Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството

Председателят на БЛС смята, че в тази ситуация е по-разумно да се ваксинираме
7 дек 2020 13:00, Ния Христова
170
Д-р Маджаров: Отказът от ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството
Снимка: БГНЕС

"Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания", обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на Нова ТВ.

Още по темата
Той е на мнение, че личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Според него в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.
 
"Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент, че можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията", съветва председателят на БЛС.
 
Д-р Маджаров смята, че ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство пред медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не съм от 60000Споко, ще артисат и ще стигнат и до тебе. Масово лекари не искат да се ваксинират, а те са уж от първите, на които ще им предложат. Накрая ще се окаже, че 60 хил. ваксини са стигнали и са останали.
55
19
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Много сте ербап всички антиваксъри ама питайте роднините на жертвите на вируса дали трябва да се ваксинира.И знайте че недосегаеми няма, доста млади и здрави хора преминаха в отвъдното.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е от 2014 започната.Руснаците я имаха през 2016.Всичко е планирано спокойно.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не си правят експерименти да ни задължават да се ваксинираме,че доста народ дори в България кътат огнестрелни оръжия в домовете си....
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 50Е ти чак сега ли загря?
51
1
 
22
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Никой не може да ме убеди, че ваксина създадена набързо от 2ма човека (да, тиражра се, че са двама турци) е безопасна и ефективна!
50
2
 
4
 
! Отговори
не съм от 60000 преди 3 години
Ало, Маджаров, а осигурихте ли ваксина за поне половината население, или поне за 10%, след като давате зор да се ваксинираме? ОК- съгласен съм да бъда ваксиниран, ще стана опитно зайче, но не попадам в никоя от приоритетните ви групи...тогава? Не съм здравен работник, нито служител на МВР, нито депутат, с които смятате да започнете ваксинацията...., т.е. не съм в бройката от 60000 човека. Та това е осигуряване на ваксини за под 1 процент от населението? Голяма реклама, няма що..
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги слуша човек такива неминуемо си задава въпроса: колко им плащат на тия да рекламират така пламенно ваксините? Да се наредя и аз на опашка ако плащат добре, и аз да ги рекламирам?
48
0
 
21
 
! Отговори
пери преди 3 години
Яка манипулация се вихри по всички медии.Не съм антиваксър, имам всички задължителни ваксини, доброволно. Но тая не би трябвало да е задължителна, както не са задължителни по принцип противогрипните ваксини, които доста хора доброволно си слагат всяка есен.За това става дума - за избор. Не става дума за конспирации или простотия. Просто искам да имам избор.
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не окаже че вируса е пуснат заради ваксината!
46
2
 
9
 
! Отговори
анкета преди 3 години
След време този медицински смок ще получи своята награда в зависимост от това как ще се развият събитията в световен план:1.Ще бъде стимулиран от СЗО и други НПОта максимално(+)2.Ще потъне в мрак и забвение (-)
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ние може да се снишим,да изчакаме малко както викаше Тато.Ингилизите са първи,да видим как на тях ще подейства и ако не е опасна ще се ваксинираме.На минус 70 градуса може да чака и ваксината,нали купиха фризери?
44
2
 
20
 
! Отговори
Анархист преди 3 години
Всички прокламиращи тези ваксини да застанат пред тв камерите и да покажат как ваксинират със семействата си (половинките си, родителите, децата и внуците си)
43
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Да се налага на всички една,единствена ваксина и то от фирма свързана с Б.Гейтс и Сорос ми се вижда прекалено!За да има доверие,трябва да има възможност за избор!Нека ваксината на Пфайзер да е за соро*соидите,руската-за русофилите,турската-за турците,китайска също има.Естествено,най-добре би било да си имаме наша,българска ваксина.Казват,че се работи по въпроса,ха дано.
42
2
 
17
 
! Отговори
Абу Халиб Ал Абди преди 3 години
Много бързо я направиха тази ваксина, март месец не знаехте да ли до края на 2021 и хоп за няколко месеца скъсихте дистанцията.Е, както се казвада използвате страха преди зимата, а и до другата година балъците ще намалеят още повече
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще изчезне като испанския грип ! Само не ми казвайте че и емало мащабна масова ваксинация
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другия капацитет-*** Тодор Кантарджиев ни каза,че ако ваксината не ни помогнела, нямало да ни навреди.Не мога да повярвам!Дава ли си сметка професора какво излиза от неговата уста?Става ли гарант на всички,които ще я понесат зле,че носи лична отговорност за това?Включително и съдебна?
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, това ли било! Не е гладът който предстои за милиони, не е унищожаването на природата и изчерпването на ресурсите, не е надвисналата световна икономическа криза, не е заплахата от нова световна война, а ОТКАЗВАНЕТО ОТ ВАКСИНА е най-опасно! Понеже едни пари, които очакваме да спечелим, вече сме решили как ще ги похарчим, може би?
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му инжектират децата на тоя първо. Ако няма проблем аз съм следващия.
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В исторически план - да. Историческият план обаче обхваща столетия. Ние, с тази нова ваксина - 1 (ЕДНА) година! С още неизвестни дълготрайни ефекти, освен това "иновативна" - такава досега не е слагана масово. Не ни обвинявайте, че сме предпазливи. Да не си предпазлив при това положение на нещата значи, че клониш към безразсъдство.