Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!

Не можем да си позволим мигранти, отсече премиерът
Обновена: 28 фев 2020 13:00 | 28 фев 2020 13:00, Веселина Йорданова
235
Борисов притеснен за бежанската вълна: Дано се разберем с Ердоган!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с турския президент Реджеп Ердоган за усложнената ситуация с бежанците и новата вълна, която се задава.

Жандармерията е по границата, морето също се охранява, стана ясно от думите му. Той уточни, че има данни за струпване на мигранти при Одрин.

Още по темата
"Притеснителното е, че турските граничари си дръпнаха постове, които имаха досега, да се надяваме, че са ги извели по-навътре в страната там да ги спират. Виждате по островите в Гърция какво става", коментира премиерът на извънредното заседание на правителството днес.

Борисов изрази надежда "да се разберем, както винаги досега", но посочи притеснението си: "Към момента има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е, паниката е огромна".

"Налагаме тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса. Представете си да почнат да влизат и излизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим", беше категоричен той.

По-рано стана ясно, че нова мигрантска вълна се задава към Турция, а според източници, властите в страната смятат, че бремето е твърде тежко. Затова те вземат решението да не спират повече сирийските бежанци да достигат Европа. Това заяви високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Решихме да не спираме сирийските бежанци да стигнат Европа по суша или море", каза източникът, пожелал анонимност. "Всички бежанци, включително сирийците сега могат да влязат в Европейския съюз", добави той.

По думите на източника бремето да приютява толкова голям брой хора "е твърде тежко за една единствена страна".

В Турция има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"да се разберем, както винаги досега"Като звъннеш на султана, да не забравиш да му припомниш, че трябва да си оправи отношенията с гърците.
39
0
 
13
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До СТРАНДЖАТАЗа теб трябва да се притеснят психиатрите .
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев да обяви военно положение и да спре тази инвазия, ако трябва да чакаме Боко да ги спре няма да дочакаме.
37
1
 
32
 
! Отговори
НЕРВЕН преди 4 години
Като народа искаше да издигнем ПЕТ метрова бетонна стена с Турция тоя предател Борисов не иска, предпочете да направи бутафорна стена от мрежа за кокошки! Значи Исрел може да направи 5-6 метрова стена, Тръмп може да направи 6 метрова стена, а тоя нали има началници и те не му дават! ПРЕДАТЕЛЛЛЛЛЛ
36
11
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
РадеФ ти си главнокомандуващ българската армия. Тя е нужна в момента, ходи да стреляш по хора..., то всеки знае да лала!
35
1
 
8
 
! Отговори
Нина преди 4 години
SichtpunktА,военния министър ......
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ловете ги с ОП и ги връщайте в Турция. Каракачанката искаше казарма за синчетата на ГЕРБ и олигарсите.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да идват всичките ама един няма да остане тука и вирусите ни заобикалят
32
7
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
РадеФ стягай армията, запасвай пушкалата и отивай на границата да я пазиш! И ти лично стреляй на месо!
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако му дадеш няколко милиарда, ще се разбереш с Ердоган, на него това му е целта.
30
7
 
30
 
! Отговори
мак преди 4 години
Твърдеше, че сведе миграция до кръгла нула, а границата се охранява добре. Сега пък е притеснен. Нали е печен, пък и бе близо до ума, че рано или късно тайпи ще ги пусне. Вместо да направят границата непробиваема, тоя дава милиони (спестени, уж, от самолета) за стадиони и магистрали.
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има да се разбираш стози изнудвач? Пращаш охрана на границата,и спираш турските тирове с турските стоки,да се развалят зеленчуците им докато чакат да минат бг граница,защото ние ще имаме проблем със системата,която обработва докумнитете.
28
1
 
32
 
! Отговори
*_* преди 4 години
Да бягат към САрабия. *_*И единоверци там и джамии бол ,и топло..и няма граници и място болЩо след като ние сме неверници са хукнали към нас!! 2/3 са икономичесли бегълци не от война. Идвайки тук искат хубавото наше съчетано с тяхната ди вотия!! Ами те и тук ще го направят като при тях за десетина години , после къде ще бягат
27
2
 
24
 
! Отговори
Силно разкрачен преди 4 години
Как ще се спогоди със султана? Щом стана напечено, той веднага прибягна до мафиотския ход "предложение, което не може да бъде отказано" - Европа, бързо натискайте Путин да ми отстъпи Идлиб, иначе ви заливам с дивите орди. А и евролиберастите като ревнат "Диваците имат по-големи права от вас, ще ги пуснете да ви прегазят и хоро ще играете, иначе спираме кранчето". Боко-о, егати номера от селска вечеринка ще бъде, ако тъкмо Ердо те свали от власт. И хич няма да е смешно за никого.
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за 160-те милиона похарчени за телената мрежа ?Или вече сте ги разделили и усвоили с коалиционните ти партньори ?
25
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво махай се !!!
24
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ежечасно ни заливате с новини за Идола на Простите и нито дума за Перачницата на пари в Барселона, през която се изпраха милиони.Днес испанската прокуратура публикува нови документи по случая.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам снимките на имигрантите и пак само млади мъже са тръгнали.Жените, децата им, къде са?
22
0
 
32
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Този пък Борисов все е притеснен от нещо. Да си подава оставката и вече изобщо няма да се притеснява от нищо. То, така или иначе, отдавна нищо не зависи от него. Изглежда, че само той не го е разбрал. Възможно е и депутатите от партията му да не са го разбрали.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво направи на Ердоган един еротичен масаж и всичко ще е точно, да не забравиш да си измиеш зъбите