Шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка

Поводът е отнетия ресор на Силвия Великова
Обновена: 13 сеп 2019 16:36 | 13 сеп 2019 14:29, Александър Попов
48
Шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка
Снимка: Facebook

Николай Кръстев, директор на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, е подал оставка тази сутрин. Той беше назначен на поста вчера, а до този момент не е ясно дали желанието му е удовлетворено, съобщава bTV.

Според Кръстев това е морален акт и всеки трябва да си носи отговорност за действията.

Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова.

Още по темата
Не ми е оказван натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир, подчерта днес Кръстев. В крайна сметка Великова беше върната в ефир, а "Хоризонт" замлъкна заради непланирана техническа профилактика.

Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че започва проверка на спирането, със случая се зае и СЕМ.

"БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи. Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев", съобщиха от прокуратурата.

Премиерът Бойко Борисов разкри, че е говорил със Силвия Великова и поиска да се прекратят "безобразията" в БНР. Премиерът каза още, че не е стъпвал в радиото от 10 години и не познава изпълниятелният директор.

"Изпълнителната власт само дава парите и не се меси. Казах му, че все пак съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избори и, ако не оправи това безобразие, ще дойда в парламента и ще поискам групата да му иска оставката", заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много събития преди изборите. ... Ще се избият за власт.... Какво ли ще е след изборите?
25
1
 
5
 
! Отговори
sds преди 4 години
Натиск ще има ако се опъваш......
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледаме новия български филм: "Шеф за един ден". Шефът искал за един ден да свърши всичко, за което е избран. Уволни и спря радиото за един ден, с което изложи своите началници и ги постави в неудобна ситуация със своята припряност и нетърпение да свърши всичко за един ден. Търси се нов, този път бавноразвиващ се шеф на БНР.
23
12
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Така е другарю, ГЕРБ мамят на изборите, ако не мамеха БСП щеше да спечели с 60% нали така, или някой друг щеше да спечели, я кажи че като гледам ги разбираш нещата
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Zeus"Ех другари, той Бойко си прави каквото е необходимо и вече е 10 години начело на държавата след 2 оставки. Вие какво правите, гърчите се и цъкате из форумчетата."Ами нямаме си костинбродска печатница и не носим чували с бюлетини в нощта на изборите.
21
5
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато цъфнат герберугите,пусни да слушаш БНР,ако не го е спряла Гешефтурата,и знай - може и по-зле !
20
3
 
23
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До Анонимен 16Е как защо, за да има някой друг виновен като стане гафа, а Баце да дойде на бял кон и да раздаде справедливост.
19
13
 
5
 
! Отговори
До Zeus преди 4 години
Ех другари, той Бойко си прави каквото е необходимо и вече е 10 години начело на държавата след 2 оставки. Вие какво правите, гърчите се и цъкате из форумчетата.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силвия Великова има дързостта да говори срещу избора на Гешев. Махнаха я, за да не мъти водата и като усетиха, че това се превръща в гаф, я върнаха обратно. Дори Гешев щял да разследва случая - циркът е пълен.
17
1
 
15
 
! Отговори
АААА преди 4 години
ПАК ЛИ ГЕШЕВ ?
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо радиото има шеф, щом Бойко решава?
15
2
 
17
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До До 10Според теб дали е работа на Бойко да се занимава изобщо с това? Прави това, което е необходимо за замазване на гафа.
14
9
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Значи Бойко добре прави като ги кара да я върнат на работа нали така?
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който не е от гербавата шайка да напуска България!Няма смисъл.
12
1
 
21
 
! Отговори
ники преди 4 години
Само един ден шеф! Кога стана шеф, че започнал и да уволнява! Всеки станал шеф се мисли за бог!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво показва тази сутрин брояча на пчели на Сточна гара?
10
2
 
19
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До Анонимен 7Вие от ГЕРБ като децата ли делите хората само на добри и лоши?Иначе ще ти отговоря, неудобна е.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Медията отдавна е овладяна. Просто не могат лесно да махат знакови журналисти, щото много бие на очи и предизвиква реакция в гилдията и обществото. В радиото има няколко такива, които не смеят да разкарат. Вероятно направиха опит със Силвия Великова, за да тестват реакцията - видяха, че не им се получи и дадоха заден.
8
2
 
26
 
! Отговори
13-ти фатален за БНР преди 4 години
ДС мафията е всесилна.Кой знае колко мръcoтии ще направят до изборите.Приказките за европейска България, за европейско развитие ги оставам на вас.
7
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа тука малко е объркана историята и червените форумци май се затрудняват ама по устав си плюят по Бойко. Я да кажат експертите сега тука тая Силвия Великова добра ли е лоша ли е, трябва ли да я върнат на работа, не трябва ли?