Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за някои е Далавера за други нищо , така че винаги ще има доволни и недоволни
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бизнеса с Имоти е най-доходен сега в Германия , купуваш една сграда и пускаш 30 Бежанци вътре на които наема им се плаща от Държавата и тва са ти 15 000 евро на месец
76
1
 
18
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Хич не ме интересува с какви впечатления ще останат сирийците от България, стига с това дупелизничество!
75
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя хазяин в най скоро време може да му се случи случка.
74
6
 
8
 
! Отговори
BUSINESS преди 7 години
В момента в Германия се правят милиони от наеми на Бежанци , цели Комплекси се сторят има дoстатачно информация в интернет
73
5
 
22
 
! Отговори
valenty преди 7 години
До АнонименХазяина е предател на българите и го прави за пари. А иначе кротките и работливи сирийци могат да бъдат и много зли и агресивни. Случвало се се е да го видя лично в Сирия.
72
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето сирийци не искат да останат в България ,дори тези които останат,ще се върнат ,когато свърши войната.С какви ли впечатления ще останат?
71
1
 
22
 
! Отговори
... преди 7 години
Искам да ми кажат кога питаха народа дали да се пускат разни *** в България за постоянно пребиваване? Никой не ни е питал. Не казвам да ги връщаме веднага в Сирия, НО защо ще ги населваме по села и градове, има си бежански лагери, да си седят там на временно пребиваване. Като свърши войната ги товарим на влакове и обратно в пустинята. Нека да проведат референдум, ако народа каже да ги пускаме ще млъкна, обаче ако каже да не ги пускаме да спрат да пускат такива платени статии! Демокрация!
70
4
 
16
 
! Отговори
Циник до 76 преди 7 години
Има ...има...Мурксул берлинската ханъма издаде вече първите 75 000 входни визи на тарамбуки за "събиране на разделени семейства" немците сами признават че очакват "на глава" по още 4 тарамбуки средно ....хмммм....математика за първокласници - колко прави 3 000 000 х 4?
69
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези лъжи и манипулации! Разграничавайте нещата- едно е липса на човещина, съвсем друго е почти насилствено мюсюлманизиране на нашата християнска страна! Не искаме мигранти тук!
68
4
 
30
 
! Отговори
474 преди 7 години
Може да греша, но съм чел за текстове в закона, които позволяват членовете на семействата на вече приети по закон бежанци, да се събират заедно , "за да не се разделяли". Ако това е вярно, то цялата тумба от това семейство ще има законното право да дойде в България и да получи статут. Тогава ........
67
8
 
17
 
! Отговори
Михойчо преди 7 години
Само да попитам,коя държава от света иска българи за имигранти?....и защо над 3 милиона гладни българи работят в чужбина?На самолета и в БГ ...
66
5
 
0
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
До даKade sa teroristite?
65
2
 
24
 
! Отговори
ХайдукХаджигенов преди 7 години
Aдвокатът Николай Хаджигенов подчерта че най обича след Сороските кинти да тича
64
2
 
29
 
! Отговори
Един Патриот преди 7 години
Питайте журналистите дали някой ще им разреши да ходят по къси *** и потник в Саудитска арабия и други подобни държави.? Питайте ги ,знаят ли за шариатските патрули в Лондон ?
63
2
 
22
 
! Отговори
Един патриот преди 7 години
Например български турчин - гурбетчия в Кьолн по всякакъв начин се опитва и предпочита да си намери квартира в турския квартал.Има цели улици които ще си помисли човек че е в Анадола - всички надписи по магазини и заведения са на турски ,от всяка кола слизат само забулени ханъми.Продажните *медии* манипулират публиката че преди българите са били по добри и гостоприемни към бежанците.Припомняйте им драги политици от ВМРО , че егейските и тракийските бежанци са били наши братя българи , арменците и други бежанци са братя християни , а не разни агаряни !Питайте журналистите дали някой ще им
62
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещу кротките хора сме много силни,я да видим какво представляваме срещу развилнели се роми.Колко случай има на пребивани или ограбвани ,а *** гледа и не се намесва, не е негова работа ,може да пострада ,а и после да го влачат по съдилища!
61
1
 
25
 
! Отговори
Един Патриот преди 7 години
Скъпи братя патриоти , трябва да се научите да използвате правилни и убедителни аргументи.Трябва да разяснявате по медиите че въпроса със заселването на изповядващи исляма пришълци е принципен въпрос.Не опира до това че сирийското семейство в Елин Пелин са лоши хора.Започва се с малко , ако останат малко - добре но обикновено после идват още и още.Правят си техен квартал или махала.После идва ходжа,имам,молла и вече искат и джамия.Така се случва в западна европа - тези хора (араби турци, и др.) не искат да се смесват с НЕВЕРНИЦИТЕ за каквито считат нас християните. Например български
60
1
 
8
 
! Отговори
СтараПесенНаНовГлас преди 7 години
Е, БАН е на държавна издръжка, яде парите на данъкоплатеца.Има си и традиции, създадени преди около 70 г. - да се кланя на силния на деня и да извърта нещата така, че да намира уж-научни доказателства, които да подкрепят и "аргументират" онова, което твърди силният на деня. Това за тях е по-важно от мащабното мислене за националните интереси.Та не се учудвам.
59
1
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
терористите вън от България

Спонсорирани публикации