Нереално е хората, спечелили от лотарията, да си получат парите

Лотарийните билетчета са в историята, хората могат да се надяват на чудо
Обновена: 4 мар 2020 10:48 | 4 мар 2020 10:48, Ния Христова
213

Лотарийните билетчета бяха забранени от държавата и вече официално са в историята. Много хора, които имат неизплатени печалби могат само да се надяват и да водят съдебни битки, за да получат парите си.

"Хората, които са спечелили награди, но не са си получили парите, законът предвижда да си ги получат съобразно правилата на съответната игра. Въпросът е, че тази законова възможност много трудно може да бъде реализирана. Да, проблемът е частно-правен. Въпросът е, че тези хора, дори да имат права, няма как да ги реализират реално", коментира адвокат Валя Гигова пред Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че при всичките претенции на държавата към "Национална лотария" АД няма как частно-правни субекти или физически лица да се конкурират с нея. Държавата винаги е привилегирован кредитор за публично-правните си вземания, подчерта адв. Гигова.

"Струва ми се абсолютно нереално хората да получат каквито и да било пари. В конкуренция с държавата тези хора няма как да си получат сумите. Тези лица нямат специална привилегия", допълни тя.

Адв. Гигова отбеляза, че същото важи и за търговците на дребно, които не са успели да продадат билетите преди да се отмени лиценза и да бъде прекратена дейността. Законът ясно казва, че талончетата трябва да бъдат унищожени от издателя им.

Как може да ги унищожи при положение, че ги е продал на търговци на дребно, които от своя страна не са ги продали на крайни потребители, разпоредбите не казват?

Според адв. Гигова ще бъдат заведени дела срещу България в съда в Страсбург. И изтъкна, че когато не можеш да получиш защита от националния си съд, единствената форма на защита остава съдът на ЕС.

"Не харесвам хазарта. Смятам, че той е опасен за развитието на човека. Но това е единият проблем. Решавайки въпроса, че хазартът ще бъде само държавен, не знам как решаваме въобще въпроса с хазарта... Лица под 18 години въобще не би следвало да имат досег до хазартни игри", каза още юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че тотото с какво е по-различно. Спомняте ли си преди няколко години как излязоха едни и същи 6 числа в два последователни тиража. Знаете ли, че вероятността да срещнете тиранозавър в хола си е по-голяма отколкото да изтеглят еднакви числа в два последователни тиража.
78
0
 
18
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 4 години
Държавата, след като осигурява и подсигурява терен на частни лотарийни игри е абсолютно длъжна да влезе в ролята и на регулатор и гарант за изплащане на всички дължими печалби!
77
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захари Бахаров защо няма обвинение за участие в организирана престъпна група? Той беше до шия в измамата с лотарията. Същото правят и много други актьори, които рекламират бързи кредити и менте продукти, съзнавайки перфектно че лъжат хората, а в същото време от телевизионни интервюта ни засипват със слова за висок морал.
76
3
 
10
 
! Отговори
ИХУУ преди 4 години
ТО ЗАТОВА НАВРЕМЕТО ИМАШЕ НАРОДЕН СЪД ЗАЩОТО ПРАВНИТЕ ВИ ВЪПРОСИ НЕ СТРУВАХА ТАКА СЪЩО НЕ СТРУВАШЕ НИ СЪД НИ ПРОКУРАТУРА И БЕДНИЯ НАРОД ВСЕ ЯДЕШЕ ХУРКАТА Е СЕГА 30ГОДИШЕН ГЕНОЦИД Е СЪЩИЯ ФАШИЗЪМ КАТО НАВРЕМЕТО ПАК ВЪРНАХТЕ ФАШИСТКИТЕ ТЕРМИНИ ЖАНДАРМЕРИЯ ЖАНДАРМЕРИСТ СЕ АСОЦИИРА С УБИЕЦИ НА ДЕЦА СТУДЕНТИ ЖЕНИ И СТАРЦИ Я ДА СИ СПОМНИМ!!!!
75
13
 
13
 
! Отговори
Пора преди 4 години
Стига ревахте бре! Научете се да си изкарвате парите с труд!! Който е решил че с седене пред телевизора и търкане на билтечета ще стане милионер да духа супата! Акъла му стига за толкова - да си мечтае за милионите а междувременно да спонсорира мафиотите търкайки билетчета! Простите хора трябва да страдат за да се научат!! Същото е с бабите дето си хвърлят парите през терасата! Няма разлика - да търкаш билетчета е все едно да мяташ пари в кофата!!
74
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза,че не Божков ,а герберската власт *** хоата с лотарията. Не си купувайте от държавните картончета и не играйте тото,за да намят печалби след като така престъпно ще процедират.
73
9
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До БългаристанЗатова приятелю е нужно и ти да си измислиш някоя схема или да влезеш чрез приятели в някаква, която задължително да е незаконна. Аз така направих и затова сега си пия "Белуга"-та, не бачкам вече 3 години и си купих апартамент в центъра на София....Мдааа....Не плачете, просто се нагодете към заобикалящата ви грозна действителност. Иначе естествения подбор ще ви премахне, А за ескортите, и аз бая дръвчета гризнах, но след доста обикаляне си отсях 2 супер класа и вече само с тях
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВанкатаДържавата не забранява хазарта, а казва че е неморален и занапред ще бъде държавна дейност - тук неморалните неща ги върши държавата.
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че имаме държава-мошеник. Това се лекува или чрез революция или чрез събирането на куфарите и през терминала завинаги.
70
0
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Щом държавата ще забранява хазарта, защо не затваря игралните зали и казина? Няма да има къде да си перат парите ли?
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВескаВескее Вескее *** кой те караше да им купуваш ментетата продавай си там хляба и цигарите да ти е мирна главата е сега го налапахте големите търговци
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато държавата дава лиценз за каквото и да е трябва да има държавни гаранции. Иначе какъв е смисълът на лиценза - дават лиценз който не гарантира, че някой не е мошеник и после си измиват ръцете - ни лук яли, ни лук мирисали. Така е с частните пенсионни фондове, държавата им дава лиценз, въпросът е дали един ден може да си измие ръцете като с лотариите и да каже "ами да сте гледали", след като преди това е направила осигуряването за втора пенсия задължително.
67
0
 
7
 
! Отговори
Веска преди 4 години
Аз съм са набалбукала сас 510 билета от по 3 и 5 лева. Тъй стоят в магазина и не мога да ги продавам. Очаквам даржавата да ми върне парите дет съм ги купувала, тес от лотарията казаха че не си ги щът обратно ве ей
66
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ Е БИЛА ИЗТОЧЕНИ И ОКРАДЕНА ОТВЪТРЕ ОТ БОЖКОВ!!!РЕАЛНО ТОВА ООД НЯМА АКТИВИ :D ПАРИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СА БИЛИ ИЗТОЧВАНИ ПРЕДИМНО СЪС СХЕМИ ФАЛШИВИ ПЕЧЕЛИВШИ ! НА 50 ФАЛШИВИ ПЕЧЕЛИВШИ ПУСКАЛИ ПО 1 ИСТИНСКИ ТОВА ГО ОБЯВИХА В ЕФИРА! ИМА РЕАЛНО СПЕЧЕЛИЛИ НА ФОНА НА НАЕТИТЕ АКТЬОРИ ПСЕВДО ПЕЧЕЛИВШИ!
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига лъга,***!Нали блокирахте сметката на Божков,дайте им парите на хората,мошеници!
64
1
 
4
 
! Отговори
До 61 -До Бау преди 4 години
Ти живял ли си някога извън БЪЛАРИСТАН ,бе дечко? Като порастнеш и ако поопознаеш света ще видиш и ще проумееш къде и каква е истината.Какво си видял ти от света??Аман от пубери-философи,неживели ,невидели,непреживели! М.о.ч.к.о!
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тия продаваха, продаваха, продаваха, и накрая уж ги закриха, и не е нужно да изплатят печалбите. Охаа. Супер далавера. Къде да се подпиша и аз да направя такава?
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи лотарията изпълнява по закон изплащанията на големите суми , а по закон не си плащала таксата от 15 % хмм . А правят годишно 700 милиона оборот бълха ги е ухапало да им изплатят на цяло милиона .
61
0
 
6
 
! Отговори
Я преди 4 години
...както всичко в таз държавица...
60
6
 
3
 
! Отговори
Митю преди 4 години
Ам правилно. То тез жакпоти се някакви ниско интелигентни ги спечелиха. Това че няма да земат цяла печалба е добре, щот то и една шапка а пари да им дадеш пак з глупости ша ги изхарчат. Как не излязла един да покаже че е нарайл дарение. Хак да им е