Сачева: Политически опоненти стоят зад медсестрите

"На всеки нов разговор идват нови и нови искания"
Обновена: 6 мар 2020 08:50 | 6 мар 2020 08:50, Елка Василева
85
Сачева: Политически опоненти стоят зад медсестрите
Деница Сачева. Снимка: архив, БГНЕС

Зад протестиращите медицински сестри стоят политически опоненти. Това заяви социалният министър Деница Сачева, чиято оставка искат от протеста, който ескалира тази сутрин в сградата на Народното събрание.

Още по темата

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред Партийния дом /сега сграда на НС/, с искания за оставки”, заяви пред Нова тв министър Сачева.

Тя обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и  са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако зад мед. сестри стоят политически искания, какво или кой стои зад това недоразумение Сачева. Подозирам - финансови интереси.
51
1
 
10
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Да си чете бокови калинке в коментара ми по-долу
50
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Добре бяха при Гечев... - вземаха 12 000 лева...
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 45Ако и другите даскалици са като теб, пази Боже децата да учат при такива педагози!Ти завиждаш на сестра си!
48
1
 
24
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Тази лелка я виждам почти всеки ден. Разкарват я голям и скъп Мерцедес на НСО, всеки ден ходи н а прическа - поне 50 лв. Обядва и вечеря в най- скъпите ресторанти. Ежедневната и издръжка е поне колкото заплатата на една мед сестра в провинцията....Вие си и вярвайте и я харесвайте.
47
1
 
19
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Ами кажи на сестра си да излезе по тв и да си покаже фиша. Да обори тези лъжливи сестри които протестират. Малко не ти вярвам между другото....точно пък в Монтана, където млад и работещ човек не остана. Иначе добър опит.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Бойко на кое кръстовище я срещна?
45
1
 
19
 
! Отговори
Пратете преди 4 години
Сачева за надзирателка в Сливен.Само за там става.
44
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА моята сестра е мед.сестра в болницата в Монтана. На месец не взима по-малко от 1200-1300 лева чисто. Аз съм учителка, но не мога да догоня тази заплата. Все си мисля, че повишаването и вземането на по-висока заплата зависи от мениджъра /управителя/ и нивото на болницата в която работите.
43
1
 
15
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Сачева какъв професионалист е и какво е работила???. Четох и биографията, не е била по- малко от директор или зам. министър. Завършила и по....директор. Или е много умна....или е с добро родословие. Като и гледам визията залагам на второто
42
2
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Желая ти на теб да живееш с много добре постигнатите резултати. Единствените сестри които взимат добри заплати в БГ са тези от сериала откраднат живот. Чу ли трольо....
41
1
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
До АнонименТя не е външна за системата, работила е в социалната сфера.
40
3
 
14
 
! Отговори
yyyyy преди 4 години
тази прокарва много нагло и агресивно всякакви джендърски и прочие закончета, хвана децата ни от детската градина докато беше в образованието сега като социална съвсем се забрави. Не оставка а затвор за тази. "опоненити" стояли, знаеме че това искате - недоволните да са сами ,слаби и беззащитни щото с "опонент" зад гърба ще трябва да ги чуете.
39
3
 
2
 
! Отговори
До анонимен 29 преди 4 години
Това е чистата, нето заплата/тази, която взима по фиш/, тук става въпрос за повишаванена основната заплата, което води и до повишаване на % трудов стаж и общо на брутната заплата, от там и данъците върху нея. Така, че в крайна сметка чистата, нето сумата няма да е много по-голяма. Тук синдикатите трябва да се разберат с работодателите в системата на здравеопазването. По места са постигнали много добри резултати, средно 2 минимални РЗ .
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички които викат долу комунизма.....масово ни управляват отрочето н а комунистически шефчета, както и тази министърка. Разровете се в нета, има инфо чия дъщеря и внучка е.....
37
1
 
19
 
! Отговори
Българка преди 4 години
До СТРАНДЖАТАНе се подигравай със сестрите, от които очакваш професионализъм и човечност, когато си болен, за 650 лв. на месец! Погледни как ВМА е пълна, и помисли дали Сачева ще се грижи за теб или семейството ти?
36
0
 
23
 
! Отговори
Кой лъже преди 4 години
Мед сестрите си показаха фишовете за заплати. Взимат по 6- 700 лв. Тези като твърдят че са увеличили заплатите НЕК те покажат документи или разпечатка за преводите по заплати на протестиращите. Толкова е просто.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако исканията за достойно заплащане и уважение се счтат за политически, то така да е! Искам да я видя два-три месеца да поработи като мед.сестра и на края да й дадът аванс от 250 лева, защото в някои болници, в които те се ползват с привилегии, не са взимали заплави от декември!
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма качества за нищо. Произхожда от силен номенклатурен род, затова е сложена там. Инак....в това министерство работят хора с по 30 г. стаж. Дали не е имало някой по - подготвен, та набутват външен за системата човек. Я помислете
33
1
 
20
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Тази си няма понятие от социална политика но социален министър изпълнява

Спонсорирани публикации