Нови ограничения за влизане в България от утре

Здравният министър с нова заповед
30 ное 2020 13:55, Нели Христова
14
Нови ограничения за влизане в България от утре
Снимка: БГНЕС

Нови ограничения при влизане в България за граждани от определени държави се налагат със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов за периода от 1 декември 2020 г. до 31 януари 2021 г.

Според документа, рестрикциите важат за пристигащите през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.

Всички пътници, които пристигат с начална точка на отпътуване от трети страни извън изключенията, посочени в заповедта, се допускат на територията на Република България при предоставен документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

Транзитното преминаване се допуска единствено в случаите, когато може да се гарантира незабавното напускане на територията на България.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR тест се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

При установяване на пътник с COVID-19 на борда на въздухоплавателно средство, което е кацнало на територията на България, членовете на кабинния екипаж, обслужвал пътника с COVID-19, не се планират за следващ полет, като се поставят под карантина за срок от 10 дни с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

Цялата заповед на здравния министър, както и за кои граждани не се отнася временната забрана за влизане в страната, може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Държавата се затваря,,,интересно какво целят с това-да съсипят зимният туризъм явно--след тази пандемия много бизнеси ще са на "тезгяха" ако въобще е останало нещо от тях
10
1
 
2
 
! Отговори
фа преди 3 години
Хело ние от Банско чакаме ))))
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ааааа, не знам. Ти сам си решил изоставиш България. Айде сега една инжекцийка
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в Дания и се плануват ваксини още от другия месец. Ако имам ваксина, длъжен ли съм да имам тест и/или карантина?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Haha. Значи при транзитни полети, ще задържате граждани в България, така ли да разбираме? О! Опитайте!
6
0
 
6
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Не разбрах за кого е забранено? Като гледам заповедта то почти за целият свят не важи?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат да влизат хора от САЩ, Русия, Африка, Южна Америка и част от Азия. Почти за всички останали спокойно могат да пътуват.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заразно Зло:Бергамо2 Това е биохимическо оръжие. Те имат за цел да ни избият
3
4
 
18
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
внесохте Чумата в Европа, сега ще ограничават! На това се казва, след Дъжд Качулка!! Как Комунистите от Китай Ви Изиграха, Брюкселски Тикви!!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста диктатура фашизъм и геноцид.
1
0
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
а защо в Началото на тази Година, не само нямаше ограничения, ами лично Министърът на Здравеопазването на Правителството, заедно с Китайският Посланик посрещаха ВирусоПреносителите на Летище София и им осигуряваха безпроблемно влизане в старана. И не ми вярвайте на мене - гледайте записите от всички новинарски емисии - колко горди бяхме, че работим с Другарите от Комунистически Китай!