Потегля ли Сирия по пътя на спокойствието?

Страната трябва да реши от да поиска помощ, посочи Мажд Алгафари
Обновена: 27 фев 2019 22:30 | 27 фев 2019 22:25, Красимир Ангелов
21

Сирия и Русия настояват САЩ да се махнат от Сирия. Президентът Тръмп обяви, че изтегля армията си от страната, но въпреки това там ще останат около 400 военни.

"Не само Сирия и Русия. Аз също призовавам САЩ да се махнат оттам. Те нямат работа там, освен да подсигуряват своите интереси. Там ще останат хиляди военни. Интересът на САЩ е икономически – не само да се вземе нещо от Сирия, но страната е и на петролен кръстопът. Както и ние в България", коментира журналистът Мажд Алгафари.

Пред "Денят ON AIR" той отбеляза, че хората в Сирия са започнали да живеят много по-мирно и спокойно, в сравнение с предишните години.

"Хората се оправят. Даже някои се върнаха. Сигурността се стабилизира, но икономиката е срината. Културата също. На Сирия ще й трябват около 10 години, за да се възстанови. Мигрантите се връщат там със своите капитали. Те започват да градят страната си на ново", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "до13": Това е пропагандната доктрина на САЩ и нейните западни съюзници. Но истината е друга - точно в териториите, които са под контрола на правителствените войски бежанците се завръщат и се възстановява нормална обстановка за живеене. Наскоро един британски журналист имаше доблестта да признае, че т.н. химическа атака, заради която САЩ, Франция и Великобритания обстрелваха с ракети позиции на правителствената армия (а и цивилни обекти покрай тях) е била инсценировка.
16
1
 
10
 
! Отговори
Турция вън от-- преди 5 години
Сирия и ако има чалъм кюрдите да и вземат 25% от нейната територия / която е населена изцяло с кюрди / и да си спретнат една държава --това е правилно...
15
21
 
5
 
! Отговори
до13 преди 5 години
Твоя президент Асад е законен колкото Тодор Живков --- Асад що народ е изпотрепал и още колко ще трепе--само че сега ще казва ,че трепе терористи или нищо няма да казва ,а ще си ги трепе...естествено ,че и Ислямса държава са убиици ----НО когато избираш между две злини винаги грешиш--Сирииците ще теглят докато не свалят Асад и ако не го направят от тук нататък тежко им и горко--сега ще има руска демокрация и сирииски диктатор....
14
1
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
А временен президент, който кани чужди войници, с цел да свали постоянния, президент ли е?
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде тогава всички араби обратно от Европа към землянките и камилите,козичките ги чакат!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А държава, която нахлува на чужда територия какво е.
11
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените, поканени в Сирия от законното правителство на Асад са руснаците и иранците!-Президент, който кани чужди войски в страната си, за да участват в гражданска война, вече не е президент.
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цел..........контрол на нефтени и газови коридори!-Предлагаш да им оставим негтемитд и газови коридори, за да ни изнудват ли? Да ни слагат транзитни такси до пълно ограбване? Или още по-лошо - да се съюзят с Путин и да ни свалят и кожата от гърба? Не става така, бате! Тоя маниер пред белия човек не върви.
9
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укато е петролен кръстопът, ще трябва да се съобразява със страните, които ползват пътищата. Ако смятат да използват географското си положение за да ни изнудват, ще ядат дебелата тояга. А САЩ не им пречат по никакъв начин с 400-те си войници, само подсигуряват нашите интереси.
8
4
 
29
 
! Отговори
za Syria преди 5 години
Сирия беше най-уредената и най-светската арабска държава, преди да бъде унищожена от "западните демокрации" и от терористите, финансирани и обучавани от западните служби!Цел..........контрол на нефтени и газови коридори!
7
16
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Сйрйя, е, кралство,...- Не- забравяите, това.....
6
6
 
26
 
! Отговори
za Syria преди 5 години
Единствените, поканени в Сирия от законното правителство на Асад са руснаците и иранците!Турция, Израел и САЩ са агресори в Сирия!!!!
5
4
 
15
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Турция , начело с лудия диктатор Ердоган е агресор в Сирия, турския аскер няма работа в Сирия, надявам се турците да бъдат набити и изгонени от кюрдите и армията на Асад!!!
4
6
 
25
 
! Отговори
za Syria преди 5 години
Башар Асад е все още единствения законен президент на Сирия, свикнаха ли западните демократи-лицемери и поддръжниците им в България??Голям мъж и патриот се оказа Асад, не напусна Сирия , не дезертира, успешно се бори за страната си и унищожава терористите от ИДИЛ!!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На границата на Сирия са Израел и Турция, а в страната все още има "демократични" коалиционери от НАТО. Едва ли скоро ще има мир и просперитет там...
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 3години останалите сирийци сами ще изгонят с камъни Асад и руснаците и ще молят САЩ да се върнат.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo nasiriiskite migranti koito se vraychtat v siria da jivejat sa 10 g schte se opravat nama da sa bedni sled voinata v germania vsi4kite pomognaha i postroja germania kojatobesche srinata kato diria ta i pove4e vsi4ko sabisi ot naroda na edna darjava