Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм мразел някой да ми играе двойно, на такъв не можеш да му вярваш.Че и България сега ... Евро ли , през крив макарон!
59
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украински *** .
58
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До предложение54 Ти защо не си купиш еднопосочен билет за Русия,тук е свободна България?
57
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов да спре тези безобразия ,извършвани от службите над свободни граждани,защото не сме 16 губерния на Русия!
56
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много разкрачено стои България. Да не се разчекне само, от тази стойка !?
55
11
 
20
 
! Отговори
miko преди 6 години
Аз се чудех, защо службите ни не работят, а те работили за друга държава - рашка!
54
6
 
12
 
! Отговори
! преди 6 години
Трябва да се установят хората, които нареждат на службите! Едва ли в БОП са чели постовете на Госпожата във фейсбук!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Niakoi rusofil da e zadurjan niakoga ?
52
15
 
12
 
! Отговори
А преди 6 години
Аз съм русофоб, но такива из.перкали бабиш.кери ще ме направят русофил. Чуждестранни агенти обслужват чужди централи. Да си спомнят за Народния съд и да се готвят за новия Народен съд.
51
17
 
15
 
! Отговори
предложение преди 6 години
Тая Олена що не си седи в Украйна ами е тук да прави украински организации? Къде се бута там, където не са я викали?
50
5
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ГРАЖДАНСКИ ТЕРОРИЗЪМ ПО ГЕРБАДЖИЙСКИ !!!
49
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нашето МВР още ли е филиал на КГБ?
48
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе има *** на всякакви тъпотии вярват -ей на онзи ден във ФБ гледам Петър Низамов -Перата -публикувал някакви клипове как уж в някакво районно някакъв полицай на който се виждат само краката биел гражданин ей така безпричинно ..нито бой се виждаше нито нищо -чуваше са как "бития" си тупа телефона в дрехите и крещи -помощ бият ме ,а отстрани се чуваха реплики в коридора "ей я го вижте тоя какъв цирк изнася" та мисля си ,че е крайно време такива тапири да носят нак.отговорност за набеждаване!
47
13
 
11
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Правилно, чуждестранните агентурни креатури са заплаха за България. Отново ни вкарват във война срещу Русия. Поредната национална катастрофа е пред нас.
46
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далеч от Русия = хубав живот !
45
13
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
аз съм РУСОФИЛ и се ГОРДЕЯ с това. Но това, което се е случило на украинката надминава всякакви граници. Ако приемем, че само заради писанието й във ФБ са я извикали - аз бих ги съдил до дупка. Учудва ме, че не е ходила при адвокат. Чини ми се,че не е само това, и че се спестява част от истината на зрителите. По скоро тя има и други прояви и нашите действат типични по ченгеджийски - викат ги на профилактика, предварително.
44
4
 
15
 
! Отговори
преди 6 години
Попитах Волен Сидеров някога привикван ли е за разпит?Тоя НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И НАЙ-ВАЖНОТО ПРЕСТЪПНИТЕ ПРОКУРОРИ ТРЯБВА ДА СЕ ЦИТИРАТ ПО ИМЕ А НЕ ДА СЕ ПЛЮЕ ПО ИМЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА!!!ИМЕНАТА ИМ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА ДА ГИ ЗНАЯТ ДОБРЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БЛИЗКИТЕ И ПОЗНАТИТЕ ИМ!!!!НИЕ ОБЩЕСТВОТО ГИ ЗНАЕМ ДОБРЕ ЩО ЗА СТОКА СА ПОВЕЧЕТО!!!
42
12
 
5
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Браво на героинята боркиня за свобода!Все пак неприятно е, че ЦРУ не се грижи достатъчно за верните си агентки, макар и изк.укали дърт.офелници. Току виж подлите полицаи я насилили сексуално!
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинка ...ясно -повече пояснения не са нужни !!!!!!!!!!!!!!!!!!От страната на лъжеца Перушанко -само лъжи ,инсинуации и измами !!!!!!