Съвременният човек - ориентиран към по-малобройно поколение

Сексолог: Тенденцията е в цял свят ражданията да намаляват
2 мар 2020 21:10, Анисия Иванова
177
Съвременният човек - ориентиран към по-малобройно поколение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ражданията у нас продължават да намаляват, а процентът на тези, които са извършени със секцио, да се увеличава. Общо 54 762 са били ражданията у нас през изминалата година срещу 55 796 през 2018 г. и 58 237 през 2017 г.

"Това е тенденция, която съществува в целия свят. Съвременният човек е ориентиран към по-малобройно поколение, но такова, което се отглежда при много по-добри условия, за да се развие като по-пълноценна личност", коментира сексологът Румен Бостанджиев в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Той обърна внимание на това, че ако искаме да запазим потенциалите на нашата национална общност, въпросът е по-скоро как да създаваме условия, при които тези квалифицирани българчета да остават в България.

По думите му има неща, които остават скрити, а именно, че ние сме първенци в Европа по брой на малолетни раждащи момичета, което е предпоставка те да блокират своето социално развитие и децата, родени от тях, да имат неравностойна съдба.

"Политиката не бива да стимулира ранното раждания. Ясно е, че едно раждане под 18-годишна възраст води до много неблагоприятни промени в семейните общности на тези млади майки. Стратегията е да се разбие модела на гетото, защото там властват закони, които трудно могат да бъдат променени чрез държавна политика", заяви Бостанджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е излишна паниката, че жената трябва да роди до 24 години и ако ражда на 34, едва ли не е вече възрастна.

"Нека да отчитаме емоционалните фактори, свързани с благоприятната семейна ситуация и отношенията между двамата родители и социалната ситуация, свързана с това човек да има стабилен статус", допълни сексологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
8
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Такива статии се разпространяват от американската Плант Паренхууд,наследник на фондация,която се оказала с твърде близки идеи до тези на фашизма.Затова и новото име.В Русия,тази фондация е получавала милиони всяка година,докато накрая Путин не ги изгонва,като чужди агенти.Цел на фондацията са сексуално обучение на подрастващи,безплатни аборти,и статии,като тази.
31
6
 
7
 
! Отговори
Полска незгинала преди 4 години
А бе нека правят китайци араби то корона вируса е само началото с тея нечистоплътници.А и с тия необразовани орди финансовите им системи ще колабират бързо.Светът се движи от белият човек другото е баласт.
30
1
 
14
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
не, тези които описваш за богати не са, имат пари, но не са богати, истински богатите са като Тръмп с по 4-5 деца и детегледачки! тези богати, дето ти визираш, може да имат за кола и почивка, но нямат за това на плащат на няколко детегледачки да им гледат 5-те деца. А по турско - данъка е бил 10%, в момента е 62% - всички данъци и такси плюс ддс. така, че е несравнимо, когано имаш животни и земя и плащаш 10% от добива ти и когато нямаш нищо и даваш 62% в такси и данъци от заплатата си!
29
7
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Предлагам на следващите избори да бием дузпата на ГЕРН и да гласуваме за капиталистите от БСП и да раждаме деца които да живеят в бесепейско капиталистическо благоденствие!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен4.
27
8
 
10
 
! Отговори
от 22 до 24 преди 4 години
По турско пак сме оцеляли защото жените са раждали по 7-8 деца, обаче всички от семейството са помагали. И тези жени със сигурност не са били заможни. А сега колкото повече пари имаш толкоз по-малко деца искаш да имаш понеже с паричките може да си купиш кола и апартамент и да си ходиш на почивка вместо да ги инвестираш в памперси. За това богатите не раждат или раждат по максимум едно дете и до там. Средната класа трябва да вдигне прираста, но докато егоизма е на власт това няма как да стане.
26
4
 
4
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
То май ще стане, който не знае сирийски трябва да се евакуира...
25
1
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Бежанците 15 години, няма да чакат! все пак Пророка им се жена за Аиша, коята е на 9 години!
24
10
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
така е, като правиш деца с бедни мъже, богатите си плащат на млада детегледачка, която има многофункционално предназначение!
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да реша да си правя дете като ще го закъсам много финансово ако трябва и дете да гледам?! А и в каква свинщина ще живеят тия дечица?! Мне не ща да се размножавам.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато егоизма на белият човек не спре нещата не отиват на добре. Не само жените са виновни. Докато хората от другите раси и етноси се подкрепят и поддържат, европеидната раса сама си копае гроба. Белите жени трябва сами да си гледат децата, да работят и да не разчитат на никой. Понеже свекървите и тъщите искат да си живеят без внуци на главата. Аз като жена също няма да родя повече от едно дете защото от сега ми е заявено и от майка и свекърва, че няма изобщо да ми се помага за детето.
21
3
 
9
 
! Отговори
Полска незгинала преди 4 години
Лъжа за да се държат белите мъже настрана от белите жени с цел други да ги напъват и да раждат други с щедро финансиране от Азия и Арабските държави.Що ли Катай са милярд и половина Индия Африка и тн.
20
7
 
5
 
! Отговори
Матю 1 преди 4 години
По добре да се запитат тези млади момичета които са се насочили само към парите и не виждат нищо друго. Когато се омъжат за българин независимо дали е богат,те не допускат да имат по-вече от едно дете.Омъжили се за чужденец ,уж по едно ще имат - попаднали в новата обстановка раждат по 6 и 7 деца защото това е бита на това племе.Те са срам за тяхната родина ,обричат я на гибел и създават трудно бъдеще за своите деца.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бгВ Русия няма евроценности, нали?И пак са на 1.6 деца на жена и то благодарение на Чечня и Дегестан.
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГлупостиКои са здравите ценности?
17
10
 
8
 
! Отговори
бг преди 4 години
Евроценностите пропагандират против раждането и здравата семейна връзка между мъжа и жената.
16
3
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
това са ценностите за г0йте според Вавилонски Талмуд - свещената книга на БогоИзбрана раса! Ноахидовите закони трябва да се спазват!!
15
7
 
25
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
До 10Ами в белите държави се пропагандират хомосексуализъм, лесбийство, травестизъм, аборти, безбрачие и феминизъм, а от това деца не се раждат. Така че имаме проблем. Или ще пропагандираме здрави ценности, или ще ни претопят и ще изчезнем.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Ти лично колко деца имаш от преди 31 години?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ари ГолдбергКоя е богоизбраната раса?