Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май

Да опитаме в следващите дни да си облекчим ежедневието
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 11:16, Елка Василева
984
Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието. Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Още по темата

По думите на Борисов извънредното положение не дава големи правомощия на властта, каквито твърдения се прокраднаха.

„Досега сме се възползвали, да кажем, че ще има КПП, че ще се носят маски. Реално движението не е ограничено по градовете, в България можеш да излезеш и 50 пъти днес. В другите държави има вечерен час, при нас няма“, отбеляза министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


984
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
24
 
! Отговори
Или/ или преди 4 години
Обмисляне да измете ме ГРОБ
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГошевИ ти ако мислиш 24х7 как да опазиш народа, ще се състариш не, ами може и да отслабнеш от притеснение.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе то "разума, дисциплината и тренировката" ги видяхме във филиповци и факултето!
33
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"НО- ако се окажеш на по-малко от 2 метра от мен в магазина, вадя пистолета и стрелям с бойни патрони"Става. Тъкмо вадя моя и - който е по-бърз пИчели. От началото на извънредното са затворени и стрелбищата, та имаш шанс, позагубил съм тренинг. И се целим в главите, да не е да падна на земята, прострелян в крака и после да те нажъфкам по чyтурката. Бaх тоя див запад дето ще си соретнем! Кеф!
32
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме дразнят КПП-та. Живея в Бургас имам вила в Смолян и пиша декларации като луд.
31
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отпада извънредното положение, а остават маските--и как ще стане--пускам детето си на детска градина с маска ли
30
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Тиквун, от СЗО казаха че ваксина ще има най - рано след 1 година, по - вероятно 18 месеца. До тогава ли да кибичиме с тия маски??? Как ще ги носиме лятото на 35 градуса, после да висиме пред кабинетите за гъбични инфекции по устата. Ненормалник!!!
29
10
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До някоя сиСъс сигурност съм по-добър стрелец от някаква лелка в критическата, така че не съм особено притеснен :D
28
6
 
19
 
! Отговори
Визионер преди 4 години
някоя_си, решил съм, ще се жертвам за колегите.Дай адрес да дойда и да те направя щастлива!Така всички ще си отдъхнат, пък може и едно благодаря да ми кажат :D
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** как бе? Да не се гласи военният ви министър за Гергьовден да изкара армията на парад бе? Я вижте колко нови заразени има! Я вижте колко починали!Вместо да приготвяте чувалите, вие искате отпадане на извънредните мерки, ааа, не съм съгласен! На 6-ти май всички да си седят на г*за в къщи и никакво мърдане!А същото с особена сила трябва да важи и на 9-ти май!Даже предлагам да заградите паметника на Съветската Армия и да го овардите защото очаквам струпване на симпатизанти на БСП!
26
10
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Бойко е хитър ЛИСУНГЕР- усеща че "стола" му се клати!!! Но вече е късно за имидж -в близките 6 месеца ще има много безработни и отчаяни хора!! а после и на "безлихвените" кредити ще има много сериозни лихви!! Ще има сериозно покачване на горивата и на тока и водата -Хиените Монополи чакат момента след кризата .най глупави бяха Топлофикациите които безобразно нагло скриха колко % са искали преди намалението на газта- а те са били поне 50% и с намалението на цената стават 140%!
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носенето на бурки( маски) кога ще падне или си остава завинаги !
24
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете парковете за всички хора,да събираме витамин Д,и леко до 13 май може да отмените каранитната,не бързайте.
23
10
 
24
 
! Отговори
Гошев преди 4 години
Барба Судж изглежда нещо болнав,съсипан и най вече състарен що така!?
22
13
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До някоя_сиМи стой си в къщи, мишленце. Не си показвай *** навънка и нищо лошо няма да ти се случи.
21
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е г-н Борисов ,защо на с.л бряг и Несебър не спазват карантина,всеки джип или скъпи коли нямат маски,вече щъкат и с триколки също нямат,да не говорим за ромите!!!беше по добре когато се влиза на обществени места аптека магазини да си с маска както в други държави !!
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На коя институция в Helpbook-а трябва да се изпрати тази снимка-доказателство за неспазване разпоредбата за носене на маски?
19
14
 
42
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Те на запад вече отварят училищата, магазините вече ги отвориха, обмислят да отварят и барове и ресторанти, край реките хората се пекат на слънце, парковете са пълни с хора, поставени са нови пейки навсякъде, пък ти обмисляй отпадане на извънредното положение преди 13-ти май...ши....як!!!я сега кажи на целия народ защо Угария получава помощ от 5 , 8 милиарда и ти и 800 милиона. Нали всички са учили от тебе и те дават за пример .Какво беше то -от Сингапур до Хонконг ли..:)
18
24
 
57
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Не разбрахте ли, че тестват търпението на хората.Докато не излезем с камъните, ще ни тъпчат. Докато стоим запряни и треперим, султана няма да си тръгне. Гладът идва, и тогава вече няма да има страх!
17
11
 
74
 
! Отговори
Супер странно преди 4 години
Точно, когато започнаха да изкарват повече заразени, обмислят да отпадне извънредно положение???? А може пък накрая да се окаже, че сега случаите са намалели, но понеже не са правени достатъчно тестове преди, няма как да се установи колко са били вирусоносители те преди месец примерно и сега. Не разбирам логиката, на фона на непрестанно плашене на хората, ад, чували, морги и сега хоп... отмяна евентуално???