Ниско остава нивото на паника около COVID-19 в България

По доверие в държавния апарат - на предпоследно място в изследване
28 мар 2020 07:50,
55
Ниско остава нивото на паника около COVID-19 в България
Снимка: архив, БГНЕС

Изследване от инициативата „Национална пандемична аларма“ показва, че нивото на паника в България около разпространението на коронавируса остава на сравнително ниско ниво в сравнение с другите страни, влизащи в проучването – Полша, Унгария, Чехия и Словакия.

Още по темата

Индексът „Паника“ за България е на ниво от 66,3 пункта, като това е най-ниската регистрирана стойност в изследването на този показател. Най-високо ниво на индекса е постигнато в Словакия – 77 пункта, следвана от Унгария (74,2 пункта), Полша (73,7 пункта) и Чехия (71,9 пункта).

Индексът на доверие в държавния апарат отчита най-ниска стойност в Унгария – 52,3 пункта, като България е следваща с 53,8 пункта. Най-висока стойност е отчетена в Чехия – 69,1 пункта, следвана от Словакия (66,2 пункта) и Полша (58 пункта).

При индекса на песимизма България се нарежда на четвърто място с 59,4 пункта, като зад нея е единствено Чехия с 56,9 пункта. На първо място е Полша с 64 пункта, следвана от Унгария (63,4 пункта) и Словакия (61,1 пункта).

Целия материал четете на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Хората искат да си работят защото.......1.сметките не чакат2.нямат пари кеш благодарение на икономическият разтеж при нас3.работодателите не пускат отпуск дори и да искаш4.ако не работиш -хващаш пътя
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекаря в Испания, кво приш по форумите бе? Толкова си и лекар, вероятно си само ***.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти ако си лекар аз съм зета на Бойко.
46
14
 
5
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Само вчера умрелите са 800,а при вас е един в Пирогов!Всеки ден ви повтарям,че това е чума и трябва да се подчинявате на властите в България и да не дрънкате глупости по форумите,да се майтапите със смъртта и да се правите на бабаити!Защото днеска си жив,а утре те няма! А на Борисов и Мутавчийски ще им се кланяте до земи и ще им целувате ръка от 2 метра разстояние,скъпи сънародници,ако искате да останете живи и здрави!!
45
6
 
4
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
До 23, медсестрата?! Плюеш по Борисов и Мутавчийски дето ви вкараха в час за една седмица с предпазните средства,а какво да кажем тук за прекрасните социалисти на безполезника Педро Санчес,дето и до ден днешен не могат да осигурят на лекари и полицаи маски и ръкавици?! Вчера един гвардия сивил ми сподели,че имат в дежурната кола два чифта ръкавици и две маски,които могат да се ползват само след обаждане до началникът им и описване на случая с протокол?! Ей такива управници заслужавате сестро
44
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ НЯМАТ КРАЙ
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пунктовете на бази какви са съставени,инак само цифрите нищо не говорят без описания как обяснения даже само с уводните въпроси без допълнение към тях.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, има уникати по нашите географски ширини (за жалост е така). Кре.тенизма е сериозно заболяване.
41
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
аз от първия ден съм в паника защото това не е епидемия от обикновен грип товае вирус за изтребване на човечеството и съсипване на световната икономикаголемите ще се оправят но такива като нас малки но с големи претенции няма
40
1
 
1
 
! Отговори
До 34(не )нормален преди 4 години
Когато някой е действително т.ъ.п.,това няма как да му бъде обяснено . Явно всайта има такива отгледани в приют за бездомни деца. Личите си по поста!...Явно правилно ви е наказал господ,да растете без родители и без мозък и да влачите жалкото си съществуване ,неудачници и аутсайдери!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо смутително в данните, които генералът дава: 313 ЗАРАЗЕНИ, а от тях колко са хоспитализирани - сиреч в болница? Около 100 човека са в болниците, а останалите някои от тях от нямат оплаквания, някои само кихат или кашлят.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Засега няма сериозни изследвания, но затова пък има изследвания за индекс на лековерие и теоретична конспиративност. Там сме на първо място в света.
37
3
 
16
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Така наречените "пенсии" у нас са значително по-интелигентни от милениумите и преходниците от 90-те, просто защото са получили по-стабилно образование и са възпитани в една по-морална среда.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А по индекса на тъпотията на кое място сме??
35
6
 
2
 
! Отговори
Az преди 4 години
У нас пенсиоте и електората на комунистите не вдява какво трябва да се прави, затова сме индекс айляк. *** и те така инето ти половината държава.
34
1
 
2
 
! Отговори
До 24-мед.сестра преди 4 години
И ония европейски управници във Англия,Италия,Испания Франция и др. които не ,, поддържаха цирка" се спасиха бе пубере? Колко леко и просто му е на примитивният,немислещ човек!!! Ти на кой свят живееш бе мало умнико?
33
3
 
3
 
! Отговори
(не)нормален преди 4 години
До нормален: навън излизай задължително с кафяви ***, да не си личи ако се изпуснеш от страх.
32
2
 
6
 
! Отговори
Психолог преди 4 години
Хората с висок интелект са по-често песимисти и обременени от множество тревожни разстройства, които в голяма част от случаите се оказват свързани с реална опасност. Хората с по-ниско ниво на интелигентност предпочитат да си затварят очите пред опасността и наивно вярват, че тя не се отнася до тях.
31
7
 
5
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Не става дума за паника а за разум!Всеки който не се страхува е опасен.Само ***.и.т.е не се плашат.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото хубаво нещо на тая епидемия е, че жените ви усетиха какво правите на любовниците си