Подмяната на историята – не е феномен, а се повтаря!

Мила Салахи: Децата ни учат откровени лъжи
5 ное 2019 23:10,
102

Пиар експертът Патриция Кирилова, изследователят Мила Салахи и председателят на Центъра за защита и развитие Александър Димитров гостуваха в предаването "Денят ON AIR" и разговаряха за родолюбието, будителския дух и националната идентичност.

Според Патриция Кирилова във всяка една епоха има различни по вид трудности, но винаги има хора, които намират сили, за да се преборят с тях. Необходимо е да се обръща внимание на тези постижения и да ги предаваме на децата си.

"Децата ни учат едни откровени лъжи", допълни Мила Салахи. Подмяната на историята не е нов феномен, като тя даде примери за това от нашето минало. 

"Азбуката, която всички наричат кирилица е българска азбука. Тя не е написана от Кирил, той умира 30 години преди нея. Тази азбука трябва да се нарича "българица", коментира Александър Димитров друга широкоразпространена заблуда.

И тримата са единодушни, че трябва да се предприемат мерки от държавата и съответните институции. Необходима е мащабна дискусия, за да се промени съдържанието на учебниците и учебните програми.

"Знам, колко е важно да се запази корена, да се запази самосъзнанието на българина. Българската история е изключително древна. Ние сме дали на всички останали народи, които са били около нас, нашата култура", заяви Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Винаги съм твърдял и казвал,че пиша на "българска азбука",а не кирилица!
51
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой е крив кой прав. Но знам едно, че когато ние българите сме имали държава способна да се противопостави на Византия, руснаците още са висели по дърветата. Когато сме приели христа, те все още са бродили по блатата. Така, че пределно ясно е кой от кого е приел християнството, писмеността даже езика. Един велик руснак имаше доблестта да признае това и той се казва акад.Дмитрий Лихачов, но в Русия не е долюбван. Те руснаците не обичат истината.
50
11
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Видимо е колко много лъжи и измислици има в нашата история.Безброй теории за произхода и основаването на държавата.Всеки командирован по руските степи се завръща с нова теория и хоп...научна титла.Разбира се,че има история по нашите земи,но не е това което ние сме си съчинили и измислили.Дори за основаването не сме виждали автентичен документ,както и за много други неща....
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопоСъмнявам се, че ще повториш казаното, ако я видиш отблизо.
48
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До КРАВАР бедна ти е фантазията колко на зле отиваш. То и името си идва със съдържанието!
47
11
 
18
 
! Отговори
Сотир преди 4 години
Мила,Патриция и Александър все "прабългарски" имена
46
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде азбуката да не е българица. Звучи като македоница.
45
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Историята се гради на факти ,които могат да се докажат и нищо друго не е важно.Който си е писал книги или е ставал професор на базата на невени източници просто да си ги вземе и да си ги ... хм ,мисля ,че трябва да спомена мястото и действието. Жалко е ,че такива смислени разговори не са заели централно място в медиите . И тук също уклона да се занимават зрители и читатели с дребнотемие не се пропуска. Хвала на будните българи... със и без награди !
44
7
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Държавата!!! Държавата е ,, Козяк,, бе хора ! От там ни управляват !!!
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заселването на Европа с ХОРА става през Босфора, така че едни от най-старите култури са по нашите земи.
42
36
 
6
 
! Отговори
три танкиста преди 4 години
платени от руските служби за пропаганда на Коминтерновската лъжа. Коминтерна поставя задачата на балканските комунисти да разчленят българския народ на македонци, траки, помаци и добруджанци. С македонците успяха, цигганската принцеса Людмила Живкова поведе напъна с траките, а по Родопите ДПС бандите организират чист сепаратизъм сред помаците. Нито генетично, нито исторически българите имат нещо общо с местното тракийско население, а тези три руски мекерета се опитват да пробутват фалшификати.
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Богомил"През 1953-та г., директорът на института по история към БАН, Вс. Николаев, написва книга за българското начало на руската култура и държавност, а шефът на историците от Москва, Борис Греков пристига и го уволнява и книгата е иззета"Написаното са пълни лъжи, написани с измислени имена. През 1953 институтът се казва Институт за Българска История и негов директор е акад. Димитър Косев. Такава книга не е имало и не би могло да има, да не говорим за идването и уволняването
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че сте пропуснали да споменете марсианците
39
15
 
18
 
! Отговори
Щ. Младши преди 4 години
Най-после открихте Америка, а проф. *** Ценов (100 пъти по-добър и по-грамотен историк от Златарски,Гумильов и Нурутдинов взети заедно!) от 100 години ви я показва на хоризонта! А aко бяхте по-често чели shtaparov.blog.bg и дори sparotok.blog.bg ,можеше да научите тия неща още преди няколко години. Никога не е рано лъжите в нашата народна биография да бъдат отстранени, а фалшивите "нации" като "сърби", "македонци", "румънци", "албанци", "руси" и пр. да бъдат наречени с истинските им имена !
38
13
 
11
 
! Отговори
Щ. Младши преди 4 години
Племето Етруски т.е. Теруски (Тиренски) са наричани още Тирени (Троени, Трояни) и не са племе, а част от жителите на Троя. Истинските племена там се наричали Бриги (Блъги, Блъгари), Моези (Миеци,Мияци) и Лиди (Люде), а също Траки (Фраки, Фриги т.е. Бриги) и Авии (Ави-Ари, т.е. Авари).
37
2
 
18
 
! Отговори
men преди 4 години
момчета и да се напъваме и да не се напъваме било квот било. победиха ни хазарските ни врагове. разсипаха ни. изнесоха ни старините, каквото не можаха унищожиха, сега и народа ни е претопен, а днешните младежи са 95% плюнчици. нема бъдеще. който нема бъдеще, нема и минало.
36
13
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 27Казваш че при "соца" лъжите в историята бяха по-малко?!Обратното е.Под командата на Москва продължават фалшификациите.Например създаването на "македонска нация и език".През 1953-та г., директорът на института по история към БАН, Вс. Николаев, написва книга за българското начало на руската култура и държавност, а шефът на историците от Москва, Борис Греков пристига и го уволнява и книгата е иззета".Оттогава историците са под контрола на КГБ.Божидар Димитров е агент и много други.
35
9
 
12
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 35А ти защо мислиш, че в продължение на хилядолетията имената на народите не са се сменяли?Та иранците или персите например имат 6 известни имена. Цели 1100години мизите да наричани българи и обратно. Откога московитите и много останали угрофински и тюркски племена, заедно с малка част от венети се наричат руснаци, а пък самите руснаци се самонарекоха "славяни" по политически причини? Освен всичко това, нашите предци не са се самонаричали"траки".Това е екзоним, гръцко название.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете историята ...
33
9
 
4
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
Тия са някакви необратимо изтрещели :)