Симеон: Още не можем да се отървем от отпечатъка на марксизма!

Според него ролята на монархиите днес е успокояваща
364
Симеон: Още не можем да се отървем от отпечатъка на марксизма!
Снимка: архив, БулФото

30 години след падането на Берлинската стена и завръщането към демокрацията, ние все още не можем да се отървем от дълбокия отпечатък, който марксизмът е оставил на нашето общество.

Това казва бившият премиер Симеон Сакскобургготски в интервю за сайта www.incorrect.gr, цитирано от "Фокус".

По думите му "ефектите на една потискаща и провалена идеология са засегнали почти три поколения българи".

В интервюто въпросите на гръцкия журналист Атанасиос Катсикидис са свързани основно с монархията.

На въпрос как се е променил животът му след падането й у нас, Сакскобургготски отговаря: "Въпреки обстоятелствата, главно политически, аз винаги съм работил и служил като легитимен суверен на България, какъвто съм. В този смисъл не е имало реална промяна".

По думите му няма съмнение, че конституционните или парламентарните монархии са също толкова демократични, колкото свободно избираните републики. Според Царя в днешно време обикновено монархията има балансираща и успокояваща роля.

"Непрекъснатостта има допълнителна полза за успокояване на водите или намаляване на антагонизмите, като не се налага да преминава през президентски избори на всеки четири или пет години. Монархията има и държавни символи, каквито няма друга система. За тези, които намират "автоматичното наследяване" за недемократично, бих попитал дали в днешния високопрофесионален и специализиран свят може да има по-добре подготвен човек от престолонаследника, който от първия ден в живота е бил подготвян за тази работа", аргументира се Симеон II.

Той подчертава обаче, че налагането на една или друга система е недемократично и на първо място е избор на хората.

Попитан за отношенията между България и Гърция, Сакскобурготтски казва, че връзките между двете страни са се увеличили и са укрепнали, което допринася за хармонията в региона с икономически ползи за хората.

Той коментира и Споразумението от Преспа с думите, че всяко споразумение само по себе си винаги е плюс,  стига да бъде свободно прието от подписалите, а не наложено от “диктата на великите сили”. По думите му договорите и споразуменията трябва да се прилагат на практика и евентуално да бъдат подобрени, ако е необходимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ И ВСИЧКИ ПАРТИИДА ОТИДАТ ПО ДЯВОЛИТЕ ,ЧЕ МНОГО АЙДУЦИ БРЕЕЕ!!!!!
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 259" Монархиите, които тук се дават за пример, са успешни държави не защото са монархии, а именно защото имат традиции и шлифована дълги години система за държавно управление. "И все пак, монархиите си имат свое начало. *** и малоумно е да се мисли, че западноевропейските монархии започват от Римската империя ( има самоуправление на римския император НАД завзетите от него земи; а завладяните земи преди товаНЯМАТ царе). Те съществуват към 8 век след новата ера.
243
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 259" Искаш да основеш нова царска династия? И кого ще предложиш за основател? " И КАКВО ЛОШО ИМА В ТОВА БЪЛГАРИН ДА Е ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ? На теб повече ти допада Симеон Сакскобургготски за българин и български цар? Явно харесваш вносните царе, а НЕ българските? Ти много тачиш чужденеца Борис 3, но не и българина и български цар и светец Борис Първи , както и внукът му ( пак БЪЛГАРИН!) - свети цар Петър Първи ,син на Симеон Първи Велики (о, по дяволите, той НЕ е чужденец, А Българин!)!
242
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Плащаш ли наем за БРАНА--------Не е Брана, а Враня (не Врана, а именно Враня, с Я). И второ, именно Враня е чисто тяхна собственост - не подарена от държавата. Знам това, защото предците ми са живели на 5 км от Враня през последните 200 години.
241
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Маркс и марксизмът отдавна е доказано, че са задънена улица, от която трудно се излиза. Тези, които се подлъгаха по марксизма, сега са гастарбайтери в нормалните държави.
240
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ima nujda ot frenska gilotina.
239
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме нужда от монарх.Всички политици са еднодневки,които ни излагат било то с далавери или неподготвени пред чуждата дипломация и световната политика.Монархията е коректив на изцепките на политиците от висшият ешалон.Царя го докараха комунистите като лице на България за да влезем в ЕС,свърши им работата и го анатемосаха с комунистическият си манталитет.Имаме един Бойко,който продължи успешно делата на царя,но....след него не знаем кой ще дойде и каква постна попара ще надроби.Царя е в кондиция!
238
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марксизмът е окей, има сериознипроучвания, които потвърждаватписаното от Маркс (Тома Пикети), а тези, които пишат против него са просто платени поръчкови драскачи. И хоп, явява се един мним суверен и почва да бае, че марксизмът му еотнел короната.
237
5
 
9
 
! Отговори
не се ли наяде? преди 4 години
Срам и позор за цьлата му семейство и рода му!
236
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суверен, единият отвнуците му наречен Хасан,не знам за кого се има катосуверен.
235
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние - българите още не можем да се отървем от отпечатъците на ограбването на народ и държава извършено от крадлив дедо Мони при управлението на народните душмани от НДСВ .
234
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пъф деди още ли е жив бе?Ама какво питам аз,да работиш цар без царство си е трагедия!Дойде да си вземе имотите и само шменти капели за некви 800 дни и чипове.Пълен въздух!
233
5
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Срам за баща си!
232
6
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Интересното гражданино Симеоне е че този отпечатък е много отчетлив в Китай!При нас нещата се влошиха много с демократизацията
231
5
 
8
 
! Отговори
вичо преди 4 години
Член на Билделберг клуб-световните конспиратори говорят за Марксизма та нали те са го проектирали?
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 248"Българите имаме нужда от цар, но този цар да е българин, а НЕ вносен!"Искаш да основеш нова царска династия? И кого ще предложиш за основател? Монархиите са отживелица. Там, където са останали, са въпрос на традиция. Монархиите, които тук се дават за пример, са успешни държави не защото са монархии, а именно защото имат традиции и шлифована дълги години система за държавно управление.
229
11
 
4
 
! Отговори
Либералист преди 4 години
Благодарим Ви Ваше Величество!
228
6
 
4
 
! Отговори
saki преди 4 години
Едно време комунистите ,баха наети от баща му ,за да ликвидират кредитора ,на чичо му Кирил.
227
6
 
22
 
! Отговори
грешка преди 4 години
най-голямата грешка на комунистите е, че са те оставили жив навремето и сега ти сърбахме 800 дни попаратаалчен, по-алчен, най-алчен, изродски алчен, Симеон Сакскобурготски
226
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ролята на българската монархия днес е крадлива. Този на снимката е един от най - големите ало измамници за всички времена. Завъртя един телефон на комунистите и изкара няколко милярда за 800 дена...