България доказа, че може – Валери получава шанс за живот

Само вчера са събрани над 314 хиляди лв. за химиотерапия на детето
Обновена: 13 ное 2015 10:36 | 13 ное 2015 10:30,
66
България доказа, че може – Валери получава шанс за живот
Снимка: Facebook

Преди ден ви разказахме за Валери - смелият малчуган, който се бори с тумор в мозъка.

Лекари в Турция дават надежда, че момченцето може да се излекува. За съжаление сумата по лечението беше непосилна за родителите му - над 7 хиляди евро на месец за химиотерапия.

Днес вече парите за лечението са събрани. Така майката на Валери вече има сили да се усмихне. Тя има надежда – детето ѝ получава шанс да се пребори с коварната болест.

Вчера страницата във Facebook - Живот за Валери е била засипана със съобщения от желаещи да помогнат.

Малко по-късно през деня Виделина със свито сърце отива до банката. А там я изненадват - в дарителската сметка са събрани малко над 314 хиляди лева. През PayPal пък дарителите са събрали над €21 хиляди.

Сума, достатъчна за едногодишното лечение на Валери. Родителите му са решили всички средства, които останат, да бъдат дарени на други деца в нужда, съобщи Нова тв.

Родителите на детето са избрали клиника в Турция. Родни лекари също са предложили да лекуват малкия Валери, но от клиниката в Истанбул дават по-голям шанс за детето.

А от там нататък следва надеждата. Че Валери отново ще си играе на детската площадка. Щастлив и здрав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Живи и здрави да сте всички подали ръка в такъв момент на това толкова прекрасно малко калпазанче.Такива добрини се помнят ВЕЧНО.
33
0
 
1
 
! Отговори
Без име преди 8 години
Поклон пред всички, които са помогнали! Сили и кураж на родителите на Валери! А на него пожелавам едно усмихнато и безгрижно детство, и разбира се много дълъг живот!
32
0
 
0
 
! Отговори
Дид преди 8 години
До АнонименЧовек ако щеш ми вярвай, обаче това е мнението ми за лекарите в Дания. То не е техника от ново поколение, то не са безкрайни средства, с които разолагат.... то не е такава некадърност... 1.000.000 пъти предпочитам нашите лекари, отколкото други некадърници. А в Турция дават по-големи шансове, за да се ходи при тях и там да се дават парите. Дай Боже детето да се оправи напълно!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DNES DA OSTAVISH DETETO SI NA BALGARSKI LEKARI,OZNACAVA DA MU PODPISHESH SMARTNATA PRISADA.
30
1
 
4
 
! Отговори
МММ преди 8 години
Държава, която няма пари за нуждаещо се дете, не е държава. Да пази Господ от мъките на родители, тръгнали да спасяват детето си по този начин. Дано Бог помогне. АМИН!
29
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
имам чувството че този рак е от телевизора който работи по цял ден от мобилнитетелефони които не млъкват по цял ден от комп на които гледат детските филми няманачин да не е свързан с тези постижения на 21 век такива тумори нямаше в миналотодано се оправи детето
28
0
 
6
 
! Отговори
румен преди 8 години
Браво, нека Господ помогне !
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде доживяхме да се лекуваме в чужбина, защото тук нямаме здравеопазване като хората. Дали лакарите в Турция искат подкупи?
26
5
 
5
 
! Отговори
Боряна Стоянова преди 8 години
Радвам се за детето, но защо кампаниите се правят избирателно? Повее от месец звъня по всички телевизии и отвсякъде ме отритват, не желаят да разпространят информацията за дарителската кампания на Венелин. Ако не си дете, никой не ти дава шанс! Какво ще кажете за това- боря се за 18 000 лева за лечение в България с реален шанс за излекуване на онкоболен - никакъв шанс от никъде! Защо ? Хора, защо не давате шанс на Венелин?Боряна Стоянова 0878380290
25
0
 
26
 
! Отговори
ВАЛЯ преди 8 години
Българите не веднъж са доказали че са състрадателни,БОГ да помага на детенцето,а за лекаритев България - жалко ,много жалко,къде са били до сега,родителите са ги търсили ,но нямали пари,сега като имат - могат да го лекуват,срам и позор за държава където децата умират,че няма пари,а депутатите си сменят колите и си дигат заплатите-нямат срам и страх от Господ.
24
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 20ами държавата нали пак от тебе ще ги вземе тия пари бе умник? значи предпочиташ някакви бюрократи да решават на кого да дадат твоите пари, че и заплати на тях да да даваш, вместо ти директно да си ги дадеш където прецениш че има нужда?
23
0
 
25
 
! Отговори
... преди 8 години
С тези 314 хил. лева, събрани за по малко от 24 часа, българина доказа че всички заедно можем да победим нещастието. Дано не се налага да се събираме по поводи като този, защото е тъжно малко дете и родителите му да се борят с болест, скъпо лечение и безпаричие...Ако сме пак така единни, за 24 часа можем да си оправим и държавицата, да махнем всички ненужни от парламента, да си намерим достойни хора които да ни управляват а не да ни крадат и обират по най - долния начин.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАНО СЕ ОПРАВИ ТАЗИ МАЛКА ДУШИЧКА , УСПЕХ НА РОДИТЕЛИТЕ И КЪСМЕТ НА ДЕТЕТО
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най ме подразни това, че видиш ли след като събрахме парите и родни лекари казали, че могат да го лекуват. Да ги питам родните лекари ЗАЩО не предложиха да го лекуват безплатно да им се незнае! Срам за тези "родни" лекари, които като чули, че ще нагушат парички, изявили желание да работят!!!!Да ходат хората в турция и дано да се оправи!
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само човек, който не е имал достъп с турски клиники, може да ръси злоба тук. Турците са на светлинни години пред нас и в тази област. Това в което ние сме наистина добри е да хейтим из форумите... Турските клиники дават най-доброто съотношение цена качество на услугата. Със сигурност в Европа има много по-добри клиники, но там цените са умопомрачителни. За това, седнете, прочетете някоя книга, дигнете си малко интелекта и не се дръжте като животни! Успех на семейството!
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко изместваме проблема. Аз също винаги участвам в подобни дарителски мероприятия, но защо все обикновените хора трябва да помагаме? Къде е държавата? Защо няма фонд в бюджета, където да се заделят средства за тези цели? Къде са парите, които се събират от Българската Коледа организирана от президента? Тези въпроси трябва да се поставят, иначе е ясно че ние гражданите ще съберем парите ако се наложи.
18
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Както стана ясно шансът ще го даде Турция и нейните доктори !
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !. Аз съм дарил пари на това дете, а не на болницата или на Турция или на Израел и тн. Ти си много запознат ли, колко е напреднала медицината в тези държави? Това са държави с пари и могат да си позволят медицина от цял свят. Те ползват последните техники и докторите им се обучават по цял свят. Понеже ти си ограничен и знаеш само три държави в Европа, далеч не е определящо за останалите. Родителите на детето имат най-голямо желание то да се оправи. Те избират.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Успех! Отивайте в Германия,Франция,Австрия
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пуснах пари на детето и ще пускам и на други, когато имам възможност. Браво на всички. Дано някога да прочетем, че тази болест е вече минало за него. Чета обаче писанията на хора тук и ми се къса сърцето, че има толкова тъжни животи. Трябва да си ужасен човек, за да пишеш подобни неща при подобна ситуация. Убидите и гозните неща, които пишете грозят и убиждат само вас. Живеете жалък и тъжен живот. Мъчно ми е за Вас! Успех на малкото дете и родителите му.