300 хил. българи треперят от терора! Не щат в Европа и Турция

Почти всеки втори твърди, че почива или ще почива на нашето море
Обновена: 11 авг 2016 16:44 | 11 авг 2016 13:52,
55
300 хил. българи треперят от терора! Не щат в Европа и Турция
Снимка: Reuters

Дали терористичните атаки в Западна Европа и опитът за преврат в Турция са повлияли на потенциалните намерения за пътуване на българите по тези места?

С този въпрос социолозите от "Галъп интернешънъл" тестват нагласите на българите.

След направеното изследване от социолозите става ясно, че 82% от попитаните заявяват, че не са планирали пътуване до тези места в последните месеци.

Около 6% твърдят, че случващото се не е повлияло на плановете им, а други 6 на сто настояват, че случващото се е повлияло на плановете им за пътуване.

"Съвсем ориентировъчно, това означава, че над 300 хиляди са българите, които са преосмислили плановете си да пътуват към страни от Западна Европа или Турция. Числото е сериозно на фона на цялостните възможности на българите за пътувания", коментират социолозите.

Около 40% пък са онези, които твърдят, че това лято са почивали или ще почиват на Черноморието, а българите с по-високи доходи са и закономерно по-склонни да почиват, заключават от "Галъп интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даваха една статистика че да уцелиш шестица от тото е към 4000 хил. пъти по вероятно отколкото да загинеш от тероризъм.Само една самолетна катастрофа глътва повече жертви отколкото терористичните атаки във Франция и Белгия.Медиен шум с неясни политически и икономически цели.Всеки ден загиват хора по пътищата и то в пъти повече от атаките .Но една жертва от психопат убиец викащ алахакбар ще се описва и интерпретира до втръсване.Ако на такива убииства имаше цензура и затъмнение нямаше да има ДАЕШ.
33
1
 
8
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Я им кажете на интервюираните ,че Сорос им поема разходите за екскурзиики или почивка в Турция и в Европа , та тогава ги интервюирайте. Нали знаете че интереса клати феса.Та някакви си атентати ще ни уплашат. Тия не на нас. Ние за келепира и живота си даваме. За мънита и душата си продаваме.
32
1
 
5
 
! Отговори
ааа преди 7 години
какво да се каже за терора срещу нормални доходи, нормални банкови функции, сигурност и здравеопазване, живот? Не е ли същото?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МучачосАми ***, братче. Опитват се да създават емоции, най-вече на себе си.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световния туристически бранш е на нокти заради отказа на бграците да пътуват в чужбина. С такова нетърпение очакваха *** с консервите и бурканите, че да им се посмеят, но не би.
29
2
 
10
 
! Отговори
Дачо преди 7 години
И я треперя.Страх ме е нощеска а не влезе финландец и а ми земе зимнинаната.Па не дай господ..реши да ми вземе и 267-те лева пенсия.Страх ме е.... че ще се защитя и той може да ме убие от бой.Страх ме е... че и ще види бабата..пък може и нещо извратено да и направи.. та да и за капак и нея да я набие :(
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууууу много е е страх
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от българите мислят как да оцелеят , малко трудно ще бъдат изплашени от тероризъм след като оцеляването им е всекидневие а не изключение .Така че това да не е извадка на българите които живеят по чужбина е за тях е възможно, а и възможност да посетят родината си едновременно.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-искаме да оплождаме рускини и украинки. Да облагородяваме нациите им. Тези кобили на запад и без самовзривяващите се маймуни не ме привличаха.
25
3
 
13
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Чак пък да треперим.По-голяма тъпотия скоро не съм чел,написана от Умчо Тъпоъгълников Червенотиквеничков.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, на това му се вика "представителна извадка". Прочети малко за нея, за да не пишеш друг път глупави коментари.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина да не го е страх от тероризъм,едва ли ще умре от това ама от некачествена храна от трагично здравеопазване от стрес от глад на вероятно.
22
0
 
8
 
! Отговори
елена преди 7 години
Чак да треперят.По скоро тези глупави проучвания създават психоза за хора с по лабилна психика
21
4
 
7
 
! Отговори
baj Onzi преди 7 години
Този Червен Галъп е на хранилка от Москва!
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да се откажем от емигриране в цивилизована Европа и САЩ платени паляци , предпочитам да умра в атентат , отколкото от болести в пропадналата ви сбъркана и потрошена кочинка БГ
19
3
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Целта на терористите е да уплашат европейците и променят начина им на живот. Ако се уплашим и спрем да живеем както до сега, ще означава, че са ни победили.Русофили, преди да почнете да кликате минуси помислетер, Русия също се бори против тероризма.
18
4
 
2
 
! Отговори
дядо Данчо преди 7 години
До АнонименВятъра на промяната ще ги преориентира и то скоро!
17
4
 
1
 
! Отговори
Do 28 преди 7 години
(nqmam kirilica) Nai-dobre napravi kato 6trausite togava. I bez tova drugo mai ne ti idva na um... hahah Tova 4e ne se interesuva6 ot stava6toto ne ozna4ava, 4e to ne stava, no... trudno e za obqsnenie, pak i pi6a na maimunica i e gadno za 4etene...
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е стига де, ама от такива статии. Живея в Западна Европа, обикновено баба ми от България ме уведомява, кога са убили някой и какво са направили бежанците. Стига вече, факт е, че такива неща се случват, но българите сякаш имат нужда да се хранят от негативни събития и новини., просто защото сутрешните блокове заливат с излишни коментари и разсъждения. Гледайте дискавъри за да ви е спокойно. Познавам хора, които сутрин сменят каналите на сутрешния блок, за да са информирани, е мерси от такова нача
15
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има много по-голяма опастност да загинеш при автомобилна катастрофа отколкото в Европа от тероризъм.