Решението за горивата: За да са по-евтини – зимата без биодобавка

От петролната асоциация предлагат и повече прозрачност
Обновена: 15 ное 2018 18:31 | 15 ное 2018 17:30, Веселина Йорданова
81
Решението за горивата: За да са по-евтини – зимата без биодобавка
Снимка: flickr

През зимния период да се спре влагането на биодобавка, тъй като тя е двойно по-скъпа спрямо цената на самото гориво.

Това е едно от предложенията на Българската петролна и газова асоциация, представители на която днес се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев.

Още по темата

Това може да стане без да се нарушава общото задължение на България за влагане на биокомпоненти, произтичащо от европейското законодателство, съобщиха от асоциацията.

На срещата, която се проведе след протести в страната срещу поскъпването на горивата, са били предложени и мерки с цел по-голяма прозрачност на бранша.

От асоциацията са потърсили съдействие от правителството за разговори с Комисията за защита на конкуренцията, така че фирмите да могат да публикуват себестойността на продуктите си, за да има яснота в обществото за съществуващите маржове.

Според тях тази мярка трябва да важи за всички участници на пазара, в това число и за т. нар. ведомствени бензиностанции.

Предлага се също при извършване на проверки от страна на държавни органи да се обявяват конкретно проверените обекти, както и нарушенията, които те са извършили.

Фирмите от бранша уверяват и че ще продължат да работят с минимална печалба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
В Германия и др. европейски страни това било практика отдавна! Е що не го правихте това и предишните години? Или видяхте ръжена и клекнахте. Винаги ли като биволици трябва да Ви ръгаме за да се усетите че сте се о***ли от лакомия!
32
2
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Добре де, вдигнаха ви малко бензина и скочихте да протестирате. Искате по-ниска цена. Ми заслужавате си цената на бензина. Вместо по-ниска цена, защо не искате нормално заплащане на труда? Защо не протестирахте и преди да вдигнат бензина, да искате нормални условия на труд и заплати? Цените на някои неща не зависят от България, но се качват постоянно и никой не протестира. Ако имахте нормални доходи щяхте да си позволявате почивки по-далеч от Гърция, да смените 15г. кола или пералня...
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До pontiКато не си способен да заработиш повече от МРЗ, няма да караш кола.Това, че си беден не ти дава право да тровиш другите.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доходите в България винаги са били ниски.Доходите са следствие на ниския БВП.Политиците не са вълшебници та да ти направят дохода висок при нисък БВП.Ти ако познаваш някой, способен да направи доходите по 5000 евро за един мандат, казвай го и давай да го избираме.
29
4
 
18
 
! Отговори
ponti преди 5 години
Медиите са мобилизирани да ни обясняват как цената на горивото в Бг е едва ли не най-ниската в Европа (с 1-2 цента). Никой от тях не казва, че с една минимална работна заплата в Бг можеш да си купиш 150л. нафта, а в Европа 2000л.... А на всичко отгоре искаме да надбягаме Европа по екология и то пак с наказания, данъци и гнет над и без това дрипавия електорат. Но ... гласувайте си за Бойко - той ще ви спаси.
28
4
 
12
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
Разкарайте " БИО " добавките и крадливото правителство да премахне ДДС !!! Как став тази работа , хем ДДС , хем АКЦИЗ ??? !!!! Или , или ...аз съм да премахнат АКЦИЗА , ама нямаааааааа....
27
1
 
13
 
! Отговори
ponti преди 5 години
Премахването на биокомпонента е едно добро решение. Не толкова защото ще падне осезаемо цената, а защото биокомпонента е пагубен за горивната с-*** на дизела. В технологията на производство, за извличането на глицерина в растителното масло се ползва сода каустик (силна основа). Въпреки последващата обработка, част от реактива и сапуна (коагулиралия глицерин) остава и бавно, но сигурно унищожава помпи, дюзи и т.н.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените трябва да станат по 1.50лв. На базата на сомалийските доходи,които получаваме това е разумната цена.А защо да намаляват цените, вместо да ти вдигнат заплатата, например? И да е конвертируема в цяла Европа, като резултат?
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пренебрегването на истината не води до добри неща.А в случая истината е, че доходите в България са ниски. Колкото повече политиците се правят, че това не е така, толкова повече хора ще емигрират.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Марешки е 2,20 лв за литър дизел, бензинът е още по-евтин.Четете и сравнявайте цените във Фуело.бг.( не рекламирам сайта)
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВаранЩо само горивата?Дай щото сме бедни да ни продават еврото по 40-50 стинки.Нещо 2 лева за евро много ми се вижда, беден съм.Трябва да го направят по 50ст максимум за бедняци като мене.И златото. 2200лв за тройунция ми е много. Като за бедняци - по 600лв да ми я продават унцията.
22
1
 
21
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
По принцип си прав, но става дума за рапицата - тя се сее на огромни площи в Сев. България, за сметка на полезни зърнени култури, обработва се с пестициди, които подлудяват и убиват пчелите и накрая, маслото от нея се добива в заводи на наши хора. Цикълът се затваря. И става: Да го ..... бедните!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Марешки във Варна цената е 2.22 лева за литър дизел.
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като маже без добавки, давай и през лятото без. Що само през зимата?
19
5
 
23
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Цените трябва да станат по 1.50лв. На базата на сомалийските доходи,които получаваме това е разумната цена.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През зимния период го разреждат с вода и ще поевтинее.
17
4
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Те и до сега слагагаха добавки, ама в джобовете си.Чак сега си приэнаха, че става и без добавки
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори тол таксата от скъпата магистрала може да те закара в задънена улица ако си заредил евтино гориво без биоотпадък.
15
2
 
2
 
! Отговори
едно копеле преди 5 години
е вие ако имате мозък...
14
2
 
15
 
! Отговори
Перфектно решение! преди 5 години
Чудесно! Биодобавката на практика касае двигатели с Euro 5 и по-високи. Даже на по-старите дизели изрично си пише да се сипва чист газьол, без био примеси.Предвид, че 85% от колите в БГ са такива, това е изключително далновидно решение!