че не е приятно на гостите на хотела да се хранят и да чуват бебешки рев. Не знам дали знаете, но са правени изследвания, че бебешкия рев е най-дразнещия звук, всъщност това е и целта на природата да накара родителя да се отзове веднага като чуе този дразнещ рев.
119
7
 
4
 
! Отговори
Баща преди 9 години
До дамнНямаш никакъв проблем стига кучето да е на повод. Пуши си колкото искаш стига да си хвърляш фасовете (както аз правя) в ***. Същото като да отида в ресторант с децата си и на 3 г. ми син му казвам да хапва и да не пречи и да седи на масата, а на 7 м. ми син като се разплаче да му дам биба или да го нахраня с пюре и да не пречим на никой. Който не му харесва твойто куче, което е на каишка просто няма да седи до теб, както ако на някой не му харсева дацата ми да седнат на друга маса
118
10
 
10
 
! Отговори
дамн преди 9 години
сега се запитах......ако заведа добермана си, Чочо, на разходка пък и аз да изпуша 2-3 цигари в градинката зад нас, с детските пързалки и люлки, дали ще ме приемат майките, татковците и дечицата им радушно?
117
6
 
25
 
! Отговори
Abc преди 9 години
Като родиш дете не свършва света. Но когато бях дете и с брат ми играехме в някои ресторант, майка ни казваше, че можем да играем без да пречим на останалите. Никой не е длъжен да ни слуша. За щастие и аз успях да възпитам така моите деца. Но като чета коментарите на "родителите" и аз се плаша какви хора има. Явно не ни чака нищо добро. Всички претендираме за права, без задължения. Хора, всеки ражда "собствени" деца. Не е нужно всички да му се кланят по този повод.
116
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хората отиват в ресторант за да прекарат добре - не да им *** некво свинче в ушите - свинчетата на квичят в градинките....
115
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
овце..... ами тати му да го заведе и на стриптийзбар....