Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания

В Австрия задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков
Обновена: 1 фев 2020 11:58 | 1 фев 2020 11:15, Петя Славова
253
Шефът на комисията по хазарт проговори: Направил пълни самопризнания
Снимка: БГНЕС

Настоящият шеф на комисията по хазарт Александър Георгиев е обвинен за длъжностно престъпление, съобщава "24 часа". По неофициална информация се твърди, че е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпни схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков.

Също така стана ясно, че в Австрия е задържан и един от издирваните по разследването срещу Божков - Борис Бекяров, който е собственик на "Нове холдинг".

Междувременно Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

След операциите от сряда за хазартната сага са повдигнати обвинения на петима души. Четирима от тях били извън страната. Петият обвиняем е бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев, припомня БГНЕС.

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства, предава БНТ. За задържането му стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Още по темата

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства.

Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", отбеляза главният прокурор Иван Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
така е, като не си плащат комисионните...
167
5
 
22
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
хахаха някой по-долу пише, че Божков не е съществувал 2000 година... Божков от 80-те е на терена... това е един от най-умните колеги на борисов и сие сме-ш,ници... нищо не знаете... явно тука са все пубери на по 30-на години...
166
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тервелчо, трябва да си най-големият наивник на тази земя, за да си мислиш, че човек като Божков може да влезе в затвора в страна като България.
165
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 121 Кой да ти връща Галеви, бе? Те са в ЮАР , а там даже и Интерпол няма право да ги задържи.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой му каза какво да говори?
163
1
 
15
 
! Отговори
Ало Божков съм преди 4 години
Тука ме има, тука ме нема!Не съм в ОАЕ, а на о. Мавриций!
162
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 173Наивника си ти. Всички държавни поръчки се изпълняват от фирми собственост на олигарси като Черепа. Управляващите получават рушвети за да дадат поръчката на един или друг олигарх. После олигарсите прибират лъвския дял. И правилно защото те извършват работата. Но администрацията е доволна и на по-малък дял защо нищо не върши а парите за господстващото и положение.
161
0
 
10
 
! Отговори
до 163 преди 4 години
Самопризнанията са пълни, когато отговарят на 100% от обвинението. Когато процентът е по-малък, тогава самопризнанията са само самопризнания.Няма нищо чудно.
160
0
 
10
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
До ист 152 Ти си един абсолютен наивник...политиците и управляващите разпределят благата и от тях зависи в голяма степен стандарта на живот в една държава...а дали тези пари ще отидат за пенсии и здравеопазване или за танкове и самолети ще видим...
159
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков строеше магистрали и пътища. Кой му е дал поръчките и защо, след като е такъв лош човек, се пита в задачата :)Отделно, че надали само той е папкал, някой е взел добри парици за услугата.
158
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 169Еми евалла на Борисов. Да изчисти мутрите. Пък после ще дойде и неговия ред.
157
3
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
По добре късно,отколкото никога.Когато се задействат институциите и народа веднага...Ама защо сега,ама защо толкова късно,къде спаха до сега. Ами хайде да не правим нищо защото все сме закъснели...Рано или късно е казал народа ...всеки си плаща дяволъците.Ами като сме толкова смели,защо мълчахме до сега.Или сега ни отвориха очите и станахме големи ербапи...
156
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Борисов беше Гл.секретар на МВР за една година станаха 25 знакови убийства/по думите на Р.Петков/Тогава той се саморазправи с конкуренцията от ъндърграунда.Днес е ред на големите риби.За маша и за бухалка си избра гл.прокурор,който да свърши мръсната работа.
155
3
 
15
 
! Отговори
Велислав Дърев преди 4 години
ЧАКАЙТЕ МАЛКО ПЛЕМЕ---Божков стана публично известен в юни 1999 г, когато ЛЮБО СУПЕН СУПАТА ПЕНЕВ ,МУ ДЖИРОСА АКЦИИТЕ НА ЦСКА, И ПРЕХВЪРЛИ АД НА НОВЕ ХОЛДИНГ....ЛЮБО ОСТАНА ДА НОСИ ПРАЗНАТА ТИТЛА ПРЕЗИДЕНТ НА ЦСКА..ЗА БЕЛИЯ СВЯТ И ЗА МЕН -- БОЖКОВ СИ БЕШЕ НАЗНАЧЕН КАПИТАЛИСТ ОТ СДС И ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ--- В ХОЛДИНГА МУ ИМАШЕ 90 ПРОЦЕНТА '''ДЪРЖАВНИ ФИРМИ И КОМПАНИИ''''--ГЛАВБОЛГРАСТРОИ, ПЪТНИ МОСТОВЕ, НОВЕ СТРОЕЖИ БИЛДИНГ , ТРАНСИМПЕКС == ВСЕ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ !!!БОЖКОЕ Е БИЛ САМО МЕНАЖЕРА .
154
0
 
9
 
! Отговори
Разсъждавам преди 4 години
До АнонименНе съм сигурен, че членове на комисия, мисля че бяха 8 човека, т.е. тя е колективен орган, може да натопят шефа си. Винаги има въпрос "А ти като те накараха да гласуваш така, защо не гласува иначе?" Мисля и че позицията на прокуратурата да се обвиняват само шефовете на КХ, не и нейните членове, не би издържала в съда. В случая ще играят много пари, така ча прокурорите от СпП ще имат насреща си голяма група милионери. Много трудно ще й бъде и нищо чудно спец звеното СпП+СНС+АСНС да се
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 162Наивник. Промит мозък. В джобовете на олигарсите чиито фирми извършиха ремонтите. Естествено и управляващите са намазали една малка част. Но вълчия дял го лапат олигарсите чиито са фирмите. Прочети малко кои строителни фирми са собственост на Черепа и колко магистрали са построили.
152
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки олигарх става светец след повдигане на някакво обвинение.
151
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 156Браво, значи си признаваш че си нает от Черепа ***. Ще ти вземат заплатата бе човек, мълчи си.
150
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм се чудил какво означава пълни самопрлизнания. Откъде милиционерите знаят, че самопризнанията са пълни? А кои самопризнания ще са празни?
149
2
 
23
 
! Отговори
152, преди 4 години
не сме бедни от такива като него,а от крадливите управници,които присвоиха милиарди,принадлежащи на народа.Къде отидоха 500 милиона лева за ремонт на язовирите?И това е само един случай.Истината е ужасяваща.

Спонсорирани публикации