Подмяната на историята – не е феномен, а се повтаря!

Мила Салахи: Децата ни учат откровени лъжи
5 ное 2019 23:10,
102

Пиар експертът Патриция Кирилова, изследователят Мила Салахи и председателят на Центъра за защита и развитие Александър Димитров гостуваха в предаването "Денят ON AIR" и разговаряха за родолюбието, будителския дух и националната идентичност.

Според Патриция Кирилова във всяка една епоха има различни по вид трудности, но винаги има хора, които намират сили, за да се преборят с тях. Необходимо е да се обръща внимание на тези постижения и да ги предаваме на децата си.

"Децата ни учат едни откровени лъжи", допълни Мила Салахи. Подмяната на историята не е нов феномен, като тя даде примери за това от нашето минало. 

"Азбуката, която всички наричат кирилица е българска азбука. Тя не е написана от Кирил, той умира 30 години преди нея. Тази азбука трябва да се нарича "българица", коментира Александър Димитров друга широкоразпространена заблуда.

И тримата са единодушни, че трябва да се предприемат мерки от държавата и съответните институции. Необходима е мащабна дискусия, за да се промени съдържанието на учебниците и учебните програми.

"Знам, колко е важно да се запази корена, да се запази самосъзнанието на българина. Българската история е изключително древна. Ние сме дали на всички останали народи, които са били около нас, нашата култура", заяви Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 4 години
До Анонимен 10От написаното излиза, че ти питаш кога българите са станали звезди?Ами че ние сме си такива още от древността. Според старите индийски текстове, прабългарите се числят към най-висшата каста - тази на брамините.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само азбуката много неща са фалшифицирани. Това е станало при Комунистите на бай Тошо. Те и езика ни промениха. Преди тях народа е пишел Хлебъ млеко те ги промениха на хлЯб и млЯко. В момента не пишем на истинската азбука а на измислената от комунистите. Много букви са изхвърлени или променени. Но затова никой не говори даже и тези дето се правят на Учени.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 е откъде българите са станали мургaви тогава?
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарнаЗначи техните учебници са пълни с глупости.поинтересувай се колко време е съществувало нещо като независимо средновековно сръбско кралство - съвсем за кратко, при това във вените на владетелите му тече българска кръв.Знаеш ли какво означава в превод средновековното унгарското название на Белград? "Градът на белите българи"!
8
4
 
7
 
! Отговори
КНЯЗЬ преди 4 години
А първата азбука по нашите земи е готската, и затова азбуката на готите и кирилицата са били почти еднакви и са се разбирали готи, траки, славяни и българи! Тези четири племена оставят в нас всичката култура и генетика!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Искаш, ама нямаааа!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A ne e li Po- Dobre Zarstvo Balgaria da se Vastanovi .... Tazi republika ni nosi samo Bedi.... horata zagivat bezsmisleno vseki den.... voinichetata , deza.... ,mizeria, katastrofi.... prodalzenie na komunizama, koito Ne si e otival.... nali toi sazdade banditskata republika ....... ....... .......
5
2
 
22
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Работя със сърби от около 2 години. Говорил съм си с тях за историята на езикът ни, за балканските войни. Показаха ми учебници по история , в които пише че кирилицата е написана от македонските братя Кирил и Методий. Българите са варвари - татари дошли от степите в Азия.По точно тюркско племе. И че сегашните български земи принадлежат *** сърбите, македонците и румънците. Показах му карта на която България е на три морета. А той ми показа в същия учебник за същия период че Сърбия е била на три мо
4
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 1 Какво бе приятелчета токсични патрЕоти? Страхувате ли се? Недейте. Макар и всички доказателства да сочат, че българите опасно бързо намаляват, няма какво да се направи по въпроса. На първо място по смъртност сме в света все пак. Някои нации прото изчезват. Това не е повод за срам или притеснение. Не можете да го промените. Приемете го. България невинаги е била населена с българи и няма винаги да е. Нереалистично е да ссе мисли по друг начин, особено в сегашния мултикултурен свят.
3
10
 
8
 
! Отговори
КНЯЗЬ преди 4 години
Ние сме първата създадена славянска държава! От Княз Аспарух, да точно така княз Аспарух, не кан или хан, а КНЯЗ, не азиатско индийски титли... Прабългарите са едно от седемте славянски племена които княз Аспарух обединява! Прабългарите тръгват от днешна Украйна, Днепър, Волга! Даже византийските хрникьори никъде не споменават или изписват за нашите князе - хан или кан, винаги са го писали нещо подобно на кяназ или князь ювиги! Даже имената на прабългарите не звучат азиатски...
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър вечер на колегите от витошка.Спорна нощна
1
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро българи няма да има. Държавата ни ще се насели с хора, говорещи чужди езици. Културата и езика ни най - вероятно ще бъдат забравени или част от отминалата история. Това са усилия напразно.