Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам един въпрос ,кое е по опасно за България ?Коронавируса ?ГЕРБ ?
452
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не си забавен,вреден си за България и нацията ни !Никакви мерки за армията от общински служители , съкращения кога?!Тръгни си с Мир !
451
2
 
23
 
! Отговори
Аууу преди 4 години
Къде са парите от спеколата с горивата
450
2
 
29
 
! Отговори
Работлив келеш преди 4 години
И за какво сме здравно осигурени? За да не може да ни излекува никой, или пък неплатени отпуски да ни пускат...?
449
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов,петрол нямаме,прав сте ,НО чак пък нищо в тази наша земя, кажете за златодобива и мините за цени метали и руди защо са дадени на канадци и американци на концесия?!Колко загуби са това за България ?!
448
4
 
43
 
! Отговори
Чакай малко преди 4 години
С пари и баба може,още нищо не е почнало и ,,многото,, ти резерви ги няма-- да не изчезнат бездомните кучета и котки само ?
447
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая природата представя сметката
446
4
 
55
 
! Отговори
Ббббб преди 4 години
Този индивид да се научи на уважение, а не да ни се кара от екрана !Икономическите му мерки до това доведоха !Хората предпочитат да имат пари за храна и евентуално да си платят тока за да не останат на тъмно и студено ! ББ живее в собствен свят в който всички имат коли за по 100 000лв !!!
445
4
 
32
 
! Отговори
Кютука преди 4 години
Колко жалко!!! Европа ще отпуска пари пропорционално на потвърдените случаи на глава от населението. За нас пак трохите останаха. Ни както казваше един виден банкер майната им на парите, важното е да сме здрави.
444
3
 
42
 
! Отговори
Snyag преди 4 години
Който краде му желая кон да го по***бе. Такса "спокойствие" към САЩ бе платена за да се задържи на власт бб. Най - малко половината от сумата трябва да се изиска обратно (ако не и 75%) в ситуация на форс мажор. САЩ едва ли са похарчили повече от 1/4 от парите. После, редно ли е от парите на БГ данъкоплатеца да се урежда на американеца работа и то със сериозно завишена заплата ? Най - накрая че крадете е ясно, ами вземете моето най - искрено пожелание - насила да ги върнете, всичко до стотинка.
443
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-Н Борисов ако направите за народа 10% от това което е направил Канадският премиер за хората то те ще ви запомнят като най успелият премиер в историята на България останалото е популизъм. .....
442
3
 
58
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Лъснаха сега лъжите а!!! Само до преди 2 седмици бяхме на 3 млрд излишък .Нали уж само 500 млн са гласувани за короната .Как така изхарчиха толкова милярди за 2 седмици .Тиквата е за затвора . Ветко , Банев и Миньо да му правят ганг банг !!!Немога да повярвам ,че има толкова глупави Българи да гласуват за толкова *** човек
441
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма"Aй така ли, а като се хвалеше с бюджетен излишък и се чудеше на кой батко-братко-сватко да го шитнеш беше ОК.Отделно, какво ще правите с кинтите от ЕС, отпуснати за борба с тази гадина?
440
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога държавните чиновници ще си продадат лимузините за да са съпричастни към пенсионерите и хората останали без работа .
439
2
 
34
 
! Отговори
ББ преди 4 години
администрацията от брачеди и калинки с минимална,извънаредно положение е все пак,малко съпричастност,ама вие все от бедните и честни хора вземате...над 700 хил.чиновници налагащи рестрикции и гласуващи за вас..ама ние им плащаме
438
2
 
50
 
! Отговори
ББ преди 4 години
баце караш джипка която ние сме ти купили...матряла,костюма и той,парцелите около къщата в Банкя и те с наши пари,къщата в барСелона,самолетите с чалга момите...много грехове имаш,асфалти с наши данъци..ама ти даваш на себеподобни *** алчни,режете хляба на Народа ни на скрап,100 х. град без вода..за да точат олигарси водата безплатно,тенджери за милиарди за да си купите с нашите пари власт-спокойствие от хамериканците,а нашите родители с по 219 лв пенсии,бордове за ваши хора,хранилки
437
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами спиране на всички проекти с бюджетни пари на приятелски фирми и намаляване разходите от бюджета за държавните чиновници . Съкращаване на много от пенсиите по телк , особено в махалата .
436
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубаво я е сложил тази маска.И гъските имат по-голям мозък от този к.тен.
435
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ЦЯЛ СВЯТ И ЕВРОПА КРЕДИТНИ ВАКАНЦИИ.САМО В Бг.не.Мафията кръв повръща,пари не връща,ако ще и народа и бизнеса да са на ръба на оцеляването,и под него!Изчезвайте мафиози,вредни сте за България!
434
2
 
28
 
! Отговори
ццццц преди 4 години
защо коментарите трябва да 855, а реално нецензурираните са 455 ???? Добре дошли в Северна Корея