Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!

"Почерпихме се... тръгнах да я изпращам, но се скарахме за глупости"
10 юли 2015 08:45,
276
Младежите, бити от полицаи: Не ги провокирахме!
Битата Веселина. Кадър: Нова тв

Младежите, които бяха бити при полицейски арест през декември м.г., твърдят, че с нищо не са провокирали агресията на униформените.

Клипчето с бруталната акцията по задържането на Веселина и Александър в столичния център бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Още по темата

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

"Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости", спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март".

На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

"Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв.

Именно това отприщва гнева на униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат. След ареста им полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: "Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?". Получих няколко ритника, няколко шамара", допълва Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

И двамата са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите. Твърдят, че не са предприели действия срещу униформените, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

"Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът", казва Александър.

Благодарение на показанията на двойката четирима от полицаите, които са участвали в ареста им, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

След тези брутални сцени вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Корупция,некомпетентност и нежелание за работа в полицията,но и тотална липса на дисциплина в населението(нарочно не казвам гражданите).Каквото повикало-такова се обадило.Нужни са ясни правила как трябва да се държат полицаите,но и проверяваните!А то със създаването на привилегии за определени групи "хора" се разрушава основният принцип на право прилагането-всички са равни пред закона!Нормално е да има и бой,и стрелба,но когато се налага,а не произвол.
124
0
 
17
 
! Отговори
Бе то преди 8 години
Всички сме длъжни да не провокираме агресия,както полицаите така и ние гражданите!
123
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спира ли са ме без лична карта казах си ЕГНто проверих а по радиостанцията и ме пуснаха
122
2
 
9
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
А полицаят е длъжен да не провокира агресия с поведението си , не знам дали ти е известно.
121
5
 
6
 
! Отговори
141 преди 8 години
Ако жена отвлече детето ти и мъже полицаи дошли да ви помогнат, стоят безучастно и чакат жена полицаи да пристигне, за да направи ареста, друга песничка ще пееш. Прекалявате с тези глупости ! Само права са ви в главата, а както се вижда от положението в БГ-то, не сте толкова стриктни по отношение на ЗАДЪЛЖЕНИЯТА !!!!!!!!!!!!
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сутринта в 8 часа на спирка триъгълника 2 *** полицаи задържаха един пенсионер които надигаше срещу контрольорите !Пенсионера беше на преклонна възраст а полицаите тлъсти дебелаци единия от които беше ***.Срамувам се ,че съм Българин
119
9
 
7
 
! Отговори
Да не стане като преди 8 години
Студентката дето обвини полицайката,студентката вече не била обичала България заради полицейски турмоз,какво стана-ЛЪЖКИНЯ!
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато полицай ти поиска лична карта, си длъжен да си я дадеш. Не защитавам полицаите, ама и на тези двама "младежи" им хлопа здраво дъската.
117
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Момичето обаче отказва да си даде личната карта."Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта", обясни Веселина Китова пред Нова тв."Длъжна си да се легитимираш, не знам дали ти е известно.
116
2
 
2
 
! Отговори
брей преди 8 години
72052""Наказателните адвокати се хранят от полицейската простития, а не от престъпници. Запомнете го"" Чакай, чакай, те коментиращите тук не са дошли да мислят или да си направят елементарни изводи, че неграмотните и прости полицаи задвижват една верижна реакция от тъпотия след себе си, която е една от най-зловонните миризи в общество ни. В момента те лъскат на снимката на момичето и си играят на чичко полицаи.
115
5
 
12
 
! Отговори
139 преди 8 години
Пожелавам ти, когато те наядат с палки някоя вечер, защото им е кефнало, някой да напише същото за теб. *** стани полицай. Вижда се, че ти стига само за толкова акъла.
114
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен ченгетата трябва да бъдат съдени и за сексуално насилие - момичето е хубаво и ченгесарската *** се е възползвала да я опипа и да я свали на земята!Мисля че жени трябва да бъдат арестувани само от жени - полицаи - другото си е насилие и гавра!
113
5
 
10
 
! Отговори
Просто решение преди 8 години
Когато се извършва престъпление спрямо полицай, наказанието трябва да е в пъти по-строго от предвиденото в закона. Същото трябва да се отнася и за наказанията на полицаи, извършили престъпление по време на служба. Само така ще се постави ясна граница и няма да има такива случаи. Сега е пълна анархия. Полицията прави каквото си иска, гражданите също и става българска работа.А в този конкретен случай може да има и поръчка, защото се появява точно когато полицаите протестират за правата си.
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като знан какви изпадат до тая работа не е чудно че са комплексирани до степен да ритат вързано момиче на земята понеже ги било нагрубило нещо
111
2
 
3
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
На тази девойка бих и сложил белезниците и да си поиграем на "-господин полицай май бях много палава днес. Ще ме накажете ли?
110
1
 
17
 
! Отговори
72052 преди 8 години
Няма да забравя като беше дошъл един. Хванали го друсан до козирката и вместо да го закарат за кръв , го завели в РПУ-то на стационария дрегер...понеже се налагало да го респектират каза единия. Като се появи в съдебната зала с бележката ,че е хероинов наркоман на лечение и заради наличието на метадон в кръвта стойностите на полицейския дрегер не могат да бъдат зачетени, прокурорът щеше да се разреве. Наказателните адвокати се хранят от полицейската простития, а не от престъпници. Запомнете го
109
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са комунистите коиот за 45 години управление по време на руската окупация съсипаха България!
108
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тези хулигани крещят и събудят целия квартали слезе някой бабаит и им удари един хубав бойвсички ще го аплодирати светът ще бъде едно хубаво място за живот
107
4
 
16
 
! Отговори
Совите не са това... преди 8 години
Куките са прекалили много, но и тези двамката са си търсили белята. Представете се какви циркове са правили, щом В БЪЛГАРИЯ някой се е обадил на полицията. После момичето не си дава документите. Сигурно и някоя псувня към куките е имало...И двете страни в тази БГ селска проява са виновни. Просто на медиите им е по-изгодно да преекспонират случая, защото сега им е паднало. Има видео. Има момиче, което е блъскано от 5 тюфлека над 100 кила всеки... идеално е за медийна сензация. А истината...
106
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия "младежи" са от поколението дето имат само нарушени права и неспазени задължния. Май малко бой са яли като малки, затова сега им идва множко.Браво на униформените и скорошно завръщане на пост!