Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Митрополит Антоний поиска редакция на Националната стратегия за детето
11 фев 2019 10:45, Анисия Иванова
305

Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) отправи призив за цялостна редакция на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Духовниците смятат, че с нея се ограничава авторитета на родителите, а според Църквата трябва да се въведат часове по религия, с които ще се преборим с наркотичната зависимост, абортите и сексуалната разкрепостеност.

БПЦ смята, че забраната на телесното наказание над деца създава "условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност".

Още по темата

Светият синод е забелязал основни пропуски в стратегията, които касаят християнско семейство, обясни митрополит Антоний БПЦ в студиото на "България сутрин".

"Чрез различни законопроекти се отнема пълното право на родителите да възпитават в свобода своите деца. По някакъв начин се институционализират рамките на възпитанието в семейството", обясни пред Bulgaria ON AIR митрополит Антоний.

Той беше категоричен, че часове по религия биха имали благотворно влияние върху младежите.

"Трябва да има строгост, някакви рамки във възпитанието на децата, защото прекалената свобода доказва, че децата започват да растат своенравни, без да зачитат авторитетите на своите родители, а след това в обществото", подчерта още духовникът.

По думите му правят се опити в страната ни да се налагат несвойствени модели във възпитанието на децата, в контекста на моралното разложение на западното общество. Църквата не приема идеята двама родители от един пол да възпитават децата. Според Библията семейството е съюз между мъж и жена. Има опит традиционното семейство да се измести от тези практики, обясни митрополит Антоний.

Детският психолог Христо Монов се съгласи с митрополит Антоний, че става насилствена институционализация на българските деца.

"Детето на 21 век е друго дете, различно дете. Целият свят, който то познава, е по-скоро от екрана, отколкото от реалния живот. Затова то е друг психичен продукт, затова и методите на въздействие спрямо него трябва да бъдат нови", поясни психологът.

По думите му със силната си позиция един от стожерите на българската идентичност - църквата, се завръща в обществения живот.

Монов допълни, че констатациите на БПЦ трябва да се вземат предвид. По думите му всички родители трябва да възпитават децата си, но трябва да знаят, че посегнат ли им, ще изгубят връзката си с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
11
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Въпрос ТИ ЩО ЛЪЖЕШ БЕ КОМУНИСТ; СКАНДИНАВСКАТА СТРАТЕГИЯ РАБОТИ ИДЕАЛНО *** ДА ВИДИШ. ТУК В ПРОПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ *** ДО ФИЛСКА ЦЪРКВА
231
2
 
3
 
! Отговори
Други въпроси преди 5 години
Ако изчезне напълно физическото наказание ,изчезнат всички признаци на насилие какво ще правят тези чиновници назначени именно за това ? Ще бъдат ли освободени ? Или ще се налага да си измислят поводи за отнемане на деца и за тормоз над родителите за да ги има на работа ? Ще я докарат ли дотам да отнемат дете , че не е пръднало два пъти по регламент ,а само веднъж ? Това е поредната дивотия насочена към разбиване на семейство и нормален начин на живот скрито зад думата насилие.
230
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Да ги питам аз тези , които настояват за приеман на стратегията защо в страните където тези мерки са взети отдавна намаляването на насилие не е факт ? Как така за толкова години продължават да се увеличават случаите на отнети деца ,а не обратното ? Скандинавците ли са толкова вироглави и си правят както искат или цялата история има друг отенък и целта въобще не е намаляване на насилието , а тормоз над семействата от страна на държавата ?
229
7
 
5
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Поколенията от 60-те години насам, расли при социалистическото лицемерие, после при нахлуването на западните "ценности" като сексуалната революция, хомосексуализма и т.н., се превърнаха в едни изнервени от живота родители, които не могат да подредят собствения си живот, какво остава да възпитават деца! Далеч от вяра в Бога, далече от нравствеността, която е правилно отношение и комуникиране между хората, те са едни безпомощни хора, които днес не могат да защитят децата си и ще страдат!
228
17
 
4
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
А какво предлага Църквата? Нито сме ги чули,нито сме ги видяляли.крият се като мишки.Последният ,,църковник'' който се осмели да се покаже,беше руският Патриарх,и беше натирен заради ,,не-братското'' отношение спрямо народът ни.Той дойде да развинтва руска пропаганда.Трябвало да сме подчинени на тяхната държавност.То това Християнство ли е ?
227
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца може да се накажат по някакъв начин,но не се бият при никакви обстоятелства,нито е препоръчително да бъдат тормозени психически или физически, подкрепям църквата,но без насилие във възпитанието,а що се отнася до секса,това е личен избор на индивида.
226
3
 
0
 
! Отговори
Искариотски Орден преди 5 години
До238Бацинка, Тея неща са за новизаведчаните. Ние сме малко по "олд слуул" дет викат Американите.
225
6
 
2
 
! Отговори
Моралеца преди 5 години
Няя забравя, как *** перунтеше тате. Дим мощен и падм на земята и съ държа лицето. Крещя от болка, но защото не смея, д а си пусна ръчете от фейса и се чува мучене и поле с един шут в корема, кат се блъсках в стената, че гърб ми беше си 3 седмици. Ама ст ааах чувек!
224
12
 
1
 
! Отговори
влади преди 5 години
Тия си заработват ролексите. От тях за християнските ценности като милосърдие няма да чуем, само средновековни глупости.
223
13
 
5
 
! Отговори
big преди 5 години
До Анонимен 41Кви са тия свободни съчинения? Религия не се учи в западноевропейските училища. Във Франция даже са забранени релитиозните символи в училищатал *** и виж, пък после драскай врели-некипели, ***!
222
7
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
БПЦ все още държи Фронта .Вижте какво прави Ватикана - Педофилия , Робство , Швеция - правят насила децата обратни .
221
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БПЦ е сварталище нв отявлени гейове. В мрежата има много клипчета на тая тема.БПЦ освен това е отдел на българското ДС плътно до руското КГБ.БПЦ няма нищо общо с вярата и православието.
220
5
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Ами: *** ПАРКИРАЙ НА ГЛАВАТА НА ДРУГАРКАТА ФАНДЪКОВА; АЗ СКОРО МИСЛЯ ТЪЙ ДА ПРАВЯ
219
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Един пред блока обяви едно паркомясто за свое с обяснението че трябва да има ред .Ами аз къде да си паркирам голфа като няма място отпред?
218
15
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОЯ ЛОШ ЛОШ ЗАПАД....УИЛ СМИТ ДА НАПРАВИ РИМЕЙК НА ФИЛМА - ЩЕ УЧАСВАТ И БПЦ
217
28
 
15
 
! Отговори
Православен преди 5 години
В Запада имало морално разложение, а ако знаете колко дашни са рускините... Русия е водеща по наркомания и СПИН и такава страна не може да служи за пример. Нашето бъдеще е със западните ни партньори. Има още много да учим от тях за да достигнем стандартите им. И да припомня, че цял свят бяга на тълпи на Запад, а не в псевдоморалния Изток.
216
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно вярно. Прегръщане с арабите, трети пол, гей бракове и всякакви изращения.
215
5
 
8
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До extremistТи си украйнец, какво правиш тук?
214
12
 
4
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Льош Запад 224 Дори да бях вярващ,ако чуя бълг.баламурник като тоя,щях завинаги намразя религията.
213
5
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Анонимен 223: РАЗБИХ ЛИ ТИ ПРЕДСТАВИТЕ а; ТАКА ЩЕ СЕ РАЗБИЕ И ПРЕДСТАВАТА ЗА ХРИСТИЯНСТВО АКО БПЦ НЕ ВЛЕЗЕ В СЛЕДВАЩИЯ ВЕК С МАЛКО ПОВЕЧЕ МИСЪЛ.....