Българският Мъск: 19-годишен изобрети инвалидна количка за качване на стълби

Теодор Тодоров: Има реален работещ прототип и 3D модел
31 юли 2020 22:08, Ния Христова
63

Теодор Тодоров  е само на 19 години и току-що завършил гимназия, а вече върви по стъпките на големи изобретатели като Илън Мъск. Той вече има две изобретения, едно от които е предназначено за хора с увреждания. Как дойде идеята за инвалидна количка, която да изкачва стълби и докъде се простират мечтите на Теодор?

"Количката изведнъж се роди в главата ми и реших да я създам. Има реален работещ прототип и 3D модел. Все още се работи по обезопасяването ѝ, за да може човек с увреждания да я използва без да се притеснява", обясни изобретателят в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Неподходящата инфраструктура за придвижване на хора с увреждания е едно от вдъхновенията на Теодор. Вече има хора, които са се свързали с него, за да видят как работи количката, но единствено Теодор я е използвал към момента.
 
"Трябва да има светлини, за да може да се отличава. Решил съм първата версия да не я патентовам. Втората версия задължително ще бъде патентована и пусната в производство", разкри още той.
 
Младият изобретател започва висшето си образование в Техническия университет в София, а след това планира да продължи с магистратура в чужбина.
 
Идеята на другите му проекти също е да помагат на хората. Те са по-скоро свързани с транспорта и забавлението. Целта му е да се изключи от употреба двигателя с вътрешно горене.
 
Самият Теодор вече 3 години се придвижва в София с електрически маунтин борд, който по думите му елиминира изцяло нуждата от кола или градски транспорт. Третият му проект представлява робот, който може да се бие с други роботи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
38
 
! Отговори
Game over преди 3 години
Българските Елън Мъск ги бяхте писали и преди. Екип от Техническият университет с София бяха направили баничарка Рено Канго така че да върви на ток.Втора ръка возилото върви по 3000 лева.Преработването за вървене на ток казаха че е някъде около 5000.И така за около 8000 имате екологичен транспортен автомобил за малкият бизнес а защо не и за индивидуална употреба.Разбира се никой от управляващите не обърна внимание на това най-вероятно защото няма потенциал да се открадне нещо чрез измама.И така.
33
1
 
25
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
изобретение е нещо което до този момент не е съществувало...най различни продукти със същото предназначение съществуват от десетки години...по-правилно би било да се каже че "произведе" или "направи"...а след това да се сравни със подобните апарати и да се каже дали е по-добър или по-лош както по цена, така и по качество...
32
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Вие журналята сте страшни , просто нямам думи защо трябва да е българският- Еди кой си а не обещавам да е просто българинът с име ....... Писна ми от вас няма да ви чета повече
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си жив и здрав, момче, но -бягай да учиш навън, ако трябва-заем вземи.В ТУ първо ще ти обяснят колко си ***, а те колко са велики, и как от теб нищо не става.После, ще те късат на всички изпити , по няколко пъти, а ако случайно си упорит и настояваш, ще те допуснат само до семестриално завършване. Виж, ако си финансово стабилен, може и 2 години за една да вземеш.Ако не вярваш, поинтересувай се колко човека от Еректрониката са се дипломирали миналата година? Жокер-1.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво сравнение само ! то от наведена некомпетентна преса и *** нищо свястно не може да излезе !
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добро сравнение, господа-"журналисти" :) Гениите сте, по-големи от Мъск :)
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме съмнява да е изобретил нешо което да го няма.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск е изобретил какво? Точно колкото младежът е изобретил топлата вода. Нещо което се продава, неможе да бъде изобретено, защото вече е.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск може и да не е, но може да е Мъсга.
25
1
 
31
 
! Отговори
Един преди 3 години
Справка в Гугъл за 5 секунди и че видите че такива колички вече има и то професионално направени. Май се чудим как да създадем репортаж.
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък Мъск....Иначе отдавна има такива колички, ама айде.
23
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Не бих казал, че Мъск е изобретател. А момчето бих посъветвал да се консултира с патентен специалист преди да дава интервюта, защото може да си компрометира изобретението по този начин.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не очаквате съществото с джуките и уникалното име Ганиела, да направи нещо умно?
21
2
 
20
 
! Отговори
инженер преди 3 години
Не искам да подрязвам крилете на младите изобретатели.Само ще посоча реални факти:Електрически автомобили има още от началото на миналия век.Големият проблем обаче е в батериите и той остава и до днес!!!Много са тежки и скъпи.Ужасно скъпи!Който измисли леки, евтини с висок заряд батерии - той ще е следващият "Илън Мъск"!!!
20
1
 
24
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Във Швейцария ги има такива ,,колички,, Предоставят се безплатно от организации за възрастни хора които трудно се качват по стълбите....
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, само заглавието е тъпо.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момчето.
17
3
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
До Анонимен Ракетен двигател не е сложно нещо .Проблема е по скоро че ти трябват три.Като при първа степен е важна идеята щото иначе ще носиш едни 50 тона които ги има в околната среда ;) Не е нужно така да се правят ракети ,но щом са решили да наливат едни пари .Имат пари да си ги наливат. А ние трябва да си правим наши разработки ;) а не купуваме ф16.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците вече си защитават технологиите и англетата няма откъде да краднат.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, вие бъзикате ли се? Да сравнявате ракетен двигател с инвалидна количка качваща се по стълби? Да, необходима е, но в Испания супермаркетите имат такива колички за качване на продукти, т.е. не е чак толкова сложно. Докато ракетният двигател е много ммного много сложен. И няма много значение дали Мъск сам го е изобретил или е създал цялата машина от хора, технологии, инфраструктура и мотивация за да бъдат създадени Мерлин и Раптор. И ракетите покрай тях.