Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!

Да станат втора Българска държава на полуострова заяви професорът
12 мар 2017 10:40,
238
Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!
Снимка: архив Reuters

"Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава", призова проф. Божидар Димитров.

"Кризата в Македония започна още през 2001 г. с опасност от гражданска война, но успяха да спасят положението с конци. Най-добре да се върнат към българската си същност, това е най-добрият вариант. Както има две албански - Косово и Албания и две гръцки - Гърция и Кипър", отсече Божидар Димитров пред "Нова тв".

Още по темата

Той коментира, че това няма да е изключение.

"На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция", каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

Директорът на Националния исторически музей коментира и ескалиращото напрежение между Турция и Европа.

"Всички очакват Турция да с епревърне в това, което е била Османската империя и там да се оформи отново един султанат. Повече от ясно е, че Ердоган ще спечели, защото ще го подкрепи Анадола. След втората година турците са били основно мерноработниците на Европа и нямат самочувствие. Ердоган опитва да промени това като предприема ходове, които не са общоприети. Това са провокации. Той организира партии, както при нас има такава, така и в Македония", убеден е проф. Димитров.

Според него тонът между България и Турция се е изострил заради опитите на съседната ни държава да се вреже в нашата предизборна кампания.

"Това става чрез посланика им, което е много грозно. Посланиците са много ограничени по отношение на тези отношения. Личи си нашият страх да бъдем категорични и да отзовем въпросния човек. Имаме голям финансов дълг към Турция, което очевидно предполага поведението ни", добави историкът. Димитров говори и за здравословното си състояние, което окачестви като добро. Наскоро професорът бе приет в болница със съмнения за инфаркт, които не се потвърдиха.

Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
23
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Наиистина ми омръзна да чета за сърбоманските ***! Айде да ги *** албанците...и да се свършва!Преди това на българската граница - да сложат 10х10 метра плакати:"УБЕЖИЩЕ САМО ЗА ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ!"
102
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 123 Муахахахаха, Гоше, значи албанците са били мнозинство в Югославия? Това е все едно да кажеш че нашите турци са мнозинство в България.... Тъъъп сииии..сам се оплиташ в простотиите си.
101
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са Арийските раси в света. БългАрия е родина и дом на една от тях. МЪКАдонски дегенерти колкото щеш. Да не се бъркат с Донски и Волжки казаци, които също са българи(траки). Волга=Болга.
100
4
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ако не можеш да четеш или асимилираш прочетеното ,не коментирай .Написах !!!Албанци, сърби и всякакви други малцинства от Югославия бе кре*тен.Тоест ,косовари,черногорци ,босненци и тн.Генетично ДНЕШНИТЕ македонци са толкова българи ,колкото и българите (особено от югоизточна България) сме турци.Почти нямаме общо, наша е част от територията им ,но това е друг въпрос
99
5
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Престанете да ги определяте като македонци неграмотници такива запомнете че те са Българи от областа Македония
98
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По удачно щеше да е да ни обяснят как да излекуваме тоя цирей на българския етнос нарчен Македония отколкото други празни брътвежи. Бързото лечение е оперативно и не е безболезнено.
97
1
 
25
 
! Отговори
чети внимателно преди 7 години
Българите в Македония отдавна бяха предадени на сърбите, с любезното съдействие на другаря Димитров..........................................И за награда Сталин отрови Тарабата и Димитров пристигна в ковчег от Русия.
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 112 Божидар Димитров винаги може да ти обясни...каквото и да е от бг историята ни. Аз не съм запознат с историята на тази рисунка и надписа, но предполгам, че е направено от някой българин роден в българска македония навреметъо. Все едно аз като съм от Бургас да напиша на някой хотел в Слънчев браг на някоя врата...Тук беше един бургазлия да пиянства една седмница.
95
3
 
24
 
! Отговори
Понеже не те питаме преди 7 години
Наскоро до Охрид откриха глинена плочка на която пише Ахил-болгарь. Тоя седнал да ми обяснява за Рилския манастир. Я улево бе!
94
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре Македония да си остане суверенна държава,но ако в един момент нешата са или Албания или Сърбия нашите големци да не мълчът като бит г.з а да вземат отношение по проблема и то безкомпромисно.
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоше да кажеш че сърбите са малцинство от бивша Югославия е все едно да кажеш, че руснаците са малцинство от бившия СССР. Тъъъп ли си какъъъв си? А македонците са си българи, те и бяха малцинство в Югославия.
92
1
 
26
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Стига с тази Македония. Не сме само ние с "втора" страна на Балканите. Гърция си "има" Кипър, Румъния - Молдова, Сърбия - Република Сръбска в БиХ. За разлика от всички тях обаче, т.нар македонци не се считат за българи. Мина и замина сръбската пералня на смяна на идентичността, цяло поколение израстна и създаде деца от 1990 насам. Гледайте у нас какво става, че Ердоган се зъби на Германия и Холандия, а на нас направо танковете ще ни прати и ще ни смаже за 48 часа.
91
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите в Македония отдавна бяха предадени на сърбите, с любезното съдействие на другаря Димитров. Там вече няма българи - избити са, прогонени са, с промито съзнание са... Единственото, към което можем да претендираме към фиромците е просто да не разрушават български артефакти, открити там.
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я античките гюбреядци да си върнат българските паспорти и да се откажат от гражданство като не са българи.
89
3
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Пълни глупости ,няма народ на света ,пък дори и изкуствено създаден,който да обяви ,че принадлежи към друга държава.Божо да си пази сърцето от инфаркти ,че е на годинки вече.Това не са ви македонците от преди 80 години ,за да претендираме че има българско в тях.Минали са няколко поколения,кръвта е размита и сега са смес от албанци,сърби и всякви малцинства от Югославия.Почти нищо българско не е останало ,с изключение на вардарска македония и Охрид и поречието на Струма!!
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или втора българска държава, или трета албанска държава.
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
103 Как си обяснвам ли? Да беше прочел малко история...когато е живял Климент по времето на Цар Симеон- България е стигала до Адриатическо море, папагалчо!
86
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И две немски държави има -Германия и Австрия. И две Съветски - Русия и САЩ.
85
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой български патрЕот, като Краската Каракачанката например, който не му стигна краденето, да ми обясни защо Гоце Делчев е погребан в Скопие, а българите са кръстили цял град на неговото име. Какво общо има Гоце Делчев с турския град Неврокоп ?
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 103 Климент Охридски не се ли е родил в България чиято площ е била с територия мнооого по назапад от Перник?