Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРадев е много готин... НачинЪТ на изказ говори много и твоят казва всичко, което е нужно да се знае за теб.
27
14
 
28
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Вече и raprите на черешата не му обръщат внимание!
26
15
 
27
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Още една година остана до края на мандата на Радев и вече няма да е повече никога президент.
25
15
 
32
 
! Отговори
Ауу преди 3 години
Радев не пропусна възможността за пореден път да стане за резил. Нищо ново , нищо градивно, но цялото му излъчване ,показа ужас и страх, може би вече е осъзнал, че за милиони българи, той е само бял шум и това е краят му.
24
9
 
10
 
! Отговори
от 12-ти преди 3 години
Еее момчета, защо слагате минуси на думите на Вожда бе? Човека просто говори за участието си в СИК, нещо неудобно ли каза? :D
23
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях полицай вече щях да мразя Радев след вчерашния ден само за една нощ 80 пострадали
22
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, как живееш с всичката тая омраза към теб?!
21
32
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Това е не Радев!!!! А това е славният ни Президент ,Генерал Радев!!!! И тоя сайт е профашистко мутренски !!!! Показва неуважение към нашия президент !!!!!
20
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е изнервен, защото Боко и компания му се заканиха, все пак всички действащи олигарси и полиция са на страната на Бойко, не очакваха да предизвикат протести герберастите, така и не се научиха :) Споко Радев, няма да те оставим в кръвожадните бокови и доганови ръце :)))
19
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо му се плачешеБорисов почти си изкара мандата, ама Радев ,,няма да изкласи,, с тия ултиматуми. Разбира го, ама Решетников го подпира от едната страна с пистолет в гърба, от друга страна шведите си искат комисионната, пък тя изхарчена вече. Горкият иска оставката ,ама с половин уста
18
9
 
28
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Радке това че хората са недоволни от управлението не означава че някой те харесва теб. Ако се вдигнат повече хора ти ще си втори на бесилката, ако знаеш само колко те мразят хората ще ти изпопада и тази коса която ти е останала. Въже за всички управляващи последните ни 30г. друга спасение няма. Следващите след вас трябва да ги е страх иначе няма да се получи.
17
8
 
28
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
Подавай я тази оставка! Прочете ли в Испания, какво пишат?
16
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерете интервюто на Тиквата в списание "Егоист" от 2005-та и четете, гербави амеби. Четете как съвсем спокойно говори за участието си в СИК и не питайте повече защо го наричали мутра!
15
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миролюба Бенатова бутна снощи камерата на Иво Божко. Тази таксиметровата от.репка е мн долна.Импийчмънт за Радев
14
14
 
42
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Изказването на Румен Шведски е с автор Пасольството на Матушката!
13
13
 
36
 
! Отговори
Ninja преди 3 години
Аз очаквах много повече от генерал-летец. Винаги е една крачка назад ....само мрънка ...все едно слушам Корнелия ...един път не каза това и това трябва да стане ...само ..това не става ....ако подадат оставка ще кажа ... разочарован съм, а гласувах за него.
12
11
 
17
 
! Отговори
БИТКА НА ЖИВОТ И СМЪ преди 3 години
Призовавам привържените на комуниста радев на юмручен бой пред паметника на *** тази вечер в 21 часа! Комунисти срещу демократи! БОЙ докато едните не подбелят очите!
11
17
 
47
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Фигуранта за пореден път се показа като подъл плъх и интригант, който прехвърли отговорността за насилието проявено от неговите шпицкоманди върху управляващите. Това подло същество няма да спре преди да се появят трупове. Крайно вреден и опасен е за България. Импийчмънт и разследване за държавна измяна!
10
17
 
11
 
! Отговори
2005г. сп. "Его преди 3 години
Миролюба Бенатова: Вие бяхте в периферната част на бившата СИК, имахте бизнес с един от основните съдружници в СИК и Интергруп...Бойко Борисов: Много лошо звучи "в периферията". Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра. Във фирмите хората влизат като физически лица и свързаност между тях има само в рамките на фирмата, в която участват.
9
16
 
51
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Браво бе, умник! Що не каза в прав текст,че полицията сама се е набила и замеряла с павета и пиратки?Малко човече. Ти си най-голямата ни грешка!Но поправима...Догодина!