Съвременният човек - ориентиран към по-малобройно поколение

Сексолог: Тенденцията е в цял свят ражданията да намаляват
2 мар 2020 21:10, Анисия Иванова
177
Съвременният човек - ориентиран към по-малобройно поколение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ражданията у нас продължават да намаляват, а процентът на тези, които са извършени със секцио, да се увеличава. Общо 54 762 са били ражданията у нас през изминалата година срещу 55 796 през 2018 г. и 58 237 през 2017 г.

"Това е тенденция, която съществува в целия свят. Съвременният човек е ориентиран към по-малобройно поколение, но такова, което се отглежда при много по-добри условия, за да се развие като по-пълноценна личност", коментира сексологът Румен Бостанджиев в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Той обърна внимание на това, че ако искаме да запазим потенциалите на нашата национална общност, въпросът е по-скоро как да създаваме условия, при които тези квалифицирани българчета да остават в България.

По думите му има неща, които остават скрити, а именно, че ние сме първенци в Европа по брой на малолетни раждащи момичета, което е предпоставка те да блокират своето социално развитие и децата, родени от тях, да имат неравностойна съдба.

"Политиката не бива да стимулира ранното раждания. Ясно е, че едно раждане под 18-годишна възраст води до много неблагоприятни промени в семейните общности на тези млади майки. Стратегията е да се разбие модела на гетото, защото там властват закони, които трудно могат да бъдат променени чрез държавна политика", заяви Бостанджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е излишна паниката, че жената трябва да роди до 24 години и ако ражда на 34, едва ли не е вече възрастна.

"Нека да отчитаме емоционалните фактори, свързани с благоприятната семейна ситуация и отношенията между двамата родители и социалната ситуация, свързана с това човек да има стабилен статус", допълни сексологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
АЗ НЯМАМ ДЕЦА НО КАТО ИДА В ВИЕТНАМ ЩЕ НАПРАВЯ НА НЯКОЯ ВИЕТНАМКА МИНИМУМ ПО 7-8(И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ГИ ВКАРАМ В БУДИСТКАТА ВЯРА И РАСА) ТАКА ЧЕ БУДИСТКАТА РАСА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ РАЖДАЕМОСТ ПОНЕЖЕ ЩЕ ПОСЛЕДВАМЕ СЪДБАТА НА БЕЛИТЕ МАКАЦИ........... ИНАЧЕ ХРИСТИЯНИТЕ СА 3 МИЛИАРДА МУСЛИМИТЕ И ТЕ ГОНЯТ 3 МИЛИАРДА ТОЕСТ И ДА ИЗЧЕЗНАТ 2-3 МИЛИАРДА ОТ ТЯХ НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ТЪКМО ПРИРОДАТА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ
51
2
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 4 години
има още избори в Европа, САЩ, Канада и т.н. нали? та кой управлява се решава на тези избори! така, че не знам какво искаш?!
50
9
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
ХУБАВО Е ЧЕ БЕЛИТЕ МАКАЦИ ИЗЧЕЗВАТ НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕМ САМО БОГОИЗБРАНАТА БУДИСТКА РАСА(500 МИЛИОНА СМЕ И КАТО НАПРАВИМ ВИЕТНАМ БУДИСТИ СТАВАМЕ КЪМ 600 МИЛИОНА) А МУСЛИМИТЕ И АФРИКАНСКИТЕ МАКАЦИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ВЗАИМНО КАКТО КАЗАХ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ САМО БОГОИЗБРАНАТА БУДИСТКА РАСА!!!!!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализма прави компютри и роботи и няма работни места. Без работни места остават само помощите, но и те се съкращават и така хората нямат пари даже за едно дете и накрая се развеждат и не раждат. Африканските и ислямските държави имат помощи от петрола, но и там не са много заради растящото население и те тръгнаха към ЕС.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците драстично намаляват за сметка на другите раси,същото е положението и в Американските континенти.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 46Няма никаква диктатура на мнозинството,ако не си разбрал,ние живеем в тотален робовладески строй днес и клептокрация,такава е системата в която реално живеем!Една шепа свръхбогати и мощни хора се гаври с населението на Земята.
46
6
 
8
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Не е фатално,че в Европа населението намалява,а че в Африка и Азия се увеличава!И напира насам,което е абсолютно недопустимо!Иначе по принцип е добре населението на Земята да спадне под 5млрд.това ще реши много проблеми.
45
2
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
ами Простите са Винаги Повече от Умните, т.е. Простите са Пнозинство, а дефиниция за Демокрация е Диктатура на Мнозинството. Ти какво Искаш като от 30 години си Система, при която Простите Управляват и Взимат Решенията - такава система е винаги до време. и преди да бъда обвинен, че съм Комунист - комунизъмът също не е решение, щото той е против човешката природа, но да не влизам в детайли, че нямам оставащи символи!
44
10
 
2
 
! Отговори
В развитие държ преди 4 години
Като всички развити държави,е умираща държава. В тези държави дето изброявате с по 10 деца на семейство. Какво се забелязва? Еми, че децата всички работят и изкарват някой лев. Те са икономически блага, а не дефицит. Бачкат от 6-10г възраст. При нас, като ти се роди дете, поне до 20 ще го гледаш. Няма икономическа изгода, съответно няма деца. Отделно, модерната жена не иска да ражда. Иска да купонясва до 30г, тогава се сеща защо е родена. Докато не се върне религията на власт, няма оправия.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намаляват и бягат да раждат в цивилизования свят. Тук ще си вкараме африканци и араби.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нормалните хора винаги им пробутват доктрини за контрол, защото е по-лесно. Примитивните, разчитащи на основни матри заложени в животниското оцеляване, винаги си карат по тяхното. Един вид умните са виновни, че не могат да смогнат на простите.Скоро този свят ще се срине. Въпрос на време е.
41
1
 
3
 
! Отговори
до 44 от Корона Виру преди 4 години
Няма Проблем!
40
11
 
9
 
! Отговори
Няма друг изход преди 4 години
НАЛОЖИТЛНО Е числеността на човечеството да се редуцира до 1 милиард, за да може планетата в срок от една година да възобновява ресурсите, които сме изразходвали предишната година. Това е доказано.По-добре това редуциране на числеността да се постигне постепенно, като всеки човек, който може и желае да има деца, да създава не повече от две.В противен случай, след няколко века ще се наложи да бъдат предприети много твърди и недемократични мерки за намаляване на числеността на хората.Неизбежно е
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката в цялата концепция е:"по-добри условия за да се развие като по-пълноценна личност"Няма абсолютно никакви индикации хората да стават все по "пълноценни" личности в последните 50 години докато намалява раждаемостта. Даже напротив има теории, че когато детето е едно единствено, го лигавят повече и се развива по-зле. Благосъстоянието също не е от никаква полза за развитието на личността. Предизвикателствата в живота те правят личност. А не това мама и тати да ти осигуряват всичко.
38
1
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Коефициентът на прираста на населението в България е - 0,65% и сме на 228-мо място (от 237 държави) Раждаемост- 8,3 раждания на 1000 души. Тук сме на 219-то място (от 237 държави) За сметка на това, по смъртност сме 3-ти, с 14,6 смъртни случая на 1000 души.
37
4
 
6
 
! Отговори
bonbon преди 4 години
Меркел готви закон,който ще позволи на мъж с две съпруги да взима германско гражданство.До сега втората съпруга просто не се декларираше официално.ЕС обсъжда вече въвеждане на шериата в европейското законодателство,а във Великобритания отдавна действат официални шериат съдилища.Най ниска смъртност има в Оман,Катар,Палестина,ОАЕ,Сауд. Арабия!Най висока Бг,Украйна,Балканите,като цяло!Правете си изводи!
36
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За държави като България единственото решение е пълна национализация, строг и справедлив комунизъм, военна дисциплина за младите и разбира се затворени граници.Не се ли въведат тези нещата този народ ще изчезне до 20-30г.
35
5
 
5
 
! Отговори
Питър Бота преди 4 години
Ниската раждаемост е пътят към безсмъртието.Скоро ще се прави избор безамъртен или смъртник с 20 деца които ще умрът в бедност и нищета.
34
13
 
11
 
! Отговори
Сексолог ли??? преди 4 години
Защо сексолог коментира тема, която не му е работа!? 34 години за първо дете е много късно! До 27 трябва поне двечки да имате!
33
3
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
да и кой е създадена Плант Паренхууд - джокер - от същите, дето са написали Вавилонски Талмуд - свещената книга на БогоИзбрана раса! и налагат Ноахидовите закони, които трябва да се спазват!!