Подмяната на историята – не е феномен, а се повтаря!

Мила Салахи: Децата ни учат откровени лъжи
5 ное 2019 23:10,
102

Пиар експертът Патриция Кирилова, изследователят Мила Салахи и председателят на Центъра за защита и развитие Александър Димитров гостуваха в предаването "Денят ON AIR" и разговаряха за родолюбието, будителския дух и националната идентичност.

Според Патриция Кирилова във всяка една епоха има различни по вид трудности, но винаги има хора, които намират сили, за да се преборят с тях. Необходимо е да се обръща внимание на тези постижения и да ги предаваме на децата си.

"Децата ни учат едни откровени лъжи", допълни Мила Салахи. Подмяната на историята не е нов феномен, като тя даде примери за това от нашето минало. 

"Азбуката, която всички наричат кирилица е българска азбука. Тя не е написана от Кирил, той умира 30 години преди нея. Тази азбука трябва да се нарича "българица", коментира Александър Димитров друга широкоразпространена заблуда.

И тримата са единодушни, че трябва да се предприемат мерки от държавата и съответните институции. Необходима е мащабна дискусия, за да се промени съдържанието на учебниците и учебните програми.

"Знам, колко е важно да се запази корена, да се запази самосъзнанието на българина. Българската история е изключително древна. Ние сме дали на всички останали народи, които са били около нас, нашата култура", заяви Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БогомилЗащо първите царе, както и някои богове в Рим имат тракийски имена?Зашо Тракийският конник е широко почитан в Рим?Защо повечето богове от гръцкия пантеон са тракийски?Защо Омир възкликва в Илиадата: "О Зевсе пеласгийски/тракопеласги/, царю додонски?"Защо римляните изгарят библиотеката в тракийския град Пергам и в Александрия а гърците разрушават 900 първохристиятски наши църкви заедно с книжнината?Защо от 10-ти век се пренаписват книгите, а оригиналите се унищожават? Великите сили, а?
31
7
 
14
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До БогомилЦели 8 века българският език е бил книжовен и религиозен език по руските земи и е бил като латинският за Източна Европа.Нашите богомили са най-близо до първохристиянството.Западна Европа ссапова да се променя под влиянието на "българската ерес".Папа Инокентий организира кръстоносен поход срещу тях, но даже девизът на Френската революция:"Свобода, равенство братство" е наследство от ботомилите.Най- голямо развитие Рим има, когато императорите са траки/25 души/, от Максимин до Фока.
30
7
 
14
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До БогомилДаже Анунаките са искали от нас разрешение да кацнат на земята
29
8
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До БогомилТраките на Дионис са ариите. Там той се самообожествява. Гърците го приемат също за бог.Дошлите от Северна Африка гърци възприемат тракийската цивилизация, включително и писмеността.В Троянската война участват само траки.Гърците тогава току що са започнали да се преселват и нямат даже големи кораби и умения за дълги плавания, за разлика от морските народи/траките/. Славянската езикова група възниква под българско влияние, както и руският книжовен език има българска основа.
28
9
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Добре, Богомиле! Сега си почини и бавно поеми въздух. Не се страхувай.
27
9
 
11
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До ПустинякНие българите сме траките. Те са създатели на първата цивилизация, тук започва земеделието, открито е колелото и металургията, първите писменостти са тези на нашите прадеди, 200години преди писмеността в Шумер и Египет.Орфей е създател на първата човеколюбива религиозна доктрина и е предтеча на християнството/Христос е наричан "Вторият Орфей".Той е най-великия поет, философ и музикант в древността.Тракийският цар Дионис завладява земите чак до Индия и носи там цивилизацията.
26
15
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Точно любимия ти соц втълпи на ***, че е най-голямата жертва на света, макар и руските "освободители" да са описали другояче видяното, да не говорим Ботев как е видял племето тръгнал да освобождава, дето са го карали да им плаща овците "поробените". Освен това внуши абсолютно изфабрикувани митове за величието на Бг. Снимаха се едни исторически фарсове, правеха се едни грозни статуи, почитаха се да пиянството от черепи и обезобразяване на престъпници. Оттам се пръкна и този национализъм днес.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците са нямали право на азбука и език още цели 500 години след българите. И това не им е пречело да си пият бирата на латински.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 21 години фашизъм - 1923-1944 година, народът изгони виновниците за две национални катастрофи и започна да строи магистрали и заводи.
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че кирилицата е създадена не от Кирил, а от учениците на Кирил и Методий се знае добре и точно така се учеше при соца. Ако има някакви лъжи по този въпрос, то те са сега. Изобщо при соца лъжите в историята бяха по-малко. И за турското робство, Батак, Левски и всичко останало. Не че ги нямаше, но бяха по-малко и не толкова нагли. Сега нещата са съвсем извън релси
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22 същото аз мога да кажа и за теб. Вярно ли ще е? Аз си решавам както се вижда. Аз знам какво виждам. Не съм доволен от това. Но това е реалността. Просто започни да се вглеждаш в хората.
21
5
 
12
 
! Отговори
КНЯЗЬ преди 4 години
Тоя дето казва, че българите били му,ргави с груби черти значи живее сред не етнически българи... Да има много с тъмни коси и очи, но с типично славянски черти!... Говорих с един норвежец снажен но с тъмна коса и очи... И той даже ми казваше, че голяма част от норвежците са такива, даже преди викингите са се изрусявали, че не били типично както ги описвали... Имало е и от двата вида тъмни и светли!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18, 19, 21Ти не "виждаш", а пишеш каквото си наумил. Но това не променя нещата.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20 Аз не контактувам с тях, виждам ги по улицата? Халюцинирам ли или какво? И това не е в някой забутан квартал, а в центъра, по висшите постове, разни академици и тям подобни? На зрението ли ми има нещо?
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"нито един от тези народи не притежават тъмна кожа и груби лицеви черти. Защо много от българите са такива тогава?"Това са само "българите", с които ТИ контактуваш!
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16 аз знам какво виждам?
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15 аз защо живеейки в София виждам толкова много тъмнокожи българи с груби черти(и те не са роми, ромите се отличават)?Не вярвам в другите градове да е по - различно?
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14само в твоите представи и в бълнуванията на някои "историци" от съседни балкански държави българите са мургaви и с груби черти.Иска ви се, ама не е така.
14
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 4 години
Мургaви етнически българи има малко.Ние сме светлокожи, пъстрооки, светлооки и чак на трето място тъмнооки.За цвета на косите - не се различаваме от световните тенденции. Нали знаеш, че според антропологичните изследвания, до Средновековието блондините са представлявали почти 50% от човечеството, а днес са едва 2%. Другите се размножават като бесни и повечето от тях нямат високи критерии относно това как трябва да осигурят децата си.Не случайно възникна теорията за Златния милиард.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 е нито един от тези народи не притежават тъмна кожа и груби лицеви черти. Защо много от българите са такива тогава?