Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани
Обновена: 19 юни 2020 13:29 | 19 юни 2020 13:18, Веселина Йорданова
242
Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че многократно властите умоляват за спазване на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Никога не сме казали, че коронавирусът си е отишъл, не сме казали "корона чао", че пандемията е свършила, но не считам, че по никакъв начин трябва да се паникьосваме, заяви категорично той във връзка с ръста на случаите на коронавирус у нас. 

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани, иначе щяла да се всява паника. По думите му всички шестима починали от последното денонощие са тежко болни хора.

Думите задължавам, забранявам, в последните месеци, носят и други психологически ефекти, подчерта той. Затова ние умоляваме, доказано, препоръчано е, че когато сме близо един до друг, ако имаш маска, проблемът до голяма степен е решен, обясни министър-председателят.

Борисов, който участва в онлайн заседание на Европейския съвет, коментира още, че коронавирусът продължава да тормози Европа в най-големите размери, които можем да си представим. Той призна, че очаква рецесия през есента.

От това, което виждам в колегите, е, че полагат огромни усилия. Рязко се разминават мненията на специалистите, на самия медицински потенциал на Европа, обясни премиерът. Едни разсъждавали като нас сега, а други "като нас преди два месеца" и ги било страх. Борисов даде за пример в това отношение Гърция. Затова икономиките не можело да тръгнат и да се върнем към нормалния живот.

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи, каза премиерът. По думите му обаче при вземането на решения той се ръководи от това, че вирусът в момента е по-слаб, а болниците са с по-голям капацитет и сме подготвени с медикаменти, които към момента дават някакви резултати.

Министър-председателят се срещна по-рано с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов. На срещата е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Ангелов заяви, че в момента разполагаме с достатъчно количество медикаменти. В момента вирулентността на вируса е намаляла, тоест тежестта на заболяванията, които предизвиква, имат по-малка разрушителна способност, обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГанчоБойко защитава държавата,а сред хората на Радев се оказа,че има убийци и корумпирани лица.
185
2
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
Боко ако не влезе в затворо ще е най-големия позор за държавата....Снимаха го гол с милиони, записаха го, призна....За каква държава говорим изобщо, за какви институции. Радев институционалния, що не пита институциите какво правят....А за короната ЕС не е отпуснал и 1 лев. Даже и измисления безлихвен заем не можеш да го вземеш.
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко не е ли по-добре да се обедините с Цветанов?
183
4
 
2
 
! Отговори
В затвора преди 3 години
Бойко Борисов трябва да бъде вкаран в затвора.Два пъти САМ СИ ПРИЗНА за злоупотреба със служебно положение - с Мишо Бирата и със КФН и Еврохолд.Това е престъление по наказателният кодекс и се наказва с 5-10 години затвор.Гешев защо спи?
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен И аз мога да спя спокойно с пачки от 500 евро ,пистолет и бутилка Чивас Ригал -23 годишно !А не пиел ,а ? Пияндурник !
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Какво да очакваме ,ако вървим след ,,бръмбара ,,? Ще стигнем да ла..й ното. Видим резултат от ГЕРП !
180
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ревнали сме ,защото на осъден 2 пъти за лъжи от български съд ,никога не се вярва ! Скоро ще лъсни и лъжите за ,,СИРАКА ,,САМ СТАНАЛ ПРЕМИЕР ,КМЕТ ,ГЕНЕРАЛ ...Кой вярва на човек с психически отклонения ? Само същият ,като него .
179
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво сте ревнали,като същите, които управляваха и бяха с Бойко искат да го съборят,щото вече не са с ГЕРБ(щото ГЕРБ потърси правосъдие за кражбите) и отново да управляват,само че не с ГЕРБ,а с други партии,демек,нищо няма да се промени,ако ГЕРБ паднат от власт,пак ще управляват същите,които бяха и с ГЕРБ!Единствено ще имаме отново избити хора,за няма нищо.
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя нищо не разбира и продължава да говори на кръчмарски език и тоя ни е министър-председател-ами заслужаваме си го след като не сме го изгонили-ще продължаваме да слушаме бисери от селския хоремаг
177
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че народа с гооооляма радост ти казва ЧАО ! пИСНА НИ ОТ ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИШ И НЕ ПРАВИШ !
176
1
 
6
 
! Отговори
без дом преди 3 години
Вероятно в България се мре не само от заразата. Мре се и от последствията на икономическата катастрофа, предизвикана от извънредното положение! Хората останаха без пари, без работа, без храна, без дом, без надежда. Предполагам, че те са много повече от умрелите от вируса!
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем се чака голяма смъртност хем никакви мерки а разхлабване защото да няма паника а пълни джобове и шкафчета на Б?Б
174
2
 
10
 
! Отговори
Винету Борис-off преди 3 години
Аз съм *** и вие сте прости,но аз съм богат,а вие сте бедни!
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Б.Б. беше този, който каза, като обяви разхлабване на мерките: "Аз нося пълната отговорност, ако заразените минат 100 души на денонощие!". Кога ще я поеме тази отговорност? Или страда от амнезия?
172
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОЛУ КРАТУНАТААЛЕ АЛЕ АЛЕ
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Бойко е като Кашпировски по телевизора ги сугестира и всички отново почват да му вярват....
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е пример защо изтеглиха банкнотата от 500 Евро от обръщение - понеже се използва от престъпници.
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога Баце не е у собата,тогава ако искат и жива оргия могат да снимат,или умрял човек да му турат на леглото.*** Баце кога нанка у собата,мишките минават край него на пръсти.
168
2
 
9
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Бокьо, всички сме зад теб! За да те изритаме на изборите!
167
1
 
11
 
! Отговори
@ 184 преди 3 години
До АнонименПравителството на БГ е евроатлантическо, ама дронът е китайски и премиерът като го види веднага прекратява дзабавната работа и мигом се гушва беа бельо под завивката.