Агресията - един от основните проблеми в училище

Причината - нарушена връзка между деца и родители, смята Диян Стаматов
17 сеп 2016 13:30, Петя Славова
29
Агресията - един от основните проблеми в училище
Снимка: архив, Булфото

"Агресията е един от основните проблеми в училище, но тя е в пряка връзка със силно нарушената комуникация между деца и родители", коментира зам.-министърът на образованието Диян Стаматов по повод скандалния видеоклип, в който две момичета бият и унижават своя съученичка.

"Без да упреквам самото дете, но липсата на разговор вкъщи до голяма степен води до подобни проблеми", категорично заяви той пред bTV.

Още по темата

По думите му фактът, че 14-15 годишни деца получават смарттелефони, води до лоши неща, ако липсва комуникация с родителите.

"Това е една нова култура, в която родителят трябва да говори постоянно с децата си", смята зам.-министърът.

"Ценностната система на съвременния свят е в криза. Може би подобна агресия е един от ефектите на емоционалното прегаряне, на демотивацията да учиш", обясни психологът Христо Монов.

Той е категоричен, че не трябва отговорността да се прехвърля изцяло на училището и преподавателите, а трябва да се търси обяснение и от родителите на насилниците.

"Ролята на медиите е много важна – кои са най-често срещаните герои, да не би да са хора с добри академични постижения? Живеем в свят на имитацията", каза още Монов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
И баш волната птичка Стаматчо тръгнал да раздава съвети на семействата. Алооу, сопри се, бе, некадърен кадровик такъв!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
агресия ми ако има ред агресия няма да има директора спи навремето директора кои закъснял стояхме по пеики и по врати и къде ни ловне е как нямаше агресия агресията е породена и от безработицата и безпаричието е тая държава е време да мисли с главата си а не с петите стига само *** и некъдърното се лансира а всичко умно е навън сетете се боико
16
0
 
5
 
! Отговори
55 преди 7 години
Такива прояви винаги е имало,но сега нещо зачестиха.Защо ли?Като дългогодишен педагог като че ли имах отговор на много от проблемите на възпитанието.Сега всичко ми се обърка.Добре,че вече не съм в училище като чувам каква е атмосферата там!Да,поколенията се различават,но и си приличат по това,че трябва да се социализират.А за това е нужно да се спазват правила и принципи.Основните от тях са изискването,контрола и уважението към ученика.И всяка институция да отговаря за своята територия.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципа, " парите следват ученика" доведе до закриването на добри училища и раздуване на модни и едва ли ефективни специалности, а във висшето образование до повсеместна търговия с дипломи.Познавам "Човек" от малцинството, с две висши образования, водач на джебчийската мафия и нито едно посещение на лекции. Същата е ситуацията и с шофьорските книжки.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямата глупост в образованието е принципа, " парите следват ученика". В резултат на него учителите и директорите а училищата са притиснати да търпят самонадеяни богати синчета и дъщерички, само и само да получат финансиране. Дори са принудени да пишат мъртви души.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез клипчета са предназначени за мрежата в разни направления за парички,даже и за социалните мрежи първоначално като рекламно безплатни,но безплатно нещо няма щом до него се докоснат някои дори и камък да се препредава от ръка на ръка като чувалчета при наводнение,отстрани си има наблюдатели в разни страни и това число и недобронамерени,а откъде ги намират они си знаят,но са платени не само да хвърлят по едно око и подскачят тук таме на един крак без патерица от удоволствие за служебни повишения
12
0
 
0
 
! Отговори
Retbol преди 7 години
Falshivi goriva i falshiv razhod razvaliat matora i mashinata...
11
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
за 18Като спомена тоя велик филм "Маргарит и Маргарита" се сетих за сестрата на Маргарита в началото на филма, където я дадоха- зубър с очилца, тиха, скромна, нямаща нищо общо като поведение със сестра си. Та да попитам в тази връзка тоя зам.министър: И родителите на Маргарита ли са виновни, че Маргарита е такава? Тогава що сестра й е коренна противоположност като характер?Кажи, ве министре- ти който си измиваш ръцете с родителите, а не със ска.паната ви система при "демокрация"?
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледали сте Маргарит и Маргарита...и при бай Тошо имаше бунтари като Маргарит, но знаеха последствията и бяха съвсем малко такива типове. Сега имаме *** на кило точно защото цари пълна анархия в образователната ни система, както и навсякъде у нас.защото знаят, че няма да има последствия за тях! И тоя министър после да обяснява, че от родителите зависерло всичко. Смота.няк!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато силата е в ръцете на скопци, това е резултатът!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диянчо Стаматов, не се прави на луд, а кажи, че свободията която бе допусмната в обществото ни преди 27 години е главния проблем. Не може някаква пик.ла или пи.кльо да си прави каквото си иска в час или в междучасието и да няма никакви санкции. При бай Тошо ако възразиш на учител си с намалено поведение веднага, ако се повтори ти си аут от училище. Сега възразяват на учители, подиграват им се днешните ке.леши и нищо не се случва...защото я си изгонил детенцето на мутрата от час, я си пред уволне
7
2
 
9
 
! Отговори
Коки преди 7 години
Какъвто ви кумира САЩ и неговото миролюбие, такава и агресията на феновете.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти всички ученички нямат вид на ученички. Нито като визия, нито като облекло, нито като възпитание, нито като знания. На първо място обвинявам родителите.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българинът вижда проблема и обвинява другите, а себе си - не, той винаги е прав. Институциите, обаче - те са виновни. Не институциите правят нашия живот, а ние. Това важи и за нашите деца.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човек е зарязал децата си, това е истината, има или твърде амбициозни родители, искащи детето им да е отличник, без да се интересуват от САМОТО дете или такива, които напълно са го зарязали да се оправя там. Учителите обучават и са обучавани по система, която отдавна е мъртва, а искат съвременното дете да я възприеме. Но то вижда, че не това е света, че му преподават неща, които не са реалистични, по ***, точно ***! начин. какво искаме от децата, като ние не сме поели отговорността за тях.
3
0
 
26
 
! Отговори
Хехе преди 7 години
Помня по време на "лошия" комунизъм, ритаме футбол в час по физическо, аз такъв шут направих, че счупих един прозорец. На другия ден майка ми я викнаха в училище, не за друго, ами да плати стъклото !! Не ставам за футболист, станах математик. Имаше ред и дисциплина, никога не са ме били училите, бях буен, но имах респект към тях, не си позволявах своеволия ..... Сега е друго, "демокрация" !!!
2
0
 
1
 
! Отговори
atio преди 7 години
Tova e biologichen mehanizam za zastita?!...amerikancite kak miatkat agresivno bombi v vietnam, irak, sofia, siria segiz togiz?! Zastitavat se po amerikanski agresivno...?!
1
1
 
0
 
! Отговори
barg преди 7 години
До vargТи си ***/на!