Борисов: Изключително важно е да влезем в Банковия съюз!

"Ще имаме сигурност, че сме на първата скорост в Европа"
167
Борисов: Изключително важно е да влезем в Банковия съюз!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че е изключително важно да влезем в Банковия съюз. По думите му това гарантира не само стабилността на всички български банки, но и контрол.

Днес правителството заседава извънредно, за да обсъди предприети от "Българска банка за развитие" АД действия по придобиване на акции от увеличението на капитала на "Първа инвестиционна банка" АД.

В началото на заседанието премиерът изреди проведените разговори и действия в последните дни и посочи, че това е в изпълнение на условията на ЕЦБ.

"Целта ни е юли месец този процес да приключи и веднъж завинаги българите да не се плашат, че някой ще им фалира банките. Знаете, имаме шампиони, някои от нашите политически опоненти са успявали по 15-16 банки да фалират. С огромни усилия успяваме милиарди след това да върнем обратно, но затова трябват години", каза той.

"Чакалнята на еврозоната дава допълнителна сигурност, че сме на първата скорост в Европа и че няма да изпаднем на втора скорост", заяви още премиерът пред министрите.

Участието на ББР в увеличението на капитала на ПИБ ще се извърши при пазарни условия до 70% от общия обем на записаните и заплатени акции, стана ясно от изложението на финансовия министър Владислав Горанов.

Премиерът каза, че е много важно да се подчертае, че след това акциите ще бъдат изкупени от банката "на цени с лихви и няма по никакъв начин да загуби държавата". Това трябва да го има изрично записано, каза Борисов.

 

 


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
ПожарникаРО преди 1 година
Голям ШМЕКЕР е този от снимката. Да помагаш на крадливите с пари от държавата да НЕ ФАЛИРА БАНКАТА е дело непохвално. ТО Е ЗА ЗАТВОР. Там е мястото на крадците на общите държавни пари.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА НЕДОРАЗУМЕНИЯ.
80
1
 
13
 
! Отговори
Рашко преди 1 година
В момента вадят от сто кладенеца вода, за да оправдаят факта, че за пореден път измъкват от калта банката на Цeko Минeft с парите на данъкоплатците. Всички тия обяснения са за да ни убедят, колко наложително е било с нашите пари да се изкупят акциите на П$И÷Б, на цена два пъти над пазарната. За да може Цеко и компания да пируват с шампанско за наша сметка върху гробовeте на родителите ни. Това е възмутително, това е ОТВРАТИТЕЛНО!
79
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 1 година
г-н Бойко Борисов не е виновен! Виновен е целият български народ, че позволява на такива хора като него да се подиграват и гаврят с цяла държава! Българинът в момента го е страх повече за живота си от колкото през най ужасните комунистически години! Мутри побойници, мафии те са навсякъде. Не за такава България мечтаех!
78
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Колега ма ти не си ли вече с нас
77
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Само Цветан Цветанов
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
национализация на фалирали частни банки няма да помогне за влизане никъде, по скоро ще породи въпроси у ЕСпоредния фал на боцко
75
1
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СЛЕД КАТО *** ОТ БАНКЯ МЕ НАПРАВИ СЪСОБСТВЕНИК НА ДЪРЖАВНАТА ЛОТАРИЯ , СОБСТВЕНИК НА ДЪРЖАВНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ....СЕГА СЪМ И БАНКЕР !!!!!ПОЗОР СИ !!!!
74
1
 
9
 
! Отговори
Теквун преди 1 година
Лошия матрял инкасира едни 220 млн загуба и продължаваме напред..
73
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/57"НИКАКАВА ПЕЧАТНИЦА НЯМА ..." - по време на кризата печатаха по 60 милиарда на месец. След това, без спиране - по 20 милиарда пак на месец.Инак си прав за "дайте да дадем".
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя банката била фалира..от ЕС казват не,и последния момент нашите пари хоп в частната банка
71
2
 
13
 
! Отговори
лъжливец е борисов преди 1 година
борисов 2019 след като стана ясно че nuб има много свързани капитали:Докато няма абсолютен консенсус увереност по темата за еврозоната няма да насилваме влизането ни в чакалнята щом има притесненияБанката на Цeko,Пеевски и Домуса закъса и няма капитал.Това се оказа по-страшно от изискванията за еврозоната. И изведнъж реши да налее държавни пари и да купи акции на двойна цена.Верно ли има толкова mъnи хора които още да харесват Борисов - тоя лъже яко и се отмята постоянно от това което е каз
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СтатистикКакъв общ фронт. От ГЕРБ по два гафа на ден, а БСП нито един път не са го критикували за нищо. Ако имаше една партия, която да играе опозиция, на момента щяха да я изберат. Но БСП сами си признават, че и те щяха да въртят същите схеми. Останалите в парламента също.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбирам "Премиерът каза, че е много важно да се подчертае, че след това акциите ще бъдат изкупени от банката "на цени с лихви и няма по никакъв начин да загуби държавата". Как ще стане това, нали капиталът на банката трябва да бъде увеличен. АД не може да купи повече от 10% от своите акции без да си намали капитала. ББР притежава почти 19% от ***. Дали аз пропускам нещо или Горанов е този, който не разбира как действат българските закони?
68
3
 
6
 
! Отговори
Тинката преди 1 година
Боко пак лъже
67
8
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 1 година
Не вярвайте на Боко, другари!Слушайте само Льотчика и Нинова и всичко ще бъде наред!А, и помнете - дръжте спестяванията си само в рубли и юани, че долара и еврото няма да ги бъде!Венсеремос другари!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая снимка направо кърти.Дон Корлеоне ряпа да яде.
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
64- Всички държави от бившия източен блок, които са влезли в Еврозоната са с по високи заплати и пенсии- провери с Гугъл- не лъжи и не манипулирай.
64
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ме убеждава,колко е важно,а да каже колко ще е хляба,какви ще са пенсиите,заплатите,лихвите и самите крадити,колко ще е минималната работна заплата!Хората от това се интересуват,а не от омайните му лъжи!
63
2
 
14
 
! Отговори
На Бас преди 1 година
За Общото Благо ББР ще плати акциите на *** на двойна цена.
62
2
 
21
 
! Отговори
100 евро пенсии преди 1 година
Със 100 евро пенсии.Европа.21 век.