Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания

В Австрия задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков
Обновена: 1 фев 2020 11:58 | 1 фев 2020 11:15, Петя Славова
253
Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания
Снимка: БГНЕС

Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа". По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Още по темата

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските другари също много ценят самопризнанията и сделките. Нека даваме евроатлантически примери и пример за правосъдие.
147
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички ще им дойде времето, спокойно ... бандити много, а Гешев е един, не може да сомогне наведнъж.Ама не се сърдете че сега на ВАШИТЕ бандити е дошло времето, защото тука мнозинството сте платени тролчета интересуващи се единствено от собствения си джоб, нежели от понятия като морал, чест и съвест.
146
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-беден толкова повече обича олигарсите които го крадат. Баба ми казваше : убий *** обичам те.Всички си мислят че държавата е виновна защото олигарсите чиято собственост е държавата се крият в сянка зад нея. Медиите са техни и за тях не се пише нито дума. Недоволството се насочва към управляващите които са едни аватари на свръхбогатите. Когато управляващите наберат достатъчно негативи олигарсите ги сменят с нови. Това е същността на демокрацията господа излъгани камилчета.
145
4
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
БрЯх тЯзи алкаши, ще изкарат Божков божа кравичка и че не той крал ами държавата краде от него. Пуста неокастрена гьостерица за вас!
144
7
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Както е казал Вишински, виден прокурор от времето на Сталин "Самопризнанието е царица на доказателствата!". Така, че русофилчетата, които в момента защитават Черепа да се коригират немедленно!
143
4
 
6
 
! Отговори
До 153 преди 4 години
Лелко,държавата,това сме ние.Не пишем стрещу държавата,а срещу некадърниците,които случайно я управляват.
142
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превърнаха целия народ в комарджия.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А казаха ли му какво да говори?
140
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите Черепа доста е развързал кесията за ***. При тея милиарди може да си наеме десетки хиляди да пишат ИЗ форумите срещу държавата.
139
14
 
9
 
! Отговори
ист преди 4 години
до анонимен 142За Иванчева си прав,но за Божков не. Да открадне милиони, неплатени данъци, за какво доказване още искаш. Той си е признал като е избягал от правосъдието. От такива като него, Бенчовци, Баневци, Маринелки и още поне двадесет души живеем бедно. Парите които ще им вземат, ще отидат за образование, здравеопазване и други полезни дела.
138
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ли разбраха за Черепа,досега що спаха,няма ли да се намери журналист да зададе този въпрос!Само като се замисля че парите на черепа са от бедните хора които си дават последните левчета,с надеждата да забогатеят,макар това да е илюзорно,лошо ми става!Но за това са си виновни,хората,че са глупави,да се хващат на толкова очевидна измама,но казват че удавника за сламка се хваща!Ако вместо да трият се бяха замислили поне за малко че нещата не уред и да се опитат да ги променят но уви едва ли!
137
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изземват бизнес на човек с демократични средства през прокуратура и съд а преди години с бухалки и рязане на пръсти.
136
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината само заради скандала с НАП трябваше правителството да си отиде, а Горанов и шефката на Сметнат палата да са в затвор. Горанов много отдавна плаче за затвора
135
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще дойде времето на Борисов? За последните 10 години мафията се разрастна до нечувани размери. Пеевски нямаше тази власт при БСп, днес той е депутат и два пъти става кандидат евродепутат. Създава закони за медиите, държи повечето медии...КОЙ го закриля?
134
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,приемаме,че всичко написано е вярно,обаче комисията по хазарта е подчинена на министерството на финансите.Защо министър Горанов не е контролирал подчинените си ,и не трябва ли и той да бъде подведен под отговорност ?
133
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветан Василев е друг пример как държавата прави чадъри. По негови думи той е носил куфарчета с 150 милиона на Борисов. Свидетели били зетят на Борисов - Сталийски и Божков. Ето че след Цв. Василев погнаха и Божков.
132
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би и времето на държащите чадъри да дойде времето. Един Орешарски например, който решавал държавните дела в офисите на Божков.
131
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
141 - КТБ бе източена със съгласието на Иван Искров, човек с 35 000 евро заапата. Когато дойде времето пак да го назначават ВСИЧКИ ПАРТИИ бяха "За", включително и Герб - нямаше един глас против.На ИСкров никой не потърси сметка.Горанов се пъчеше как ще събере вземания от 4 милиарда. Досега е събрал 2 милиона цесии и няма надежда за повече. Пеевски никой не го пипа и не го пита какво стана с парите?
130
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** търсете си нова работа, че хранилките ви една по една горят. Браво Гешов, народа е с теб.
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
од 132 - всеки човек ИМА права. и аз не харесвам Божков, но престъплението първо трябва да се докаже. Иначе Цветанов трябваше да лежи зад решетките. Ние не говорим за МОРАЛ, а за ЗАКОН. Дори Иванчева имаше права (които не бяха спазени и сега тя съди България). Нарушаването на тези права е удар по държавата и в частност - по Герб. То доказва, че те са комунисти, само те разстрелват чрез Народен съд.