На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?

Майка иска да се бият след направени изследвания
Обновена: 25 мар 2017 14:04 | 25 мар 2017 14:02, Петя Славова
178
На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?
Снимка: архив, Reuters

Все повече родители се притесняват от големия списък със задължителни ваксини и възможните странични ефекти от тях.

Ваня Ботева е майка на деветгодишно дете и домакиня. Според нея родителите трябва сами да избират, дали да ваксинират децата си. Възмутена е, че още с първите глътки въздух, бебетата се имунизират.

Самата тя забелязала промяна в здравето на детето си след една от ваксинациите. Твърди, че лекар я е посъветвал да отложи имунизациите. Не пожела да назове точно проблемите, защото вярва, че е по-важна каузата, съобщава Нова тв.

Още по темата

Ваня установила, че самата тя като дете е ваксинирана много по-малко. Прави сравнение с настоящето."До годинка съм получила 7 ваксини със 17 различни зарази, които фигурарт потях. А на моето дете са 17 ваксини до годинка с 66 различни вируса. На какво се дължи това увеличение на поставените брой ваксини?", попита тя.

Ваня следи и актуалните новини около откритите случаи на морбили в Пловдив. Знае и за епидемията, и смъртните случаи в съседна Румъния.

Не на последно място Ваня е възмутена, че няма компенсации, ако децата пострадат от ваксините. И все пак детето на Ваня е ваксинирано. Защото без имунизации не може да ходи на детска градина и училище.

В същото време зам. министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов обясни, че ваксината за морбили няма никакви странични ефекти.

„В момента болните от морбили у нас са осем. Всичките са неимунизирани, от ромски произход. Правим всичко възможно да не се даде тласък на това разпространение в страната”, каза той.

По думите м, ваксините работят, просто обхватът в Румъния не е достатъчно висок. Статистиката показва, че в последните 15 години само от морбили са спасени 20 милиона детски живота", съобщи още д-р Каменов и допълни, че се базира на статистиката. Според него не може да се правят изводи от един случай.

Той коментира още, че броят на ваксините се увеличава, тъй като науката се развива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, имунитетът изграден чрез ваксинация се нарича придобит имунитет.Едуард Дженер - 1875 г.
64
7
 
14
 
! Отговори
дано разберете преди 7 години
Епидемии от смъртоносни болести в развития свят няма ,заради Ваксинирането. Да ,има известен риск 2/3% , но ако пламне епидемия смъртноста е 70/80%.Всички ,които не си ваксинирате децата сте паразитиращи за сметка на другите.
63
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имунитет не се изгражда с ваксини.
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваня домакинята разбира от медицина.Ясно.Аз имах тройки по математика писани по милост,но четох че е по-добре когато се строят къщи или болкове да не се копаят основи.Директно да се лее на пръста.Четох,че това с основоите е работа на Шорош,който слага там отрови,за да ви убие,защото ви мрази.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво те интересуват доксторите, ти нали не им ползваш услугите? Остави съденето на нас, които ги ползваме.И все пак, ако ти се наложи операция от херния, пак ли ще караш на хомеопатия и бгмама?
60
8
 
5
 
! Отговори
Не-лекар преди 7 години
Както и да има възможност да се съдят докторите за пациентите, които са уморили поради простотия и некядърност. Ама гарван гарвану око не вади.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стига с тая ИспанияМалко си се увлакал с писането.Да обобщим:Дете получава страничен ефект от ваксина-докторите са виновни.Неумунизирано дете умира от ваксинопредотвратима болест-докторите са виновни.
58
6
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 7 години
Пари за лечение на меяаксинираните няма как да се дадат от държавата защото леталитетът от морбили вируси, бордетела пертусис на коклюша, тетанус вируса и вариолата е почти 100 % т.е. ще умрат за няколко дни.Тези които ще се отърват са по малкото с тежки енцефалити или парализирани от полиомиелитния вирус.Тук трябва да се даде законова възможност заболелите оцелели деца да могат ефективно да съдят родителите си *** затвор.
57
0
 
3
 
! Отговори
Некои факти за разби преди 7 години
По време на морбилната епидемия в България през 2009 2011 г. ваксинационният статус на заболелите е известен при 52% т.е. при 52 на сто от случаите е ясно дали пациентът е бил ваксиниран или не. Във възрастовата група 1-14 г. от групата с известен ваксинационен статус, 70% от заболелите са ваксинирани с една доза МПР ваксина, като е прието, че една доза ваксина се счита за достатъчна, а втората е с цел да обхване нереагиращите от първата.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче природата е уникално нещо.В миналите векове естественият подбор е бил чрез болести, глад и т.н. Сега отсява разни антиваксъри, хомеопати и подобни :D
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които не се ваксинират освен глупави са и неграмотни. Въпросът е че го причиняват на децата си, които не зная че родителите им ги обтичст на сигурна смърт.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излез от здравната система, бе, скъпа, нямам против. Не бий ваксини, не купувай хапчета, карай само на бгмама, Гала и лайка. Кой те спира?
53
0
 
3
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 7 години
До До 86 кой съд ще отсъди бе
52
11
 
8
 
! Отговори
Стига с тая Испания преди 7 години
*** гъско загубена. Вземи да видиш тук колко деца са в кома след ваксини и живота им е свършен. И на родителите им. А другите гъски дето искат неваксинираните да си плащат сами лечението, да кажат кой ще плати на увредените от ваксина деца. И на починалите, че има и такива. А понеже поне половината са пушачки, ако се разболеят от рак - да си плащат лечението. Понеже ядат много сладко - ако се разболеят от диабет, пак да плащат. Ей голяма простотия!
51
3
 
9
 
! Отговори
1323 преди 7 години
До БахСъгласен съм !А ако дете поради ваксинирване се инвалидизира или почине да се съди здраво държавата защо все пак тя задължава и е редно да си поеме и риска....а не както сега става отговорност НИКАКВА!!
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо броят на ваксините се увеличава за сегашните деца. Имунизационният календар от времето на соца беше перфектен и наистина с грижа за децата, а не за фармацевтичните компании, както е сега. Не забелязвам съвремените деца с допълнителни ваксини да са станали по-здрави, даже напротив.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е защо ваксинираните се СТРАХУВАТ от НЕВАКСИНИРАНИТЕ ??Нали са защитени ???????????------------------------Ще ти обясня, дано разбереш... Ваксината не е 100% гаранция, и може да се разболееш ако не е развид достатъчен имунитет, но в имунизирано общество няма вълна на зараза.. Случаите не могат да нарастват, защото се пресича.. Живея в Испания, и видях лицето на майка която си загуби 6год. детенце, защото не ваксинирала. От дифтерит. Първият случай от 82 година.....
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неудачници......Рокфелер умря.Скоро и Шорош. Мислете бързо с кой ще се оправдавате занапред.Който и да е истинате е една : ще си останите *** и ***. Тинята на човешката раса.***,злобни,мързеливи,завистливи. И все някой друг ще ви е виновен
47
3
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До МхмХъхъ, виж ся, момче, в училище акцента е върху образованието, което е задължително. То не е медицинско заведение. Макар, че много от неговите дейности и проблеми се решават от Чичко Доктор. Парадокса е, че здравеопазването в България, решава проблемите в образованието.
46
6
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До АнонименДа, не е лесно. Съгласен съм. Защото след това трябва да се съдят и с ХЕИ. Въпреки, това, могат да спечелят делото срещу него. Майките се страхуват заради нарочно разпространяваните болести в България и шумната телевизионна страхове кампания в България по телевизиите: "Ако не си ваксинирате детето, еди какво ще мус е случи от тази болест..." Това е страхова кампания, с тънък и лукав акцент върху майчинското чувство. Правят я едни мръсотни гадове. Затова трябва и стабилен мъж до тях.