Пост взриви социалните мрежи: Провинциалисти сеят боклуци из София!

Кремена Халваджиян скандализира, иска паспорт за София
8 май 2018 09:10, Петя Славова
825

На връх Гергьовден известният моден стилист Кремена Халваджиян скандализира обществеността със свой коментар в социалните мрежи.

В своята публикация тя нарече част от жителите на столицата провинциалисти, които оставят след себе си камара боклуци.

Халваджиян е заварила градинката около Националната библиотека в окаяно състояние и оттам идва възмущението ѝ.

"Аз полагам огромни грижи - тъкмо боядисаме и то бива напръскано със спрей и надраскано. Боклуци има из целия двор и не смогваме да го събираме. Не знам защо като се посочи проблем, дискусията винаги отива някъде на съвсем друго ниво", категорична е стилистката в "България сутрин".

Според нея думата "провинциалист" в публикацията описва онези хора, които хвърлят боклуци и цапат столицата.

"Аз също имам много приятели от провинцията, които са много добри и читави хора. В този квартал "Докторската градина" живеем вече 5-то поколение. Няма нито един простак, който да е роден там. Идват невъзпитани хора, хвърлят боклуци и си тръгват", твърди Халваджиян пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ месторождението е обвързано в голяма степен с възпитанието на хората и вече има останали малко истински софиянци, които пазят столицата.

В своят пост тя предлага да се въведе паспорт за София и да има черен печат за тези, които не спазват елементарните правила за една европейска столица.

"Защо всички се идентифицираха с групата, която аз описах. Хората започнаха да плюят, стигнаха до девето коляно", завърши Кремена Халваджиян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


825
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
37
 
! Отговори
Pliska преди 6 години
Аз пък предлагам да сменим столицата. Ама заедно с всички институции и фирми. Тогава въпросните провинциалисти вече няма да идват в София защото няма да има какво да правят там. Накрая София ще остане едно малко градче с картофени ниви наоколо, а софиянците ще се сърдят на себе си за неудачите си.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами организирайте се, поискайте от администрацията си резултати и ако сте достатъчно настойчиви - ще ги получите. И не знаех, че е грах и подлежа на обидите Ви, защото не съм роден на 5 километра от НДК. Извинявам се ! И не, не живея в София, но с толкова злобно настроени хора, не смятам, че ще се преместя там, дори и по любов.
33
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мисли с главатаСофия е античен град, основите на който са поставени още по римско време, град, който винаги е бил културен и търговски център и който е събирал хора от цял свят. Като цяло не е зле да отваряме учебничетата по история, оказват се полезни.
32
11
 
37
 
! Отговори
Az преди 6 години
Аз от провинцията,все още не мога да науча съседите си софиянци да не си изхвърлят *** през балкона и в общите части.Ех Кремена,стой си на Малдивите и не ни занимавай с мислите си,защото много хора гладуват и не им е до чистота.
31
5
 
30
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Всъщност така наречените провинциалисти са в по-голямата си част приятни и възпитани хора. Те не живеят в София, а по родните си места. София привлича ***, както и *** привлича София. Просто *** е в София. Жалното дране на гърла по цял ден как София била столица и как там, видиш ли, трябвало да се въведе паспорт щеше да е смешно, ако не бе толкова тъжно. Тази държава трябва да се закрие час по-скоро!
30
4
 
24
 
! Отговори
burg преди 6 години
Явно не е чувала, че всичко далеч от морето е провинция.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви софиянци в София бе, там 80% са селендури със самочувствие на принцеси.Каквото има в другите градове лошо в София го има X10
28
8
 
35
 
! Отговори
Мисли с главата преди 6 години
Какво е София? Теринтория на която се събират много хора, защото има работа и се смята че е престижно. Същото което може да се каже и за местата в планината. Драгалевци, Бояна, Панчарево. Много от хората не идват тук за да са щастливи, а да работят. Града не е нищо особено. Мръсен и грозен. Какво произвежда София? *** най-вече. От къде идва храната, водата? От търговия от Китай, Полша и Турция. Защо хората купуват жилища в София? И аз не знам, може би от глупост и безиходица. Тъжно.
27
3
 
6
 
! Отговори
Киро Гела преди 6 години
До Анонимен21пич, за делиорманец съм дал сума държавна пара. айде да ме не сравняваш с дръвените шопи плеаз.
26
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са селяните, софиянци ще ядете пласмасови краставици. Чистачката не изчистила ***..?! Изчисти го ти ! Дай пример ! нали си богоизбрана Софиянка.
25
4
 
18
 
! Отговори
venix преди 6 години
критическата не прощава. всички софиянци НЕ са от София!
24
1
 
24
 
! Отговори
Мистър Смит преди 6 години
Всичко идва от домашното възпитание. Каквито родителите - такова им и наследството. Мрънкаме, че живеем в ***, но не си надвиваме свинщината.
23
7
 
28
 
! Отговори
Тука е тъй преди 6 години
Да си ходи в Армения, на чисто, уютно и подредено. Заобиколена от мили и възпитани хора.
22
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До софиянецпостовете ти за учебника по алпинизъм беха по добри. виж, та се постарай малко че ше спре хоното.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София трябва да се загради със стена като в Предградие 13 тя е като Лудогорец за българския футбол ще спечели 10 поредни титли.
20
7
 
32
 
! Отговори
до4 преди 6 години
аз пък съм забелязал коли по морето с номера С,СА,СВ да си хвърлят *** по плажните алеи и из св.св.Константин и Елена....пие кафе, сваля прозореца и в движение чашката вън. Тръгваме една след друга две коли от горнооряховска скара на галата, предната са шопи, преди фичоза се отваря прозорец и хартията от скарата през прозореца....това е факти показателни...
19
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не се знае, в рамките на година обикалям до Бургас, Русе, Плевен, Пловдив, Велико Търново, Варна. Навсякъде в провинцията е по-чисто от София. Пък много подли излязоха тези провинционалисти, навсякъде пазят чисто - вкъщи и в другите провинциални градове, само в София цапат като за световно.
18
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос ?Тя е 5-то поколение "софиянчинка". Ако на първото поколение му бяха забранили да живее там, сега, какво щеше да приказва ?
17
6
 
29
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
половината от коментиращите дадения казус няма да издържат соц проверката за софийско жителство и ще трябва да се прибират "по перник". резко се присетих за една колежка, коренячка, дето говореше на "вие от северозапада/югозапада/североюга", а накрая сподели на 2 ракии че е от "едно село до сандански, *** тва няма значение"
16
15
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Абсолютно е вярно. Няма значение дали Ви изнася или не. А на този с номер 8, ти да не си крепостен селянин? Свободен си. Кой ти изпива пършивата "сила"? Ако си в подобна ситуация, то си се поставил сам в нея. Живей си живота по своему.