Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата

Ресторантите в хотелите ще работят по график, без организирани екскурзии
243
Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилни групи в системата на РЗИ и полицията ще проверяват за спазване на здравните мерки срещу коронавируса.

Внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и в това, което предстои, ще видите цялата сила на държавата, ще се намесваме много ясно и категорично, включително със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС, на който беше обявено продължаване на мерките до 31 януари.

Още по темата
Образованието и спортът са двата стълба в обществото, които дават здрава и умна нация. С болка затваряме тях, не моловете, обясни здравният министър.

В момента МЗ се явява контузия на българските спортисти, тези решения се вземат много трудно. В тази посока сме длъжници и на българското образование и на българския спорт, но сме наясно, че за да побеждават българските спортисти и да печелят децата олимпиади, трябва да са здрави, коментира още Ангелов.

Организирани екскурзии с групи не са разрешени, напомни той.

Ресторантите в хотелите ще работят по график, който да гарантира поне две или три смени в часовете за хранене, за да има отстояние на хората и до 50% заетост на местата. Ще работят и с вечерен час до 22 часа. Изключенията за тях започват от 22 декември.

Не може да си наемете място, което е затворено за частно тържество, отговори здравният министър на въпрос.

Този начин на мислене "да се проврем през иглени уши" не ми харесва, подчерта Ангелов и напомни, че последната препоръка на СЗО е да носим маски при събирания със семейството.

Министърът каза, че амбицията за приравняване на антигенни тестове и PCR e защото има заболеваемост, която сега не се следи и това ще се случи в следващите дни. Има и идея 1-2 града да бъдат тествани с антигенни тестове.

Той подчерта, че МЗ няма да се превръща в "дистрибутор на ваксини", а ще създаде среда така, че всеки български лекар да може да предостави информация на всеки български пациент, за да може той да направи информиран избор.

Ще се опитаме да убедим нашия народ, че ваксинирането е това, което ще даде спасение на българския народ, посочи министърът.

Ангелов обясни и че няма разлика в здравното обслужване на българските граждани. Тези дни стана ясно, че съпругaтa нa лидeрa нa БOEЦ Гeoрги Гeoргиeв и той самият са в болницата във Видин в тежко състояние. Георгиев заяви, че тя нe e приeтa в нитo eднa coфийcкa бoлницa, въпрeки чe e в тeжкo cъcтoяниe - бъбрeчнo трaнcплaнтирaнa, c кoрoнaвируc и пнeвмoния. Той самият, също с коронавирус, се влошил.

Ангелов каза, че Душана Здравкова от ГЕРБ се е обадила на премиера Бойко Борисов за случая, който наредил на министъра да провери медицинската ситуация. След това те са били превозени с линейки до софийски болници.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
15
 
! Отговори
Майтапчийски преди 3 години
Призовава всички да се ваксинират и колкото му вярват ,толкова и ще се ваксинират .....айде че след изборите Ставрито се е разболял и чака .....
61
1
 
18
 
! Отговори
buba do 62 преди 3 години
Точно управниците казваха лятото - "трябва да спасим икономиката, а не хората"!Точно управниците ходиха по гърция и къде ли не на курорти, докато аз и простия народ седят у тях си.Точно управниците и техните приближени не искаха да се затварят кръчмите и дискотеките защото са техни.А какво направиха 8 месеца? Нищо - ни антибиотици има в болници, ни лекари, ни кислород - за тях всичко беше театър и да вземат пари. Но вируса се оказа сериозен а не майтап както си мислеха.
60
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 години
Айде пишете нещата с истинските им думи...Това не значи нищо друго освен ще видите цялата сила на държавата, за репресии чрез измислена пандемия, за да стоим на власт неограничено да ви изкупим имотите и бизнесите на безценица, да не спираме кранчето от ес с нереални статистики, да сте в страх и психоза, да изгубим нарочно от бсп и дпс март, че да се върнем на бял кон след време щото ще викаме на разорания от нас двор вижте какво направиха. Сработи няколко пъти, ще стане и пак.
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Ти правиш ли разлика между места ,които са жизнено необходими и важни за всички хора и такива за определени групи хора, които искат да се забавляват и спортуват?Кое не ти е ясно?Всички места, които събират групи хора без реална ,жизнено важна нужда се затварят. Точка.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внимавай ти да не видиш цялата сила на народа, терорист рептил.. да не бъдеш жестоко наказан както стана с Чаушеску. ..
57
0
 
11
 
! Отговори
ЛЕКО БЕ ! преди 3 години
Ще претоварите милицията и ще почнат да напускат, опа от тея щабове забравих ,че сме в демокрация / е малко изчанчена / та леко да не претоварите полицията ..Ангелов ,знаеш ли ,че сме демокрация не щабокрация .
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледал е Междузведни войни, сега се мисли за Йода и че силата е със него, видяхме ви силата една камара трупове всеки ден Вечер гледaт холивyдски филми и Уолт Дисни и на другия ден управляват държавата.
55
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГеоргиА защо няма линейки, защото народа иска да ходи по кръчми и кат затвориха кръчмите ревна до небето, че бил репресиран. По света хората от вкъщи не могат да излязат, тук единственото им ограничение да не ходят на кръчма. Така, че с този народ линейки няма да има и хора ще умират по улиците, защото ако не си болен ти е през *** за болните.
54
3
 
13
 
! Отговори
Оставкаааа преди 3 години
Всучки сте на заплатка, не ви пука за хората, които работят, за да оцелеят!!!!
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видях ви силата...***...оставихте баща ми да умре без кислород.Това ли е силната държава?? - няма 100лв за кислородна бутилка.Иначе давате на полицаите и другите *** много пари да мачкат народа.до кога ще търпим :(
52
1
 
28
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Няма да се учудя, ако след 1-2 години тия хора, които сега ни спасяват не са по затворите. В България не са умирали толкова хора дори по време на война. И те не умират от някакъв вирус - какъвто и да е. Те умират от неадекватни мерки и съсипана здравна система. Вчера съседа до нас - възрастен човек не се чувстваше добре и звъннахме на 112. Казаха, че нямат линейки от спешното и ни затвориха телефона. Добре, че познавам шефа на болница, чрез него изпратиха линейка. Иначе ще те оставят да умреш
51
0
 
17
 
! Отговори
Правата лопата преди 3 години
Край, тези пак си повярваха, че са незаменими!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се сещате ..пари се очакват февруари ,няма как ЕС да затваря а ние да отворят на 21 )
49
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
И преди Никулден се заканваха с проверки.До ден днешен, рибни борси и ресторанти на най-големи тарикати, работят НЕЗАКОННО!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да видя силата на държавата, ще ида на ресторант отдавна чакам да покажат нещо. Хеле дойде момента да разбера, че имало сила, не мога да пропусна такава възможност. Магистралата ли ще показват или откриването на някой бордюр със заря, ножици и ленти
47
13
 
9
 
! Отговори
L преди 3 години
Нали не вярваха, гориха маски по площада, сега защо иска да е в болница
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете Джъмбо.. Лидъл.. Кауфланд.. Ама там нямате нито дупе нито думата
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов: За спазването на мерките ще видите цялата сила на държавата"Значи няма да видим нищо. Дотам сте я докарали държавата.
44
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според тези,вирусът прави разлика между ресторант и ресторант в хотел. Между басейн и фитнес зала. Между магазин в мола и такъв извън него. Никаква логика и дискраминационно погазване на конституцията и правото на труд на стотици хиляди граждани. Резултат от мерките нулев - процента болни е същия.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезте в произволен хипермаркет, в произволен град. Ако имате късмет, около 30% от посетителите носят маските си и на носа ще е голям късмет. Строгост - проверявайте ги тия думи какво значат преди да ги използвате.