Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!

Бившият зам.-социален министър ще работи с Валери Симеонов
21 юни 2018 10:00, Петя Славова
134
Цветанов за Росица Димитрова: Няма да я губим като експерт!
Снимка: Facebook

Самолетен билет за над 8000 лева предизвика трус в кабинета. Зам.-социалният министър Росица Димитрова, която летя в бизнес класа до Ню Йорк, за да говори за успехите на страната ни при работа с хора с увреждания повдигна вълна от недоволство и тя напусна поста си. Решението й беше одобрено от премиера, но ядоса вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи", коментира пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел", допълни той.

По думите му, Росица Димитрова е планирала друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията.

Цветанов твърди, че Димитрова е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в техен интерес.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството.

Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 5 години
*** безхаберието
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че няма ли допълнителен държавен аероплан за туй предсдателство чак до Ню Йорк по право и правата нали ще обяснява,че са отпуснали билетче в бизнес класа като бизнесмен да разяснява за постиженията на страната от класа.
68
1
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Русо гладно няма :-)
67
1
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Това министерство е абсолютно излишно, при условие, че социалната политика е напълно неадекватна. Защо не пратиха някой от социалните представители от посолствата/представителства на Р. България в Ню Йорк или Вашингтон? Във повечето български посолства има представител на това прогонило министерство...
66
1
 
8
 
! Отговори
Oonneadrugite преди 5 години
Bg marka Chakai malko...
65
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В началото Боко и Цвъки заедно с тяхната шайка блюдолизци ми бяха смешни,поради това,че са необразовани и примитивни,но те създадоха един октопод,който обхвана и контролира цялата държава вече 10 години.Вече не ми е смешно,а трагично,защото за тези 10 години всичките ми близки и приятели напуснаха територията на Октопода.Дано има пъкал и там да се пържат завинаги.
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АХА зацепих оставката сълзите са просто показност че нещо се прави -сега ще я изпратят като експерт в някое посолство да спи в "общежитието""-целувка за народа
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли струват билетите и хотелите на Хвърчилков и антуражът му (на първата втора тоалетите са без пари:)) при безкрайните му безсмислени разходки ?
62
2
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Експерт по какво е бе Цвъки??? Томпет, кларинет, саксофон или друг музикален инструмент.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е това правителство да си ходи !
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвък отново си цвъка глупостите из ефирите, за радост и залъгалка на *** си избиратели.*** видите ли Росица Димитрова била прекрасна.Сигурно.Браво.Цвък пък не бил пътувал в бизнес класа.Аз пък ям доматите с колчетата.Отново изместват темата, а тя не е кадърна ли е Димитрова или как е пътувал Цвъкащия.Как, кой и защо позволява двупосочен полет, струващ най-евтино 1450 евро и най-скъпо 3800 евро, да се избере по-скъпото.Финансовия министър трябва да ни информира коя е фирмата осигуряваща пътуванията и колко милиона и се осигуряват за това от нашите пари.
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да върне парите или поне да се покрие временно, по добър стар комунистически почин, след като се е о.рала до ушите ще я преназначат на някой по-висок по-спокоен и още по-безотговорен пост с минимум същата или вероятно с по-висока заплата.Те това е нашата псевдо демокрация - комунистически феодализъм в демократична кожа, а кадрите и са абсолютно незаменими и няма втори като тях
58
1
 
25
 
! Отговори
D преди 5 години
Всичко е инсцинировка. Имат споразумение тя да си подаде оставката, за да се направи на жертва, а те просто да не я приемат. И всички са отново заедно и щастливи!
57
1
 
19
 
! Отговори
Цецу Умното преди 5 години
Партията рани,ние борим.Нашо момиче,не бива да го хвърляме на вълците,както хвърлихме народа.
56
1
 
9
 
! Отговори
D преди 5 години
Колко скъп хотел пък да е? Хотелите са от порядъка на 100-150$. На фона на тези 8 бона голяма далавера са ударили.
55
1
 
16
 
! Отговори
Валерката в затвора преди 5 години
ЩОМ ГЕРБ ВЛЕЗНАХА отново в обяснителен режим то работата не е чиста. Човек с толкова нисък рейтинг като псевдопатриота Симеонов да застава на страната на човек който с години се хрантути от народа и нищо не е направил реално за да се спре геноцида над хората с увреждания не му прави чест. Но какво да очакваме от такъв като Валерката - след като нападна дори своите - нападна Каракачанов. Другите барем се държат един други му , а тоз е решил да показва че е някой а ще е употребен и захвърлен и той
54
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нищо не пишете за другата герберастка калинка Гинка Теменужкова.Купи ли ЧЕЗ, кво стана.Ще вдига ли цените от 1 юли и с колко.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой висш чиновник се издъни,той просто сменя едно работно място с друго.Това е неговото наказание.Важното е да е верен на партията и вожда и дори да е мега некадърник,може да го издигнат за президент,или да го направят външен министър.
52
1
 
12
 
! Отговори
Нар. творец преди 5 години
Вместо да и избодат очите и изписаха веждите.
51
1
 
30
 
! Отговори
МДа преди 5 години
Експерт била, от не знам колко си години, ценен кадър..бля-бля-бля. С тези ценни кадри стигнахме до тук, всичко е в плачевно състояние. Иначе е експерт, по харченето на нашите пари, да.