Македонско малцинство у нас? Може да наруши целостта на нацията

ВМРО сезира Цацаров за дейността на две НПО-та в Благоевград
Обновена: 19 ное 2019 22:51 | 19 ное 2019 21:47, Красимир Ангелов
40

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за опити за създаване на македонско малцинство в България.

Според него това се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия "ОМО – Илинден – ПИРИН".

Още по темата
"Опасността е, че тази политика, която е водена преди много години, след 1990 г. продължава по същия начин - да се създаде това малцинство, което впоследствие да поиска права - културни искания, искания за автономия, самоуправление и т.н. Смятаме, че по този начин може да се наруши целостта на нацията", коментира общинският съветник от ВМРО Михаил Петров в "Денят ON AIR".

По думите му двете сдружения -  "Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права" и "Антични македонци" напомнят на "ОМО – Илинден – ПИРИН" като учредители, членуващи в тях, като цели и по устав.

Той посочи, че друго от основните притеснения на ВМРО, е използването на хората от "македонското малцинство" като разменна монета в преговорите между България и Северна Македония за присъединяването ѝ към ЕС.

Общинският съветник от ВМРО коментира и Бюджет 2020. От партията на Каракачанов се споразумяха с управляващите от следващата година минималната пенсия да бъде 250 лева, като първоначално беше предвидено тя да е 234 лв.

"16 лева звучат малко, но не са. Ако тази пенсия скача всяка година, тя рано или късно ще намери своя удачен размер. Не можем да твърдим, че с това ще подобрим съществено живота на хората, но важното е, че се върви в правилната насока", коментира Петров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му първо трябва да се замислим как да изкарваме пари, а тогава как да ги изразходваме. 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Радио Ереван преди 1 година
Тоя е доказателство за теорията на Дарвин....
28
0
 
1
 
! Отговори
Винкело преди 1 година
Двама пенсионера от Благоевград направили НПО от скука и голем проблем баце....А Перник без вода на никой не му дреме ,да не сме в Сахара уве.
27
1
 
2
 
! Отговори
Санчо ке Паса преди 1 година
Къв е проблема с македонците само не знам ,супер хора са седят си кротко не рипат тия политици дето само наклаждат скандали и нищо полезно не вършат май си търсят вятърни мелници да плашат народа...
26
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Националността не се ли определя генетично.Не може да носиш български гени а да се определиш като мексиканец.А колкото до турците , така се казва държавата а народите в нея са различни.Не може в България да има турци.Турци са когато живеят там.А иначе са татари, черкези и т.н.А македонци изобщо няма , освен когато се определят по местоживеене т.е. в държавата Македония.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целостта на нацията отдавна е нарушена. Мислете за териториалната цялост.
24
2
 
4
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 1 година
Еднонационална държава не означава,че няма различни етноси в тази държава.Разбира се,че в България има етнически малцинства-македонци,турци,арменци. Радва се като *** българина,че признали българско малцинство в Албания,където няма български етнос,а не вижда,че има много повече македонци,турци и т. н в България.Всеки сам се самоопределя какъв е,а това не е ВМРО. Те нито са македонци и незнам защо имат Македонска в името си.Крадливи ченгета и доносници,криещи се зад партиотизма.
23
5
 
6
 
! Отговори
бай х преди 1 година
да са антични , колко да са антични ?През 1945 год със заповед на югокоминтерна начело с блаже коневски е създадена ,,македонската азбука ,,- позната като коневица . Това е българската азбука мината през сръбска пишеща машина и са премахнати /и добавени различните 3-4 букви . Преди 1945 година НЯМА НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ на този език .
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки трябва да има право свободно да самоопредели националността си.Не може Каракачанов да казва кой какъв е.
21
1
 
6
 
! Отговори
Нешо се обърка!! преди 1 година
Кво стана,ще птвим макетата българи ,еяеопвйци о натовци пък те се гласят нож в гърба да ни ковнат ! Големи братя няма що! Реално погледнато всичко от София надоло е се македонско..
20
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Абсолютно невъзможноКакъв Екватор? Направо атмосферата, която ги раздела от македонската луна, даже и от Марс!:)
19
2
 
9
 
! Отговори
Абсолютно невъзможно преди 1 година
Единственото, което руши целостта на македонската нация е ......Екваторът!Тази,кой знае как измислена линия, която разделя света на Северна и Южна Македония.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мактатаа мое са мооо прости, ама поне не е диктатура там ..
17
1
 
2
 
! Отговори
кара.канчева преди 1 година
Българино от Филиповци и Столипиново ! Прим Минчо от Банкя ти подава нова серия дъвка ! ЗАБРАВИ ЗА БОЛНИЧНИТЕ !!!
16
4
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Който се усеща като малцинство в България,да си ходи в Родината.Стига с тези малцинства.Границите са отворени.Моята Родина е България.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак отклоняване на вниманието от реалните проблеми.Преди време един македонец ми каза-Един народ-две държави.На маса бяхме,хапнахме и пийнахме както си му е редът,че и хоро играхме
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилското малцинство нарушава отдавна целостта на нацията
13
10
 
4
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 година
КУРДИСАХТЕ САМУИЛ В СОФИЯ.ОСТАВА ДА ЧАКАТЕ...КОГАТО ЕРДОГАН РОДИ ЩЕ СЕ ОТВОРИ КОРИДОРА ДО АЛБАНИЯ.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОМО Илинден са хора на които е платено от сръбските тайни служби да участват в тази организация.ЛУСТРАЦИЯ в Сърбия и Македония и вън сръбските тайни служби и сърбомани от Македония и България!
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонските българи мъченици на сръбския терор
10
0
 
13
 
! Отговори
4 преди 1 година
Мусли Муслию, ръководител на екипа, който извършва ексхумацията, пишат итариански вестнициС такива масови гробове е осеяна цялата югозападна част на днешна Република Македония. Те са спомен за един кървав окупационен режим, който е искал да изтрие българското национално самосъзнание на местното население. Но то не прекланя глава и само ден след зловещия Букурещки договор /10 август 1913/, който ще попари мечтите на българите да живеят в една Родина и ще замени турското робство в Егейска и Вардарска Македония с гръцко и сръбско, ще вземат решение за бунт срещу Белград. Българите щ