Тютюнджийска кауза: Да запушим дупката в гърлото... с лепенка!

Към МЗ: Забранете цигарите, ама стиска ли ви?
46

Все по-често срещани реклами по търговските обекти. Снимка: Dnes.bg

Хиляди пушачи негодуват след появата на стряскащи картинки, които би трябвало да ни откажат от цигарите. Пушенето причинява сърдечен удар и снимка на умрял мъж, пушеното води до рак и онагледено с противна дупка на гърлото, пушенето уврежда белите дробове и насреща руса жена плюе кръв и какви ли не още страхотии.

Да не говорим, че някой извратен мозък е сложил кадър с детски ковчег на неродено дете.

Още по темата

И всичко това независимо от ропота на хората и доводите, че не само цигарите вредят на здравето. Но пък само върху кутията с цигари има такива нелепици. Нали не си представяте, че отивате да си купите кола и на предния капак има смачкани ламарини и прегазени хора.

Гадните картинки обаче провокираха нови иновации, с които да бъдат заличени умрелите хора и ковчезите. Предвидливи търговци вече броят печалбите от табакери, силиконови и всякъв вид кутии за цигари.

Други пък се изхитриха и пуснаха лепенки, които закриват точно най-нелицеприятната част от кутията. И тук геният е помислил, за да има за всеки вкус. На нас ни се паднаха на музикална и спортна вълна.

И така дупката на гърлото може да бъде заменена с гореща мацка, която свенливо е прикрила гърди с надпис Guns'N'Roses. Особено за мъжете гледката си е повече от приятна.

Ако си купувате лепенки "на едро" и не ви интересува какво има на тях, можете да попаднете и на футболния отбор Лудогорец. Определяният за "национална кауза" отбор обаче не е добра алтернатива за най-крайните футболни фенове, които не живеят в Разград. Защото за тях е по-добре да има плюеща кръв жена, отколкото да извадят кутия с цигари и отгоре лепенка на Лудогорец. Въпрос на каузи.

Различните видове лепенки са оценени на 10 стотинки. Ако пушите по кутия на ден простата сметка показва, че месечният ви бюджет ще бъде натоварен с 3 лева. Табакерите са на различни цени, но заради голямото търсене цената рядко пада под 10 лева. Ами поне според мен си заслужава, но защо една уж добра кампания пак ни бърка в джоба?

А търговците? За тях нов източник на печалба и ребрандиране на площи и врати. И вместо на промоция да има пиле или свинско, все по-често ще четем надписи: "Скрийте стряскащите картинки. Купете стикер или кутийка".

Чудесна кампания, чудесни псувни към Петър Москов и здравното ведомство и никакъв ефект. Всъщност от всеки пушач по три лева на месец си е ефект отвсякъде, дано поне икономиката живне!

И една идея към МЗ: Като толкова ви е грижа за здравето на населението, просто забранете продажбата на цигари, вместо да си играем на лепенки, а после на лекари. Стиска ли ви?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
4
 
! Отговори
до Пффф преди 7 години
ама така не е само в държавата, а и по света: САЩ, ЕС. Пушат само българи, гърци и австрийци в Европа. И сърби и макета забравих
18
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми не пушете като ви пречат картинките бе
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При производствена цена на Виктори - 14 стотинки късо и 16 стотинки за дълго , няма министерство на земята което да забрани цигарите! Печалбата и акциза са чудовищни...
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста сме изостанали в сравнение с други държави. Това трябваше да се случи отдавна.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току-що гръмна скандал, че едната снимка е от България, на човек, всъщност починал от шарка. Крадена е явно от Интернет и семейството му не е давало разрешение за подобно ползване.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До sostin и още цинично , цигарите са най малкия проблем , преди тях са крадливите политици гмо-та хормоните в месата и какво ли още не ....!!!
13
2
 
17
 
! Отговори
sostin преди 7 години
До Анонименте Германците пуснаха и два милиона джигити, ние кво да напрайме , да им отворим по една студена бира ли??? Айде да не се сравняваме с Германия и тн. за подобни неща. Що не се сравняваме с тях по заплати , примерно ?????
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Картинките са еднакви в целия ЕС. В Германия ги пуснаха паралелно с България.
11
0
 
35
 
! Отговори
sostin преди 7 години
Аз не мога да разбера..... ами като е опасно и ни убива , що се продава бре? Я пълна забрана за производство на цигари и толкоз. Ама неееее там се печелят огромни пари. Едно процедурно питане имам. На въпросните картинки и надписчета пише и се вижда че ни убива, нали така.......не е ли леко извратено държавата да ни продава смърт , но видиш ли да ни е весело ни я и илюстрира? Що не наслагате лепенки и по колбасите и сирената кво причиняват, като са пълни със секви боклучаци???
10
2
 
11
 
! Отговори
deaf преди 7 години
До АнонименПротив съм тези отблъскващи снимки по цигарените кутии,но иначе бъркаш! Никой не забранява на пушачите да пушат! Забранено им е да пушат в затворени пространства. Схващаш ли разликата?
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Това го няма в другите страни. Измислицата си е чиста проба българска изхвъряция. Маша, пак ти ли, бе?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз мойте картинки ги късам или лепя с тиксо, отдавна се сетих за това :)
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за простотии изобщо са тези картинки? Браво на предприемчивите бизнесмени, че са сетили за стикери с мацки и с "Лудогорец"!
6
1
 
38
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
С ТЕЗИ КАРТИНКИ СКРИХА НАЙ-ВАЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ - КОЛКО Е СЪДЪРЖАНИЕТО НА НИКОТИН И КАТРАНИ,ДАЛИ НЕ НИ НАРУШАВАТ ПРАВАТА ТАКА...
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***,по-***,най ***=на брюкселска зелена тиква!!Семеняквица!Тез надминаха по простотия и комунистите!
4
20
 
12
 
! Отговори
Бе преди 7 години
к,во ги предупреждавате пушачите бе,да ***!
3
18
 
17
 
! Отговори
Днес преди 7 години
Днес.бг, вие чували ли сте за продуктово позициониране. Правите скрита реклама на продукт, за който не ви е платено да го рекламирате и може да бъдете съдени. Отделно показвате цигари, по принцип цигари, кутии с цигари и прочие се закриват със специален филтър, пак по закон... и това нарушихте. Да продължавам ли???
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най голямото лицемерие в света е "борбата с тютюнопушенето" и ограничаването на пушачите. Правилно завършва статията забранете ги ама не ви стиска. За това всички ограничения трябва да паднат защото иначе се получава дискриминация!!!!
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра статия