Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!

Премиерът призова президента да поеме отговорност за НСО
Обновена: 10 юли 2020 13:50 | 10 юли 2020 09:30, Веселина Йорданова
506
Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че президентът Румен Радев носи цялата отговорност за НСО и трябва да поеме отговорност, ако охрана бъде свалена.

Той изрази убеденост, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски сами ще се откажат от тази охрана.

Още по темата
Не съм ходил ни на Зимните, ни на Летните сараи, но много от протестиращите лидери са били там, подчерта той.

Борисов обвини противниците си в ярост заради подкрепата, която очакваме за чакалнята на еврозоната.

Няма да могат да се теглят пари кеш, без да светнат в Европа, ще паднат лихвите по кредитите, ще се вдигне кредитният рейтинг. Чакаме новини довечера след 8 и те знаят, че ги чакаме, посочи той.

Премиерът заподозря и че има постановка със ситуацията в парка "Росенец" и попита защо дясно мислещите хора влизат в този сценарий. "Много българи отиват на плаж, носейки знаме - видно сценарий. А когато има сценалий, има сценаристи и те вчера се показаха", заяви той по повод протеста вечерта пред Президентството.

Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха и вика - държа Борисов отговорен - за кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на началника на НСО, подчета премиерът.

Той обаче заяви, че не иска да влиза в сценарии, какъвто според него е била и ситуацията с протестиращите сестри в бившия партиен дом. Оставете простака да си говори, когато му отговориш, ставаш същия, каза Борисов.

Той подчерта и че работата на прокуратурата не щади правителството. Борисов каза, че това, което се причинява на правителството не е плюс - "да ти арестуват министри, зам.-министри, но ние дума не сме казали".

Борисов попита и защо подкрепата на ДПС за ГЕРБ във връзка с евроатлантическите ценности е проблем.

Премиерът е категоричен обаче, че в момента заради тежката ситуация с пандемията ни трябва абсолютен консенсус и няма никакво значение кой е управляващ.

Предстои тежка година или години, по никакъв начин не се раздвижва икономиката, подчерта той.

Борисов поиска и публичен дебат между медиците за мерките, които трябва да се предприемат за борба с коронавируса. Ако не се направи публичен дебат, отварям отново заведенията, закани се той.

И да се знае, че президентът Румен Радев е предизвикал разрастването на пандемията. След вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото имаше повече хора, отколкото на мача "Локомотив" Пловдив - ЦСКА - София, коментира още Борисов.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
5
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 3 години
До АнонименБоже този и за овчар нестава----------------Явно си бил или си овчар - знаеш, че тази работа не е лесна, нали ???
31
5
 
14
 
! Отговори
Емил Странжев преди 3 години
До Сат САЩ са назначили комунист ББ и шайка комунисти да ни пазят от комунизъм, еничари- това са гадни хора без морал ***
30
24
 
9
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
Оставете Радев и подопечните му да си извършват закононарушения и държавна измяна. Той все пак е президент, стои над закона и на него всичко му е позволено, защото народа го харесва, нали така?
29
5
 
15
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Как къде?При господарите.Те нали затова напират да им влезем в зоната.Ама на барба ганьос какво му дреме,той нали е милиардер.
28
7
 
26
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Много му е мила Еврозоната и е ясно защо-надява се да дърпа неограничени кредити,които после да прилапа като еврофондовете досега.Щото скоро еврофондовете свършват и няма да има друго за "усвояване".
27
12
 
6
 
! Отговори
Агент Кърти преди 3 години
Много агенти провокатори тука, 20 часа довечера мача дано да прикючи ...
26
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега пък и Еврозоната намеси. Да беше озАптил Гешефтурата и да не беше затягал коронамерките! Тогава нямаше да има протести и никой нямаше да ти заплашва Е-зоната.
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.е. от еврозоната няам да получим нищо освен - кредитен рейтинг, че да опапат резерва и да стигнем Португалия и Испания по заеми ~ 100% БВП (които познайте кой ще усвои) .. за тва е целият този цирк. Президента не може да носи отговорност за нещо, което не е в правомощията му да управлява.
24
8
 
31
 
! Отговори
111 преди 3 години
Вие сте един продажен сайт! Всички герберски *** са на линия.. Протестите са срещу мафията Герб! Нито изпълненията на Христо Иванов, нито някакви си новини за еврозоната /която никой не иска/ са причината. Вчера направиха опит за преврат срещу мажоритарно избрания Президент!
23
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалки ***! Вече 45 минути БНТ, нова, бТВ ни облъчват с монолога на ББ! Това ли е българската журналистика? А може би има и защо: чела и чувала съм, че толкова време продължавали сеансите при психотерапевт.
22
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕГОвото "царуване" прикючи!Чао!Нема да ни липсваш!
21
10
 
35
 
! Отговори
матю преди 3 години
Отивам на протест докато ББ и шайката влезнат в затвора и нещо повече да им се случи, конфискация на всичко което имат , да ходят да чукат камъни на магастралите и полагат асфалт
20
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв глупендър като тоя.
19
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде червени, събирайте се на площада, вирус няма. БСП победа
18
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Борисов народа вчера му е спретнал сценарий.Е,тогава ще видиш кон боб пасе ли.
17
29
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Давай Боко, мачкай още малко и ще измрат *** от гняв и глад. Народа са обърква излизай често да не са обърква!
16
3
 
32
 
! Отговори
Стив Ханке преди 3 години
А ко стаа с валутния борд и къде ще отидат пачките от валутния резерв?
15
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години вой на червени неудачници.Благодарим ти Бойко че държиш България в правия път на Запад.
14
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образование-кърш. Здравеопазване в колапс. Прираст, стабилно отрицателен. Емиграция, стабилно положителна. Закони-лобистки. Институции-партийно зависими. Политици-собственици на недвижими имоти за безценица.Недоволството, видиш ли било "сценарий". Да, сигурен съм. Само сценарий ще е, няма как хората да бъдат недоволни от нещо. Тука всичко е мед и масло. Дебелоок ***.
13
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл до безумие!

Спонсорирани публикации