Борисов обяви мерките за коронавируса: Дисциплината ще ни опази!

Пращаме лекари в засегнатите държави, за да наблюдават
Обновена: 24 фев 2020 18:53 | 24 фев 2020 18:10,
232

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Нищо не може да ни опази по-добре от дисциплината. Хората които се връщат от рискови места, да запазят 14-дневен карантинен период", това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Съвета по сигурността, свикано заради коронавируса.

Премиерът заяви още, че болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки, които в тази ситуация могат да се вземат.

Още по темата

"Поддържаме връзки с всички държави, наблюдаваме ситуацията", съобщи премиерът .

"За да звучи експертно, в щаба, който сформираме, влизат ген. Мутафчийски, секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, министерствата на външните работи и на здравеопазването", заяви още Борисов./

На всички гранични пунктове на България започва мерене на температурата на влизащите в страната като мярка срещу коронавируса. Това е решил Съветът по сигурност в МС, свикан от премиера Бойко Борисов.

На всички гранични пунктове имаме оборудвани граничари, където няма камери с мобилни термометри. Болниците ще изпратят лекари, за да се взимат всички мерки, заяви премиерът Борисов, цитиран от "24часа".

"Нищо не може да ни опази повече от дисциплината - хората трябва да запазват карантинния период" добави той.

На граничните пунктове са разработени мерки за откриване на заразени хора, каза пък шефът на ВМА и на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Всички летища вече са оборудвани с технически средства. По сухопътните граници има мобилни термометри, докладва той.

Утре се организира учение как се третират пристигнали на летище София болни хора.

Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно.

Обмисля се и отмяна на масови мероприятия, заяви още ген. Мутафчийски. Армията примерно е отминала денят на отворените врати във военноисторическия музей на 3 март, посочи той.

Коронавирусът има сравнително ниска смъртност в сравнение с останалите инфекциозни заболявания, успокои Мутафчийски.


Извънредното заседание на Съвета по сигурността беше свикан във връзка с разпространението на коронавируса Covid-19, след като стана ясно, че заразата е вече и в Европа.

Няколко северни италиански провинции са обявили извънредна ситуация, отменят се и публични прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се омаскари и сега се опитва да си чисти имиджът.
93
16
 
4
 
! Отговори
МЕД С> преди 4 години
*** отново политизира, коментирайки просташки.
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е дали Боко си е правил проба за корона вирус? Той все пак пътува много.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изощо не чувам адекватни мерки,които биха предотвратили появата на корана вируса в БГ. Същата е и картината в ЕС. Все едно,че съдействат да се появяват все повече болни от короната в Европа. Като добавим,че сега са пуснали и други сезонни грипове,картината не е много оптимистична.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е баце как ти опази мис Бикини в Барцелоната!
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата кога ще започне борба с престъпното разпространение на коронавируса. Поне едно допълнително обвинение на Божков да повдигнат.
88
1
 
8
 
! Отговори
200 лева преди 4 години
софия има коронувирус тоест затваряйте границите със софия , не искаме заразни софиянци в провинцията .
87
1
 
4
 
! Отговори
XO преди 4 години
GEN MUTAVCHIISKI SAS SLUCHAM I TAI-VERNO NE SE BORI VIRUS. PRAVI SE OCHTE EDNA ZVEZDA. DISCIPLINA? POKAZNI UCHENIA TOVA SA GLUPOSTI. VIGTE KVO PRAVIAT ITALIANZITE I RUSNAZITE. KITAIZITE NAPRAVICHA VPBOLNIZI ZA 10 DNI. VSICHKO TOVA POKAZVA CHE IMA PANIKA I CHE NICHTO NE E GOTOVO AKONEDAI BOGE KAKTO BOIKO SE CHUKA PO TIKVATA STANE EPIDEMIA.. PREVENZIA I REALNI DEISTVIA G-N GENERAL ...
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много българи нямат пари за лекарста, някои българи нямат пари за храна и надничат над кофите. Някои българи дори казват че е по-добре да се разболеят от вируса - тогава ще получат храна и топла стая.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
HAARP: Климатическое оружие ч.1 Фильм Галины Царевойhttps://youtube/watch?v=-nLTErLziIo
84
0
 
10
 
! Отговори
Тъп, преди 4 години
но упорит.
83
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно."И те са предназначени за Тиквата и останалите некадърници, барабар с обкръженията им.
82
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук няма работещи органи, болниците са недостатъчни, властите са некомпетентни. Тук преди да разберат ще се разболее половин България. Катастрофата се пече.
81
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Днес имаше потресаващ пост в туитър на жена, която се връща от Италия и иска да я иследват за вируса. На кратко са я размотавали на повече от 6-7 инстанции (физически)+няколко телефона, докато накрая са и казали, че за доброволно изследване, ще трябва да плати 200лв. Ай честито на всички, които живеят в страната, в която живота не има някаква особенно висока стойност!
80
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тестове за коронавируса могат да се правят само на болни хора, подчерта той. Освен това България има само 3000 теста и те трябва да не се хабят напразно."За 8 ръждиви бараки намерихте няколко милиарда, ама за тестове сте отделили колкото за една махала хора, нещастници.
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво точно ще наблюдават тези лекари? Как умират пациентите ли?
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво разбира самовлюбения Празноглавец и Шайката му от крадливи некадърници от коронавирус или дайде да си правим ПР и да заметем скандала от Барселона
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пращаме лекари в засегнатите държави, за да наблюдават"Ти нормален ли си бе? Достатъчно е само един да се зарази и всичко приключва у нас.За интернет чувал ли си? Интересно изобретение.
76
2
 
21
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Ако Борисов знаеше истинското значение на думата дисциплина,след 10 години на управление, България щеше да е държава за пример.С катастрофиралата ни здравна система,наистина само Бог да ни е на помощ,дано климата тук да работи в наша полза.
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно ли мисли че като размахва пръст и ще ни опази -каква десциплина у нас отдавна няма такава а избор на екип за лечение ще има ли нали Б.Борисов го въведе -да каже колко ще струва изборът на екип за лечение на вируса