Обучават хиляди безработни за най-търсените професии

Стажовете ще се организират от бизнеса и синдикатите
17
Обучават хиляди безработни за най-търсените професии
Снимка: flickr

Близо 7000 безработни с ниска квалификация или без такава ще могат да се включат в обучения и стажове за най-търсените професии на трудовия пазар.

Обученията се организират от бизнеса и синдикатите и ще се финансират с европейски средства, предаде БНР.

Приоритетно в тях ще участват безработни до 29 г., над 50-годишна възраст, както и хора с увреждания. Ще се прилага комплексен подход, включващ последователно предоставяне на обучения, стажуване и временна заетост за част от обучените за период най-малко 3 месеца.

Професиите, по които се организират обученията, са за готвачи, хлебари, сладкари, продавач-консултанти, офис-експерти, сътрудници, козметици и др. професии, за които е преценено, че има недостиг на кадри или няма достатъчно квалифицирани работници.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само си представям как ще се юрнат по курсове питиетата...
Преди години мъжът ми беше без работа тамън по времето, когато обявяваха разни програми за преквалификация. Отиде да се запише и го върнаха с мотива, че бил бял, образован и сам щял да се справи.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От малък си мечтаем да станем бракониер като тати
12
0
 
5
 
! Отговори
инж Химик преди 1 месец
До До 5

Майкрософт България преди 1 година предлагаха 1400лв заплата за Strategic Marketing.... за главите се хванахме с колежката, тия на какво пико са... И правилно правят, че отказват такива заплати, трябва да се спре с този геноцид на работният пазар, мутка пайна!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Професия СЪТРУДНИК , що за професия е това???

Ми, хубава професия се очертава СЪТРУДНИК. Представката СЪ се отнася до нещо (някой), което споделя резултата от действието на друг. Така, ти се трудиш и резултатите от труда ти се споделят от сътрудника ти. Много разпространена дейност още от времето на социализЪма. Подобна е дейността СЪБЛЮДАВАНЕ - споделяне на блюдото ти. Може да не искаш, но...
10
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Ариии, троловете на герб ще учат javascript ... или как се отпушват канали...
9
1
 
7
 
! Отговори
to преди 1 месец
To kat masovo sa v malki sela i gradcheta det osven da piesh drugo nyama kvo da pravish shte e vse sushtoto. Tryaa razprysnat firmite iz stranata, a ne v Sofia da mi se navira vsichkoto outsource.
8
3
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Не лъжи , че в it сектора се мръщат на тези пари . 2500 си е добра заплата .
7
0
 
4
 
! Отговори
РеколтаРозовЦвят2020 преди 1 месец
РOЗAТA E БEЗКРAЙНO ЦEННO РACТEНИE!РOЗOВOТO МACЛO E ПO-CКЪПO E OТ ЗЛAТOТO И МOЖE ДA CE ТЪРГУВA НA ФOНДOВИТE БOРCИ. AРOМAТЪТ НA РOЗOВOТO МACЛO CE ЗAПAЗВA C ВEКOВE! НAЙ-ПOЛEЗНA ЗA КOЖAТA И КOCAТA E КOЗМEТИКAТA C РOЗOВ EКCТРAКТ! В МEДИЦИНAТA РOЗAТA ЛEКУВA ЧEРНИЯ ДРOБ, ЖЛЪЧКAТA, НEРВНAТA CИCТEМA, БЪБРEЦИТE, КOЖНИ И ПCИХИЧECКИ ПРOБЛEМИ. РOЗAТA ЛEКУВA И БEЛИТE ДРOБOВE И МOЖE ДA CE OКAЖE ЦEННA В БOРБAТA C КOВИД-19!
6
3
 
9
 
! Отговори
Те тия безработните, преди 1 месец
оставяме настрана, че са загубили трайно всякакви трудови навици, ако имаха поне средно образование - нямаше да са безработни.

Който иска да работи - винаги ще си намери работа. Който е възпитан да не работи, а да краде и да кара на социални помощи, просия и кражби... и сто безплатни курса да му направите пак няма да проработи.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иначе казано се търсят кадри за най-нископлатения труд, включващ квалификация тип трети клас втория срок и със заплата максимум 2500лв.. Мерси. Такава заплата вече и студентите на 21 ми отказват в IT сектора.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Професия СЪТРУДНИК , що за професия е това???
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжат ..аз бях на борса преди 3 г.за една година нищо не ми предложиха,а като свърши и плащането от НОИ ,ме поканиха да остана и така още три месеца подпис на 2 месеца ,и отново не предложиха нищо,и то с полувише съм,и напуснах тая така наречена борса)там предлага на ромове по някакви програми като им плащат 9 10 лв на ден за три месеца а след това някакъв член 9 от който пак получават пари)
2
0
 
28
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Това ли са най-търсените професии- готвачи, хлебари, ... ?! Очертава се пак схема за усвояване на европейски средства от "наши фирми " !!
1
1
 
15
 
! Отговори
. преди 1 месец
Това на снимката е неподходящ пример, защото то се учи минимум 5 години, а после презцелия живот! Другите инженерни и специализирани технически неща също.