Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ

Надявам се да сме доближили пика на заразата, каза той
16 ное 2020 09:18, Анисия Иванова
103
Балтов: В "Пирогов" има много млади с коронавирус, потърсили късно помощ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В "Пирогов" са приети много млади хора, които късно са потърсили лекарска помощ и много от тях са в недобро състояние. С увеличаването на броя на заразените в коронавирус се е увеличил и броят на починалите. Това се дължи на късно лечение или на много бързото развитие на болестта. Това каза пред bTV проф. Асен Балтов, директор на болницата.

Той е категоричен, че пациенти не са връщани, има създадена организация. Според него фургоните, поставени пред много болници в страната, извършват успешен триаж и намаляват натиска върху здравните заведения.

Когато в "Пирогов" се докара пациент от Бърза помощ, той се насочва веднага към съответната клиника, ако не е от центъра за спешна помощ отива във фургона. Според резултатите от направените изследвания и клиниката болният се насочва за лечение вкъщи или се приема в болница.

Още по темата

Проф. Балтов съобщи, че в неделя през фургона са преминали 220 души.

Според него трябва да има отделения за лечение на ковидинфекцията в специализираните болници - онкоболните с ковид трябва да се лекуват в ковидотделения в онкоболница. Когато се спазват определини мерки, максимално се ограничава заразата. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В "Пирогов" от 450 души само 7 са заразени.

"Надявам се да сме доближили пика на заразата. Маските са най-голям враг на заразата и разпространението й. Аз работя с маска 25 г. - тя не ми е отнела свободата. Трислойната маска не пропуска аерозола. Носейки маски, намаляваме натоварването на вируса, малка доза приемаме. Вече 8 месеца си говорим за тези маски - а те предпазват, лекарите правим всичко по силите си, молим хората да спазват мерките", допълни проф. Балтов.

Според него не трябва противопоставяне - в момента нацията трябва да е единна. Всеки хубав нов път и магистрала е предимство дори и за болните - пациент от провинцията може да влезе в "златния час" и да бъде спасен.

Бързите антигенни тестове в момента са безплатни. PCR и антигенните тестове трябва да бъдат приравнени първо в ЕС после и у нас, каза още шефът на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До До 42Твоето изказване показва със сигурност че нищо не "вдяваш" от медицина!!!
89
1
 
0
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Какво предлага този гербераст - като ме заболи гърлото да му цъфна пред Пирогов?Сигурно ще ме изгонят с шутове, ама пред телевизора се правим на много умни.
88
1
 
6
 
! Отговори
ТО ПЪК КАТО преди 3 години
ПОТЪРСИМ ПОМОЩ КОЙ НИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ---- ОСОБЕНО КАТА ДОКТОРИТЕ ХОДЯТ ДА МЕРЯН МАГИСТРАЛИТЕ С ТИКВАТА ПРОСТА !
87
3
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
Балтов, качвай се в джипката и почвай да инспектираш пореден км построен лично от идола ти.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали призовавате да си стоим по къщите бе балтов? Как да стане?
85
3
 
10
 
! Отговори
масонка преди 3 години
За тези по-долу, които споменаха масоните. От първа ръка информация ви казвам, единственото, което знаят масоните в България е, че вирусът е изкуствено създаден и е пуснат умишлено. Иначе и те са потърпевши като всички останали и сред масонското общество има болни. Няма друга конспирация. Пазете се, спазвайте мерките и се молете, защото предстоят изключително тежки декември, януари и февруари! Бог да пази България!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага вдигнаха цените спекулантите мародери!
83
4
 
5
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
От Герб са превели само една трета от заработеното ми по форумите. Почвам да се изнервям!
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По мои наблюдения, възрастните вече не се страхуват толкова. В нашата фирма имаме 5-6 човека пенсионери.Когато ни тестваха, те излязоха отрицателни и са здрави, а четирима доста по-млади от тях колеги се разболяха. Идват си най-редовно на работа пенсионерите, чак петите им удрят г/за да бързат сутрин за работа. Хич не ги плаши, че са контактни:) А сега де! Нямам обяснение на този феномен.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Ти знаеш ли колко дози Ремисидивир са поръчани? Те са само в болниците и са няколко хиляди. Цената му не е 2лв, а хиляди, та няма как и да си го купиш, даже да се продаваше свободно. Вече проблем с антибиотици, антикоагуланти и т.н. има. Видя се, че никой не е планирал по няколко хиляди човека на ден да ги търсят в аптеките. А истината е, че куп хора не са тествани и просто си стоят вкъщи и пият лекарства. Контактни РЗИ отдавна и те не тестват.
80
5
 
15
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Стига! Ще ни убиете от страх! Знаете ли какво значи да сте диагностициран с РАК? Тези хора преживяват страшни мъки и слава Богу, че не започвате и не свършвате деня с това колко от тях са починали и при какви мъки. Стига и за заболелите от вируса. Да, той е страшен, но прекалихте. Мски, зелени коридори, дистанция... Оставете ни да живеем дните, които ни остават, защото никой не знае колко ще са! Вие го изтървахте вируса. Сега е късно. И тези, които са без симптоми и те заразяват. Късно е!
79
9
 
5
 
! Отговори
по Мангъров преди 3 години
Изобщо не е трябвало да търсят помощ. Само заемат места и плашат останалите които са още здрави. Който оцелее, оцелее.
78
2
 
28
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Тоя *** явно не живее в България. До сега казваха докато не се влошиш да не постъпваш в болница, а сега обратното. Защо тогава разкарват болните от болница на болница и накрая в къщи да умира спокойно. Време е за тотална промяна в здравеопазването.
77
0
 
26
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Пратете онзи нечистоплътник с мазната коса Ричард Алибегов да ги лекува!
76
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав беше Мутафа ....трупове хвърчат около болницете на разсипия, а шефовете им - магистралите инспектират.Да живеят дюлгерите, белким се намери некой да ни лекува....
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА!АЗ НЕ СЪМ ОТ ОВЦЕТЕ, ДЕТО ВЯРВАТ СЛЯПО, НО НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИШ - ЛУДИЧЪК ЩЕ ТЕ НАПРАВЯТ!ЩЕ СЕ ОХАРЧИШ 200- 3000 ЛВ ЗА ТЕСТОВЕ, АКРАНТИНА БЕЗПАЛТНИО, ЗА ТВОЯ СМЕТКА И Т.Н.А ЗА УПРАВИЯТА ПО БОЛНИЦИТЕ С ТИЯ БЕЗХАБЕРНИЦИ ИЗОБЩО ДА НЕ ПОЧВАМ...
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
204 km магистрали за 6 годинивидими резултати, кво искатеодете там да *** в Пирогов и не Му разваляйте рахатлъка
73
3
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Ама иначе хареса ли ти асфалта след инспекцията ?
72
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацията мре от неадекватни правителствени мерки, не от дискотеки. Никой не те задължава да ходиш на дискотека, нали. Но те ЗАДЪЛЖАВАТ да си плащаш пср теста. Защо бе?
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе, отваряйте дискотеките! Явно дава ефект, нацията мре по болниците или извън тях. Геноцидът продължава успешно.