Отчаяният баща, който остави сина си в МС: Ние сме просяци!

Имало пари за хората с увреждания, а къде са, пита той
Обновена: 31 юли 2018 10:57 | 31 юли 2018 10:30, Камелия Цветанова
122

Недоволството на родителите на хората с увреждания се стовари буквално на вратата на Бойко Борисов. Отчаян баща остави 18-годишния си син с детска церебрална парализа пред кабинета на министър-председателя, за да види Борисов с очите си трудностите, с които се сблъсква ежедневно семейството.

Още по темата

"Решението ми беше обмислено, разбира се. Само някой, който не е родител, може да твърди обратното. Чашата ми на търпение прелива, защото не виждам нищо конкретно да се случва. Само приказки и срокове, които се променят. Ние сме просяци. Просих, за да реабилитирам сина си, просих, за да го оперирам", сподели бащата Емил Мавродиев.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова той обясни, че премиерът и синът му са разговаряли за нуждите на хората с увреждания и проблемите им.

"Бойко Борисов обясни, че са отпуснати пари за здраве, но не можа да отговори ясно и точно къде са изчезнали тези пари. Ние пак сме доникъде. Трябва да има промени в цялата структура. Не бива да се хвърлят само едни пари", отбеляза той.

Една от организаторките на протестите на майките с черни тениски Мая Стоицева посочи, че дебатите на работните групи, които работят по закона за личната помощ, не включват техните искания.

"Отново се заговори за пари. Министърът посочи едни суми в общественото пространство, които звучат много. Искаме парите, които получаваме, да са достатъчни за здравните нужди на децата ни. От началото на протестите премиерът има 3 отворени писма от нас. Ако искаше да помогне – щеше", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
23
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
НЗОК ти е предложи операция в България, ти си отказал и си решил на своя глава да се лекуваш в Германия - много ясно, че ти ще си платиш сметката. Какви пари въобще търсиш от България, аман прости човечета като теб - давали му гаранция, това да не е телевизор смешнико, никой лекар не дава гаранции, много фейк история.
80
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години получих тежка травма в гърба.И българските лекари ми предлагаха операция без никакви гаранции .Затова ходих в Германия на процедури.Изтеглих 30 хиляди лева заем.Които още изплащам.И държавата не ми е дала и 1 лев.
79
27
 
6
 
! Отговори
Полицията е надеждат преди 5 години
ще гласувам за БСП защото днес те не крадът. а когато са крали го преживяхме което означава, че не са гепили всичко.ГЕРБ за съжаления уз само милиционери, уж само тайни служби а немогат те ву=ътре да се разберат и озаптят партийните си ръководители и ги натикат в затворитеПолицията е последната надежда. Въоражени са. Честни са. Образова ни са. Една маааалка подкрепа от населението а текверасите на суджука в конските вагони за симитлийски околийски суджук да гя дооноди
78
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста ниско паднаха някои хора, да настройват обществото срещу хората с увреждания, а хората с увреждания - едни срещу други. И всичко това с цел да останат на власт още малко и да окрадат още едни пари.
77
9
 
27
 
! Отговори
Само не разбрах, преди 5 години
Какво проси този свръхактивен из форумите баща със симпатичния си син? Конна езда и карта за плуване със сигурност ще му уреди някой пловдивски бизнесмен, те са широки души. Друго какво? Момчето му е прието да учи, изглежда добре гледано (категорично по-добре гледано от залитащите от глад пенсионери, работили цял живот). Имам чувството, че в момента проправя път за детето си на добра длъжност в някое НПО. Времето ще покаже.
76
4
 
22
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Има някакво дъно във всичко и то е достигнато. Една олигархия от стотина групи открадва парите в държавата, а жертвите си избождат очите за да си докажат кой е по-жертва...
75
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкарахте ги тези първите инвалиди в човешката история, все едно от днес има инвалиди, преди не е имало и за това не е било проблем. В България всичко е или безкрайно черно, или безкрайно бяло, няма място за нюанси или иначе казано компромистни решения. Ние сме инвалиди, следователно останалите са длъжни да ни отглеждате - много нагло, много несправедливо, няма разум, няма морал, дай всичко на макс, сега ни е паднало.
74
3
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
Другари, дайте да дадем!
73
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искали пари за здраве, ама като се раздават пари, защо пък да не вземат и сносни пенсии, ей така едни пари въздуха!? Да просяци сте и то онези най-долнопробните, а най-лошото е че го ударихте на нагъл рекет. От обявените 100 и повече милиона 90% отиват директно като пари на калпак. Ако тези 100 милиона се инвестираха в рехабилитация, лечение и най-важното в обучение как инвалидите да се справят в живота, включително да работят, всичко е ОК, но те не желаят това, те искат готови пари, без напън.
72
18
 
13
 
! Отговори
Стига сте плакали! преди 5 години
Никога не сме не ходили на курорт 1970-1990. Колежка имаше дъщеря с церебрална парализа и какво? Вече е 50-годишна(род.1978) и да не би СОЦДЪРЖАВАТА да й оправи състоянието?СЕГА ПОД ДИКТАТА на К>НИНОВА се използува тънката нишката на деликатност от ВСИЧКИ и 'ДАЙТЕ ПАРИ да оправим здравето! Защо не се каже както "ЦАРЯТ е гол"; ОПРАВЯНЕ НЯМА.
71
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОЦИАЛИСТИТЕ СА ПРОСЯЦИ И КРАДЦИ
70
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберска логика - имаш ли дете с увреждания, продавай имоти, нали ги имашСамо децата ли имат нужда от помощ? Аз съм 20 години инвалид с 96% инвалидност! И аз имам нужда от повече превилегии и лечение. И аз искам да съм здрав и ми трябват пари за това. Защото най - близкият басейн е на 40 км. И аз имам нужда от рехабилитация 50-100 лв. според процедурите. Имам ред други нужди и ако имах някакъв имот на мое име нямаше да жаля, ама нямам. Но се боря!
69
5
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бащата каза, че е търговец. Искат рехабилитации, искат детето им да плува и да го качат на кон. Последното мисля, че е прекалено да искат от държавата! Последните 10 години не сме ходили на почивка! За едно средностатистическо семейство, това е непосилно! Синът ми не е получавал детски, въпреки че заплатите ни не бяха високи! Праговете за получаване са много ниски! Не съм ***, но се скапах от работа 35 г., без да мога да дам на детето си това, което заслужава!
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41А-а, "тайни" са си ...! Защо мислиш, че ходят на сборища на тинк-тенковете?! Със сигурност там не им четат "Вълкът и седемте козлета" ! И да говорят ги учат, и да измислят ги учат, и да клепат ги учат, и да обвиняват другиго, без значение вярно ли е, кой е, откъде е... Наука си е това, наука! Основен принцип - "докажи, че сестра ти не е камила"... А със съвременната техника е направо виртуозия.
67
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРИ, КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ КАКТО И ДА ИЗНУДВАТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО БСП НИКОГА НЯМА ДА УПРАВЛЯВА ПОВЕЧЕ! НАРОДА ПОМНИ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА И МРЪСОТИЯТА НА БСП, ПОМНИ КАК МУТРИТЕ ПРЕБИВАХА ХОРАТА, ПОМНИ КАК ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ БЯХА УНИЖАВАНИ И БИТИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МУТРИ.
66
17
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
БСП ОСАКАТЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ, НО ГЕРБ Я СПАСИ! вън нинова вън бсп, съд и присъди
65
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите са садисти.
64
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Помните ли когато БСП управляваше??? Помните ли беснеещата престъпност и корупция, когато червените мутри пребиваха и хората с увреждания и здравите хора? Помните ли как БСП осакатяваше българския народ? ДНЕС СЪЩИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МУТРИ ОРГАНИЗИРАТ ЗУЛУМИ ЗА ДА НЕ МОЖЕ ГЛАСОВЕТЕ НА РЕАЛНИТЕ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ ДА БЪДАТ ЧУТИ.
63
8
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До СТРАНДЖАТАТова сам ли го измисли или ти помогнаха от ЦК на ГЕРП ?
62
4
 
15
 
! Отговори
Работещ преди 5 години
Ами ние, другарю протестиращ, сме здрави и работещи, но също сме като просяци!